20-02-2024 08:26:17 Son Güncelleme: 20-02-2024 08:49:17

Posof son 50 yılın yoğun kar yağışına maruz kaldı

Türkiye’nin en ücra köşesi Ardahan’ın Posof ilçesi son 50 yılın yoğun kar yağışına maruz kaldı. Belediye Başkanı Cahit Ulgar tüm ekipleri seferber ettiklerini duyurdu. Başkan Ulgar, “Çok şükür can kaybımız yok ama vatandaşlarımızın maddi kayıpları var, onlarda belediyemiz tarafında telafi edilecektir” dedi.
Posof son 50 yılın yoğun kar yağışına maruz kaldı

Ardahan Doğu Anadolu ileri arasında kar yağışında en çok etkilenen iller arasında yerini aldı. Son 50 yılın en yoğun kar ve tipi nedeniyle kapanan bir çok köy ve kasaba yolunda Özel İdare ve Belediye kar küreme araçları aralıksız şekilde çalışırken Ardahan'ın Posof Belediye Başkanı Cahit Ulgar'dan açıklama geldi.

Başkan Ulgar, "Bölgemizde başlayan büyük fırtına ilçemizde de kar yağışına dönüşerek büyük maddi kayıpa ve diğer olumsuzluklara neden oldu. Çok şükür can kaybı yoktur bazı yerlerde vatandaşlarımızın maddi kayıpları olmuştur, onlarda belediyemiz tarafında telafi edilecektir. Kar yüksekliği yaklaşık 1,5 metreye kadar yükseldi. Posof'un tüm köy ve mahalle yolları kapandı. Şu anda büyük bir seferberlik başlatarak tüm araçlarımız köy yollarını aşmak için 24 saat mesaideler. Bende başlarındayım.

Derindere Köyü'nde bir vatandaşımızın evinin üzerine çığ düşmesi sonucu 11 adet hayvan telef oldu. Belediye çalışanlarımızı gönderdik şu anda kendilerine yardımcı oluyorlar maddi kayıplar konusunda da biz belediye olarak yardımcı olacağız" dedi.

Başkan Ulgar, son olarak vatandaşları zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmamaları ve yolda yürürken çatılardan sarkan buz kütlelerine dikkat etmeleri konusunda da uyardı.

  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI