13-03-2023 07:59:41 Son Güncelleme: 13-03-2023 08:00:41

Ardahan Haberi: Deprem bölgesine sel olup aktık

Hatay’ı asla yalnız bırakmayacaklarını, her fırsatta geleceklerini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Tek bir vatandaşımın bile şehrini terk etmesine gönlümüz razı değil... Sıkıntılar yaşadıysanız bize düşen helallik istemektir” dedi.
Ardahan Haberi: Deprem bölgesine sel olup aktık

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile depremin büyük yıkıma yol açtığı Hatay’a geldi. Kırıkhan Stadyumu yanındaki çadır kenti ziyaret eden Erdoğan ve Bahçeli’ye İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kızılay Başkanı Kerem Kınık ve milletvekilleri eşlik etti. Bahçeli ve Erdoğan, depremzedelerin sorunlarını dinledi. Erdoğan, çadır kenti ziyaret ettikten sonra yaptığı konuşmada depremin yaşandığı gün ve takip eden birkaç günde ağır kış şartlarının yaşandığını belirterek “Deprem, ulaşım ve haberleşme alt yapısına ciddi zarar vermişti. Buna rağmen devlet olarak tüm gücümüz ve personelimizle bir an önce depremzede vatandaşlarımızın yardımına koştuk. Yıkıntıların altında kalanlara ulaşmak için arama kurtarma ekiplerini seferber ettik. Devlet ve millet hep beraber, tek yürek, tek bilek olarak deprem bölgesine doğru adeta sel olup aktık. Kamu görevlileriyle, sivil toplum kuruluşlarıyla, gönüllüleriyle, ferdi olarak yardıma gelenlerle birlikte, neredeyse yarım milyon insan deprem bölgesinde vazife üstlendi” dedi. 

 

Haberin Devamı

 8 Şubat’taki, 20 Şubat’taki ve dünkü ziyaretiyle Hatay’a üçüncü kez geldiğini ifade eden Erdoğan “Cumhur ittifakı olarak da buradayız. Geçen sefer olduğu gibi MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli ile bu ziyaretleri yaptık. İnşallah Hatay’ı asla yalnız bırakmayacağız... Kaybettiğimiz yakınlarımızın acıları, hayat boyu yüreğimizi yakmayı sürdürecek. Biz geride kalanların hayatlarını yeniden düzene koymak için mücadele ediyoruz... Bunun için sizlerden şehrinize sahip çıkmanızı istiyorum. Tek bir vatandaşımın bile şehrini terk etmesine gönlümüz razı değil. Ne yapacaksak burada yapacağız” diye konuştu.

650 bin konut ihtiyacı

Ardından Samandağ ilçesine geçerek çadır kentte kalan depremzedeleri ziyaret eden Erdoğan ile Bahçeli, muhtarlar ve kanaat önderleriyle de toplantı yaptı, taleplerini aldı. Kalıcı konutların inşası için hemen kolları sıvadıklarını belirten Erdoğan, “Yer tespiti yapılan, zemin ve etüt çalışması biten yerlerde temelleri atıp işe başladık. Orta hasarlıların da dahil edilmesiyle yaklaşık 650 bin konut ihtiyacımızın olduğunu gördük. Acil ihtiyaç olan 244 bin konutun ve 75 bin köy evinin inşasını 1 yıl içerisinde bitirecek bir planlamayla yolumuza devam ediyoruz. Samandağ’da inşa edeceğimiz konut sayısı 17 bin 331’dir. İnsanlarımızın tamamını sağlam ve güvenli konutlara kavuşturana kadar inşa ve ihya faaliyetlerini sürdüreceğiz’’ ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Katar’dan 10 bin konteyner 

Daha sonra Erdoğan ile Bahçeli, Defne ilçesinde kurulan konteyner sahra hastanesinde incelemelerde bulundu, tedavi gören yaralıları da ziyaret etti. İki lider ardından da Antakya ilçesine geçerek, Katar Türkiye Kardeşlik Konteyner Kenti’nde incelemelerde bulundu. Depremzedeleri ziyaret eden Erdoğan ve Bahçeli, sorunlarını dinledi. Erdoğan, “İnşallah kısa bir süre içerisinde sadece Hatay’da 30 bin konteyneri hizmete alacağız. Kardeş ülke Katar’ın hibe ettiği 10 bin konteynerin de büyük bölümünü Hatay’a kuracağız. 2 ay içerisinde 100 bin konteyneri faaliyete geçirdiğimizde 500 bin nüfuslu bir şehrin altyapısını da inşa etmiş olacağız” dedi.

Haberin Devamı

 

‘Yalandan başka sermayesi yok’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştiren Erdoğan “Maalesef bu ana muhalefetin başındaki zat, çiftçilerimize destek verilmediğinden bahsediyor, yem verilmediğinden bahsediyor. İşi gücü yalan, başka sermayesi yok. Tabi böylesine büyük bir afette, biz can derdindeyiz o ise yalan derdinde... Böyle büyük bir felaketi yaşadığımız dönemde akşam yalan, sabah yalan, böyle bir iftira içerisine girilir mi? Düşünebiliyor musunuz, yani, şahsımın buraya gelmediğini söyleyecek kadar yalancı. Sen buralara ne zaman geldin? Üç kez kendim geldim, arkadaşlarımla beraber buralarda oldum, tüm heyetim, bakanlarım daha anında, ilk gün kendilerini buralara gönderdim. Milletimizin de şahit olduğu gibi her türlü gayreti göstermemize rağmen eğer sıkıntılar yaşadıysanız, bize düşen değerli kardeşlerim, sizlerden helallik istemektir” ifadelerini kullandı.

Bahçeli: Güçlü bir devlet var

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de şunları söyledi:  “Acımız çok büyük oldu. Yıkımlar çok derin oldu. Ama Allah’a çok şükür, dünyada örneği görülmeyen bir felaketin 35 gün içerisinde her türlü tedbiri alarak insanlarımızın geleceğe umutla bakmasına imkân tanıyan bu çalışma ortamında temel olarak ifade etmeliyiz ki Allah’a çok şükür güçlü bir Türkiye Cumhuriyeti devleti var. Allah’a çok şükür, siyasi yönden kararlı, sorunları çözmede kabiliyetli, arkadaşlarıyla hizmet yarışında birbiriyle yarışan bir yönetimimiz var.”

 

 

 

  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI