17-01-2023 07:53:05

‘Ardahan Haberi: Başörtüsünde ne kadar samimi olduklarını göreceğiz’

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, partisinin MYK toplantısının ardından düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu ve gazetecilerin sorularını yanıtladı.
‘Ardahan Haberi: Başörtüsünde ne kadar samimi olduklarını göreceğiz’

Öztrak, şunları söyledi:

Haberin Devamı

MECLİS’E GELMEDİ: Yönetimdeki kargaşaya en son örnek, EYT ilgili düzenleme… Meclis’e hala bir düzenleme getiremediler. İnsanlar EYT çıkacak diye, askerlik, doğum borçlanmaları yaptılar. Birçoğu kredi çekti. Şimdi EYT’yi, seçime ayarlı şekilde ileriye doğru sallıyorlar. Buna sadece istikrarsızlık denmez, insafsızlık da denir.

BANA DEĞİL, DEVA’YA SORACAKSINIZ: (HDP’nin kapatılması durumunda DEVA Partisi’nin çatısı altında seçime gireceği iddiası var, sizin yorumunuz ne olacak?): Ben CHP’nin sözcüsüyüm. Bu soruyu bana değil, DEVA Partisi’nin yetkililerine soracaksınız.

ALTILI MASA AÇIKLAMASINI HATIRLATTI: (Başörtüsüne dair anayasa değişiklik teklifi perşembe günü Meclis’te ele alınacak. CHP’nin tutumu nedir?): 5 Ocak’ta altı partinin genel başkanlarının yaptıkları ortak açıklama son derece nettir. Liderler iktidara eğer samimiysen muhalefetten gelen, gelecek önerilere önyargısız yaklaş çağrısında bulunmuşlardır. Şimdi, başörtüsüne gollük pas diyen Erdoğan’ın bu meseleyi çözmede ne kadar samimi olduğunu hep beraber göreceğiz.

  FACEBOOK YORUM
Yorum

  Diğer Haberler

YUKARI