01-03-2023 07:59:12

Ardahan Haberi: Deprem fırtınası devam ediyor

Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremden etkilenen 11 ilde yaralar sarılmaya çalışılırken, bölgede deprem fırtınası da sürüyor. Dün meydana gelen Kahramanmaraş’ta 4.5, Kayseri’de 4.4 ve Osmaniye’de 4.1 büyüklüğündeki sarsıntılar paniğe neden oldu.
Ardahan Haberi: Deprem fırtınası devam ediyor
Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat’ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından bölgede bağımsız deprem ve artçı sarsıntılar devam ediyor. Kahramanmaraş’ta dün saat 17.39’da Richter ölçeğine göre 4.5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın merkez üssünü Onikişubat ilçesi olarak saptadığı deprem, yerin 9.88 kilometre derinliğinde gerçekleşti. Hafif hissedilen deprem, kısa süreli paniğe neden oldu. Kandilli Rasathanesi ise depremin büyüklüğünü 4.6 olarak açıkladı.

Haberin Devamı

Olumsuz durum yok

Kayseri de dün saat 18.16’da 4.4 büyüklüğünde depremle sallandı. AFAD’dan alınan bilgiye göre merkez üssü İncesu ilçesi olan 4.4 büyüklüğündeki deprem 7 kilometre derinlikte kaydedildi. Vatandaşlar sokaklara çıkarken, olumsuz bir durum yaşanmadı. İlk depremin şoku henüz atlatılmadan bu kez yine İncesu’da 7 kilometre derinliğinde 4.0 büyüklüğünde artçı sarsıntı meydana geldi.

Kadirli’de 4.1 paniği

Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde de saat 15.42’de 12.93 kilometre derinliğinde 4.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Kısa süreli paniğe yol açan depremi hisseden vatandaşlar kendilerini sokağa attı. Depremin herhangi bir olumsuzluğa yol açmadığı bildirilirken, yetkililer “hasarlı binalara girmeyin” çağrısını yineledi.

Haberin Devamı

Her 30 saniyede 1 deprem oluyor

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği bölgede 15 istasyon ile gözlem yaptıklarını, 10 binin üzerinde deprem kaydedildiğini belirtti. Mandal, Kocaeli Gebze’deki TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi’nde yaptığı açıklamada “Esasına bakarsanız bölgede her 30 saniyede 1 deprem görüyoruz. Geçmişte bunlar yok muydu? Duyarlılık anlamında bakıldığı zaman düşük büyüklükteki depremler sürekli yaşanıyor fakat şu an hassasiyet noktası gerçekten çok yüksek” dedi.

 


 

  FACEBOOK YORUM
Yorum

  Diğer Haberler

YUKARI