12-05-2023 08:25:37

Kemal Kılıçdaroğlu, DEVA Partisi lideri Ali Babacan ile Sivas’ta halka hitap etti

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, DEVA Partisi lideri Ali Babacan ile Sivas’ta halka hitap etti.
Kemal Kılıçdaroğlu, DEVA Partisi lideri Ali Babacan ile Sivas’ta halka hitap etti
Kılıçdaroğlu Cumhuriyet Meydanı’nda şunları söyledi:

Haberin Devamı

BAY KEMAL DE HAZIR: Sivas değişime hazır mı? Her evde huzurun olduğu bir ortam için hazır mı? Bay Kemal de hazır. Ama benim Sivaslı kardeşlerime soracaklarım var. Sivas cumhuriyetin temellerinin atıldığı bir kent. Anadolu’nun göbeğinde bereketli toprakları var. Cumhuriyet döneminde yapılan büyük ve güzel yatırımları var. Bir anlamda demiryolunun Türkiye’de merkeziydi burası. Ne oldu da bir dönem 14 milletvekili çıkaran Sivas, şimdi 5 milletvekili ancak çıkarabiliyor. Söyleyeyim. ‘nasıl olsa fabrika yapmasak da Demir Çelik’i satsak da bize oy veriyorlar, önemli değil’. Siz önemli bir kentsiniz. Size sözüm var, göreceksiniz. Sivas Demir Çelik Fabrikası’nı kamulaştıracağım. Sivaslı gençlere Silikon vadisi sözü vermiştik. Yapacağız.

Haberin Devamı

YAZICIOĞLU’NUN OĞLU’NA SÖZ VERDİM: Rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu’nun oğlu geldi. ‘Babamın hakkını hukunu savun’ dedi. Ona da söz verdim. O olayı da bütün ayrıntılarıyla ortaya koyacağım.

KÖKTEN MİLLİYETÇİYİZ: Bir şey söylüyorlar. Yok masanın altı, yok masanın üstü, yok terör örgütleri, yok iş birliği. Açık ve net söylüyorum. Terör bir insanlık suçudur. Nereden gelirse gelsin hep beraber mücadele etmek zorundayız. Teröre destek verenin de teröristin yanında duranın da Allah bin belasını versin. Bizim milliyetçiliğimiz onlarınkine benzemez. Onlarınki mevsimlik milliyetçilik. Biz kökten milliyetçiyiz. Bu ülkenin hakkını ve hukukunu sonuna kadar koruruz. Birilerine boyun eğmeyiz, diz çökmeyiz. Biz Kuvayi Milliyeciyiz.

VATANDAŞIN YÜZÜNÜ YERE İNDİRMEYECEĞİM’



Kılıçdaroğlu, Sivas’ın ardından Bursa’ya giderek Ankara’da uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybeden eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in kabrini ziyaret etti. Ardından Gökdere Meydanı’ndaki miting alanına giden Kılıçdaroğlu’na SP lideri Temel Karamollaoğlu, DEVA lideri Ali Babacan, Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu da eşlik etti. Kılıçdaroğlu, özetle şunları ifade etti:

Haberin Devamı

İKİ KIRMIZI ÇİZGİMİZ: Bizim iki kırmızı çizgimiz var. Bayrağımız ve vatanımız. Bu ülkenin kuruluşunda hep beraber atalarımız, dedelerimiz görev aldı. Güzel bir ülkede yaşayalım diye. Ama bugün geldiğimiz noktada her evde sıkıntı var. Demokraside elbette ki büyük aksamalar oldu. Ama ilk kez bir otoriter yönetimi, demokratik yollarla değiştirme şansını yakalayacağız. Seçimin kaderini gençler ve kadınlar belirleyecek.

GÖĞE BAKARAK: Benim adım Kemal ise Sinan Ateş’in katillerini kulaklarından tutup adalete teslim edeceğim. Gaffar Okkan’ın katillerini de adalete teslim edeceğim. Asla ve asla hiçbir vatandaşımın yüzünü yere indirmeyeceğim. Herkes bu ülkenin caddelerinde, sokaklarında özgürce, yukarıya bakarak, göğe bakarak, huzurlu bir şekilde gezecek, onurlu bir şekilde gezecek. -

RUSYA’YA SESLENDİ: ‘MONTAJLARIN ARKASINDA SİZ VARSINIZ’

Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada Rusya’ya seslendi. Kılıçdaroğlu, Türkçe ve Rusça yazdığı mesajında “Sevgili Rus Dostlarımız, dün bu ülkede ortaya saçılan montajlar, kumpaslar, Deep Fake içerikler, kasetlerin arkasında siz varsınız. Eğer 15 Mayıs sonrası dostluğumuzun devamını istiyorsanız, elinizi Türk’ün devletinden çekin. Biz hala işbirlikten ve dostluktan yanayız” ifadelerini kullandı.

  FACEBOOK YORUM
Yorum

  Diğer Haberler

YUKARI