01-02-2023 08:02:39

Ardahan Haberi: Aday ilan tarihinde karmaşa yaşanıyor

Millet İttifakı’nın ortak cumhurbaşkanı adayını 13 Şubat’ta Saadet Partisi’nde yapılacak toplantıda belirlemesi bekleniyor.
Ardahan Haberi: Aday ilan tarihinde karmaşa yaşanıyor
Adayın isminin aynı gün açıklanıp açıklanmayacağı ise merak konusu. Buna ilişkin CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’ndan 13 Şubat mesajı gelirken, İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu son toplantıda yapılan açıklamada bu yönde bir bilgi yer almadığını söyledi. DEVA Partisi lideri Ali Babacan ise her iki ihtimalin söz konusu olduğunu ifade etti. Babacan katıldığı TV yayınında, ittifakın ortak adayını 13 Şubat’ta açıklamayı öngördüklerini, ancak sürecin 10 gün uzayabileceğini söyledi.

Haberin Devamı

İttifak kaynakları da 13 Şubat’ta hem yol haritası hem adayın açıklanma ihtimalinin çok yüksek olduğunu ancak bunun toplantı gündeminin gidişatına bağlı olduğunu ifade ettiler. O gün ya da birkaç gün sonra açıklanmasının sorun olmayacağını vurgulayan kaynaklar, “Mutlaka açıklanacak, bu toplantıda bitecek gibi bir şey yok, ama tek gündemi bu olduğu için artık sona ereceğini düşünüyoruz. Bitmeyecekse de varsa İYİ Parti’deki arkadaşlarımızın süreçle ilgili farklı düşünceleri elbette onlara da saygı duyarız. Ama biz bitmemesi için bir sebep görmüyoruz. Konuşulacak her şey konuşuldu. 13 Şubat’ta artık bunun bir karara bağlanmaması için bir sebep yok. Ama arkadaşlarımızın öngördüğü, henüz bize yansımayan süreçle ilgili farklı talepler varsa onlar da dikkate alınır. Ne talep ediliyor, niye bitmiyor, nasıl bir süreç işletecekler, bir dinlemek lazım. Fakat uzatmaya gerek yok. Fazla zaman kalmadı seçime. 13 Şubat’ta 90 gün kalmış oluyor. Aday belirlenecek, kampanyası hazırlanacak, kolay iş değil.” ifadelerini kullandı

Haberin Devamı

SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ev sahipliğinde 13 Şubat’ta yapılacak toplantı öncesinde liderler turuna çıkacak ve gündeme ilişkin bire bir görüşmeler yapacak. Ancak 13 Şubat tarihine kadar diğer liderler arasında da birebir bir görüşme trafiği yaşanabileceği ifade ediliyor.

TORUN: TAKVİME BAĞLAYACAKLAR

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, gazetecilerin, İYİ Parti’den gelen “Biz de böyle bir bilgi yok” sözlerini hatırlatması üzerine, “Bundan sonraki süreç adaylık görüşmesiyle olacak. Elbette ki kendileri yapılacak ilk toplantı ki 13 Şubat’ta Saadet Partisi’nin ev sahipliğinde gerçekleşecek. Orada da bu konuyu müzakere edecekler. Daha sonra oluşacak bir takvimle de açıklayacaklar” dedi. CHP’li kurmaylar, “13 Şubat’ta görüşecekler, karar alacaklar, daha sonra bir takvim belirleyip açıklayacaklar” yorumunu yaptı. 

  FACEBOOK YORUM
Yorum

  Diğer Haberler

YUKARI