05-08-2023 20:02:02

Posof lu Nuray Koçak 24 yıl sonra geldiği köyünün güzelliği karşısında hayranlığını gizleyemedi

Ardahan’ın Posof ilçesine bağlı Eminbey köyünden 24 yıl önce ailece göç ederek Aydın‘a yerleşen Nuray Koçak yıllar sonra ilk kez döndüğü köyünde her şeyin dahada güzelleştiğini görünce hayranlığını gizleyemedi.
Posof lu Nuray Koçak 24 yıl sonra geldiği köyünün güzelliği karşısında hayranlığını gizleyemedi

Ardahan'ın Posof ilçesine bağlı Eminbey köyünde 24 yıl önce göç ederek Aydın'a yerleşen Nuray Koçak (54) ailecek köyünden göç ederek Aydın'a yerleştiğini o günden sonra bir daha da dönemediğini söyledi. Koçak eşiyle birlikte bir kaç gün önce döndüğü köyünün göç vermesine rağmen adeta cenneten bir bahçe olduğunu fark edince hayran kaldığını ve her şeyin daha da güzelleştiğini görerek hayranlığını gizleyemedi. Adeta karşısına cennetten bir köşe çıktığını ve yıllar önce terk ettiği köyünün bu kadar gelişip güzelleşeceğini hiç tahmin etmediğini söyledi

Koçak, "Ben Aydın'da yaşıyorum Aydınlılar Aydın'ın dünyanın en güzel yeri olduğunu söylerler ancak bence onlar Posofu görmedikleri için böyle söylüyorlar. Posofu görüpte Posofu beğenmeyen dünyada bir Allah'ın kulu olduğuna inanmıyorum, gerçekten de memleketim çok güzelleşmiş, insanların refah seviyesi yükselmiş, tam yaşamaya değer bir yer, tam yaşanılacak bir coğrafya olduğunu düşünüyorum. Gençlere de tavsiyem bu güzel cennet parçasını terk etmesinler memleketine hemen geri dönsünler ve bu cennet köşesini cennet köşesinde yaşamanın ayrıcalığını yaşasınlar Posof'da yaşamak bir lükstür bunu unutmasınlar. Şu anda köyünü terk etmek isteyen gençlerde bunu aklında çıkarsınlar. Biz ailece yıllar önce bu hatayı yaptık, onlar yapmasınlar" diye konuştu.

BİR İNEK İLE İKİ YILDA BİR DAİRE

Nuray Koçak'ın amcasının oğlu Yüksel Koçak ise, "Ben hayvancılık yaparak tek başıma 3 çocuk büyüttüm ve okutarak iş sahibi yaptım. Şu anda eşimle yalnız yaşıyorum gençler köyde durmuyor. Hayvancılık yaparak elde etiğim gelirle her sene bir çocuğuma ve kendime Ankara'da birer daire aldım. Daire aldığımda bir ineğim kalmıştı. Diğerlerini satıp bir daire almıştım, o tek inek çoğaldı yaklaşık 10 hayvanım daha olmuştu. 2'nci dairemide o şekilde aldım. Bu yılda 3'ncü dairemi aldım. Ve yine şu anda 10 tane hayvanım var bizim topraklar çok bereketli biz ne kadar kıymetini bilmezsekte o kadar çok güzel yüzümüzü güldürüyor. Yani söylemem o ki biz belki de dünyanın en şanslı insanlarındanız, buraları terk edenler bunu bilmiyor, anladıklarında ise her şey çok geç olacak." dedi.

  FACEBOOK YORUM
Yorum

  Diğer Haberler

YUKARI