Mülazım KARA
  21-02-2022 20:53:00

Ne Zalimsin Saffet Kaya...! (1)

Anlamak masraflı iştir; emek, gayret, samimiyet ister. Yanlış anlamak ise kolaydır. Biraz kötü niyet, biraz cahillik yeterlidir.

Hangi iş olursa olsun, işi bilene, liyakat sahibine, ehline bırakmak gerekir. Eğer planlanan işler, liyakatsiz, beceriksiz ve iş yapmaktan korkan kişilerin eline düşerse vay o işin başına gelene, vay o işin yapılmasını bekleyenlere!..

Bazı kişiler teşekkür etmeyi de özür dilemeyi de eziklik kabul eder. Kibirden midir, aşağılık hissinden midir, başka bir nedenden midir bilmiyorum. Oysa teşekkür etmek ve özür dilemek nezakettir, erdemdir.

Saffet Kaya ile ilgili bir paylaşımda, azınlıkta olsa “ne yapmış ki” gibi küçümser bir tavırla karşılaşıyoruz. Bilen, bilmeyen ağzı olan konuşuyor. Bu kadar emeğe, özveriye karşı laf söylüyorlar ya Ardahan’da o dönemi yaşayan biri olarak ağrıma gidiyor. Çünkü değer bilmezlik var, kıskançlık var. Birisi sivrilmeye başladı mı el birliği ile onu törpüleme huyumuz var.

İnsan oğlu hani derler ya ‘çiğ süt emmiştir’ çıkarı uğruna her şeyi yapabilir aynen de öyle vakalarla her gün karşılaşabiliyoruz, okuyoruz, dinliyoruz ama fitne ve fesatlığın önüne geçemiyoruz ..

Hani derler ya ..

“Kedi ulaşamadığı ciğere murdar” demiş, aynen öyle davranıyoruz ulaşamayacağımız şeylere çamur atmaya bayılıyoruz. 

Günümüzde de bazı insanlar kendi çıkarları için irili ufaklı dedikodu ve tabi fitne fesatlık yapmaktadır. 

Bunun vebali çok ağır, kimse bunu kendi çıkarları doğrultusunda kullanmaktan da vazgeçmiyor maalesef

Korkak, ürkek, vurdumduymaz olmayın, "Neme lazım" demeyin. Ardahan’la dertleniyorsanız Ardahan’ın dertlerine boş veremezsiniz

Emek verenlere teşekkür etmeseniz de, yapılan hizmetin güzelliğini görmezden gelmeyin.

Korkaklık, ürkeklik, neme lazım cılık siyasetin bataklığıdır. Düşen çıkamaz ve o bataklık yeterince doludur.

Bugün adını bile kimselerin hatırlamadığı kaç Ardahanlı MİLLETVEKİLİ iktidara geldi, kaç Milletvekili o koltuğa oturdu, bir düşünün. Sırrı Atalay, Kemal Okyay, Adil Kurtel, Kemal Kaya, İsmet Atalay, Halis Soylu, Halim Dursunoğlu, Faruk Demir, Kenan Altun, Ensar Öğüt, Orhan Atalay, Öztürk Yılmaz gibi değerli milletvekillerinin aklınızda kalan icraatlarını hatırlayan varsa yazalım.

 

Ardahan’ın kaderi bu. Ardahan, her şeyi sineye çeken bir halk. Genellikle eleştiriyi bilmeyen bir halk. Eksiklerini dile getirmekten, yöneticilerini uyarmaktan utanan bir halk. Ama bazı azınlıklar, politize olmuşlar hariç, Bu azınlıkların sesi çok çıkar, bakıp ta görmezler, menfaate göre tavır belirler ve utanmazlar. Gelelim Saffet Kaya’nın ne tür zalimlikler yaptığı konusuna;

 

Ne zalimsin sen Saffet Kaya

1994 yılında Kars – Ardahan - Iğdır işadamları genel başkanı Saffet Kaya yirmi işadamı ile birlikte Ardahan’da kapalı olan Kars ET’i ( Şimdiki adı Ardahan Et) satın alıp çalıştırmak için Kars Et ortaklarından olan Ardahan Belediyesi Başkanı Mikail Kayatürk ile görüşürler. Belediye başkanı “satmam vatandaştan 100 TL toparlar ayrıca Kars Et’in arazisine patates ekerek borçlarını öderim ”diyerek Kars Et’i sattırmayacağını belirtir. Söylediklerinin yapılacağına kendisi de inanmıyordu ya. Taşın altına el koymak isteyen Ardahanlı işadamları oluşumuna “hayır olmaz” denirken, üç ay sonra İzmirli Denen Et Şirketi sahibi Mehmet Denen icradan Kars Et’in %48’ini satın alır. O dönem Saffet Kaya ile gelen Ardahanlı işadamları batıda kazandıklarını memleketlerinde yatırıma dönüştürmek isterlerken hayal kırıklığına uğrarlar. Beceremedin Saffet Kaya…!

Ne zalimsin sen Saffet Kaya

1994 yılında İşadamları heyeti ile Ardahan’a gelirken Saffet Kaya kendi imkânı ile satın aldığı 15 kişilik bir minibüsü Ardahanlıların hizmetinde kullanılsın diye Ardahan Belediyesine hibe etmek için getirmişti. Ama belediye başkanı hibe minibüsü teslim almamak için makamına gelmiyordu. Saffet Kaya, Vali beyden yardım isteyerek, Belediyeye hibe minibüsü teslim edebildi. Sorumlusu sensin Saffet Kaya…!

Ne zalimsin sen Saffet Kaya

Ardahan’da ilk milletvekili seçimleri öncesi şehir de yalan, iftira, suçlama, karalama…  gırla gidiyor, kalibresi düşük insanların atığı çamur bölgenin “urları” Saffet Kaya’nın yapılmakta olan Meslek Yüksekokuluna “Genelev” yapıyor diyebilecek kadar ölçüsüz küçük gazeteci bozuntusu vardı. Ayrıca bir partinin il başkanı “Saffet Kaya’nın seçim konvoyunda Eroin var” diye polise ihbarda bulunabilecek kadar basit bir siyasi anlayış içindeydi. Saffet Kaya’nın yakın geleceğin en önemli siyasi kimliklerinden biri olacağını gördükleri için bu güruh ona karşı daha o yıllarda hazımsızlığa başlamıştı. Ne haşinmişsin Saffet Kaya

Ne zalimsin sen Saffet Kaya

1995 yılında milletvekili olduğu dönemde Ardahan Hastanesin de yeterli karyola, yatak yoktu. Hasta ameliyat olacağı zaman yatağını, yorganını getirip, yere serip yatarak tedavi olmaya çalışırdı. Ayrıca hasta mahremiyeti yoktu 4 veya 6 hastanın bir arada tedavi gördüğü odalarda perde dahi yoktu. 

Ardahan İl olduktan sonra ilk iki milletvekili seçilmişti. Biri CHP’den İsmet Atalay diğeri DYP’den Saffet Kaya idi. İsmet Atalay Ardahan’da bu ortamları bilmez çünkü MONŞER takılırdı. Ama Saffet Kaya üç aylık milletvekili iken, Hastanenin karyolalarını, yatağını ve perdesini kendi imkânları alıp teslim etti. Ne yaptın ki sen Saffet Kaya?

Ne zalimsin sen Saffet Kaya

Saffet Kaya’nın seçildiği 1995 yıllarında Ardahan’da Üniversite yoktu. Kars’ta Kafkas Üniversitesi ile görüşüp Kendi parası ile Ardahan’a Kafkas Üniversitesine bağlı 4.000 m2 meslek yüksekokulu binasını yaparak, Milli Eğitim Bakanlığına devretti. Peki, bu sefer ben sorayım; Ardahan’ın diğer milletvekili sizce ne yaptı?

Ne zalimsin sen Saffet Kaya!

Ardahan’da faaliyete başlayan Kafkas Üniversitesine bağlı Saffet Kaya Meslek Yüksekokulunda yaklaşık bin öğrenci okumaya başladı. Vali beyin bulunduğu ortamda binayı Kafkas üniversitesine devrederken iyi niyetli olarak tapuya herhangi bir şerh koymadan devretmişti. Hükümet değişimi ile şimdiki Belediye Başkanı Faruk Demir’in milletvekili olduğu dönem binanın üzerindeki Saffet Kaya isminin başka bir tabela ile kapatıldı. Bu hasetliği hiçbir zaman sorun edip gündeme bile getirmeyen herkesi kendi gibi gören yine Saffet Kaya 

Ne zalimsin sen Saffet Kaya

Babası adına (Şemsi Kaya öğrenci yurdu) Üniversite öğrencileri için 300 kişilik öğrenci yurdunu kendi imkânları ile yaptı. Yine mi sen Saffet Kaya..

Ne zalimsin sen Saffet Kaya

Saffet Kaya ilk seçimde mazbatayı alırken, TBMM’de kayıt yaptırırken Ulusal yayın yapan Televizyon kanallarına röportaj verirken, Milletvekili maaşını almayacağını bunun ile öğrencilere burs, köylerin ihtiyaçları camisine ve cem evine vb. yardım olarak vereceğini açıkladı. Sen farkını gösterdin Saffet Kaya diğer milletvekilleri ne verdi…?

Ne zalimsin sen Saffet Kaya

Kıyak emekliliği kabul etmeyen; 550 MİLLETVEKİLİNDEN SADECE BİRİ ODA ARDAHAN MİLLETVEKİLİ SAFFET KAYA’DIR. 2 yıl milletvekilliği yaptığı için emekli olabilecek iken, kıyak emekliği haksızlık, adaletsizlik olarak gördüğü için, 7 yıl ekstra prim ödeyerek, ancak 7 yıl sonra emekli olmuştur. Ardahan’ın diğer milletvekili ne yönde oy kullandı bilen var mı?

Ne zalimsin sen Saffet Kaya

Dönemin Başbakanı, Anavatan partisi Genel Başkanı Mesut Yılmaz kendi partisine geçmesi karşılığı “kurulacak hükümette İçişleri Bakanım yapayım veya 5.000.000 $ Dolar ödeme teklifini” eliyle iten kim Saffet Kaya. Sen ne gözü tok adamsın Saffet Kaya… (Saffet Kaya lafla değil uygulamayla kendini her zaman ispat etmiştir. adlı bu yazımda daha detaylı anlatmıştım.) 

Ne zalimsin sen Saffet Kaya

Ardahan’da 60 yıldır suyu olmayan, kar suyunu eritip ihtiyaçlarını karşılayan 30 dan fazla köye kendi parası ile artezyen kuyu sondaj yaptırıp, 200-300 metreden su çıkartmış. Saffet Kaya bunları yaparken Ardahan’ın diğer milletvekili ne tür işlerle uğraşıyordu. Sen bilir misin Saffet Kaya?

Ne zalimsin sen Saffet Kaya

1997 yılında Saffet Kaya tarafından sınır ticareti devreye sokuldu. Ardahan’da 1998 yılında 130.000 ton, 1999 yılında 90.000 ton motorin Gürcistan’dan ithal edilerek bölge illere satıldı. O dönem insanlarımız dolarla yatıp dolar ile kalkardı. Ardahan’ı ticari yönden çok canlandırdın sen neymişsin Saffet Kaya

Ne zalimsin sen Saffet Kaya

Milletvekili olduktan sonra TBM Meclisin tüm güvenlik kapılarına Saffet Kaya ismini veren tüm ziyaretçiler beklemeden meclise randevu almadan girmelerini sağladın. Milletvekili olduğu dönemde makamında günde 150, 200 ziyaretçi kabul edip birebir sorunları ile ilgilenen ve yemek yedirmeden göndermeyen Saffet Kaya. Sormazlar mı bugüne kadar hangi milletvekili yaptı, yapabildi?

Ne zalimsin sen Saffet Kaya

21. dönemde 1999 da Saffet Kaya TBMM meclis idare amiri ve Meclis başkanlığı Divanında ekonomiden sorumlu divan üyeliği yaptı. Daha önceki divan üyeleri yıl bitmeden ek bütçe isterken Saffet Kaya’nın döneminde Meclise ayrılan bütçeyi artırarak yarısına yakını hazineye iade etti. Vay iş bilmez Saffet Kaya

Ne zalimsin sen Saffet Kaya

Muhalefette olduğu dönemlerde, iktidarda bulunan Ardahan’ın diğer milletvekili bölgenin sorunları ile ilgili yeterli gayret ve caba göstermediğinden dolayı, Saffet Kaya üstlendiği sorumluğun gereğini yerine getirmek için köylerin köprüsünü kendi imkânları ile yaptırma erdemine sahip olmuştur. 

Ne zalimsin sen Saffet Kaya

Doğu Anadolu’nun en büyük mera varlığına sahip olan Ardahan’da doğal et ve süt ürünleri konusunda profesyonel bir üretim alanı oluşması için Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanını ikna ederek, Rahmi Koç’u Ardahan’a kadar getirdi. Yatırım yapması için Göle TİĞEM tesislerini Saffet Kaya ile beraber gezdirdi. Yatırım için olur veren Koç Holding Başkanı Rahmi Koç, sonra bölgeden gelen tehditlerden dolayı yatırımı iptal ettiğini açıkladı. 

Ne zalimsin sen Saffet Kaya

Ardahan doğasının zengin bitki örtüsü, flora ve kendine özgü endemik bitki çeşitliliği olan bölgemizin arıcılarını eğitmek, bilinçlendirmek ve geliştirmek için Kafkas Arısı Üretim, Eğitim Gen Merkezi Müdürlüğü kuruldu. Arıcılık sektörüne olumlu etki yaparak yüksek kaliteli bal üretimine katkı sunuldu. Bu da neki Saffet Kaya…!

Ne zalimsin sen Saffet Kaya

Kars’a bağlı olduğumuz dönem ve Ardahan İl olduktan sonraki dönemlerde Ardahan’ın evladı Milletvekilleri olan Sırrı Atalay, Kemal Okyay, Adil Kurtel, Kemal Kaya, İsmet Atalay, Halis Soylu, Halim Dursunoğlu, Faruk Demir, Kenan Altun, Ensar Öğüt, Orhan Atalay, Öztürk Yılmaz geldi geçtiler. Türkiye’de Senato Başkanlığı ve Cumhurbaşkanlığına vekâlet gibi çok saygın yerlerde bulundular. Toplumun yararına şehrimize devletin şu imkânlarını veya kendi imkânı ile şu eseri bıraktı diye bilecek bir Allah’ın kulu var mı? Varsa söylesinler onu da hemşerilerimiz ve yeni nesil ile paylaşalım. Sen ne yaptın ki Saffet Kaya

Ne zalimsin sen Saffet Kaya

Ardahan’a istihdam sağlayacak sanayi yatırımları için 1997 yılında Meclisten geçen Ardahan Organize Sanayi Bölgesine 2010 yılında Eski Hanak yolunda temeli atılıp 2012 yılında tamamlanarak devreye girdi. 

Ne zalimsin sen Saffet Kaya

Kayabeyi hidroelektrik santral barajının 2010 yılında Saffet Kaya tarafından temeli atıldı. Kayabeyi BarajıArdahan’ın enerji ve sulama amaçlı 159 metre yüksekliği ile Türkiye’nin ikinci en yüksek RCC barajı olma özelliğini taşıyan bir projeydi. 2015 yılında bitirilip devreye girdi. Bunun bana faydası ne Saffet Kaya… 

Ne zalimsin sen Saffet Kaya

Yapılan haksızlıklara ses çıkarmıyorsak, Ardahan’ın geleceğine bir taş koyanla, koymayanı aynı kefeye koyuyorsak, boş yere sızlanmanın hiçbir faydası olmayacaktır. 

Devam edecek….

  • Bu yazı 140209 defa okunmuştur.
  FACEBOOK YORUM
Yorum

  YAZARIN DİĞER YAZILARI

PUAN DURUMU
Takım O G M B A Y P AV
1 Galatasaray 32 28 1 3 73 20 87 +53
2 Fenerbahçe 32 27 1 4 85 28 85 +57
3 Trabzonspor 32 16 12 4 54 42 52 +12
4 Beşiktaş 32 14 12 6 42 38 48 +4
5 Çaykur Rizespor 32 14 12 6 43 47 48 -4
6 Başakşehir FK 32 13 12 7 42 38 46 +4
7 Kasımpaşa 32 13 12 7 55 57 46 -2
8 Sivasspor 32 11 10 11 38 43 44 -5
9 Antalyaspor 32 10 10 12 36 37 42 -1
10 Alanyaspor 32 10 10 12 41 46 42 -5
11 Adana Demirspor 32 9 10 13 48 43 40 +5
12 Samsunspor 32 10 14 8 36 42 38 -6
13 MKE Ankaragücü 32 8 11 13 40 41 37 -1
14 Kayserispor 32 10 12 10 36 45 37 -9
15 Konyaspor 32 8 12 12 34 45 36 -11
16 Hatayspor 32 7 13 12 36 44 33 -8
17 Gaziantep FK 32 8 17 7 35 50 31 -15
18 Fatih Karagümrük 32 7 16 9 35 41 30 -6
19 Pendikspor 32 7 16 9 36 64 30 -28
20 İstanbulspor 32 4 21 7 25 59 16 -34
Takım O G M B A Y P AV
1 Eyüpspor 30 22 6 2 70 27 68 +43
2 Göztepe 30 18 6 6 51 19 60 +32
3 Çorum FK 30 15 8 7 50 31 52 +19
4 Kocaelispor 30 15 8 7 45 34 52 +11
5 Sakaryaspor 30 14 7 9 43 30 51 +13
6 Bodrumspor 30 13 7 10 37 20 49 +17
7 Bandırmaspor 30 12 8 10 45 26 46 +19
8 Boluspor 30 13 10 7 28 32 46 -4
9 Gençlerbirliği 30 11 8 11 35 30 44 +5
10 Erzurumspor FK 30 11 8 11 28 25 41 +3
11 Keçiörengücü 30 9 12 9 27 36 36 -9
12 Şanlıurfaspor 30 8 12 10 27 31 34 -4
13 Ümraniyespor 30 9 14 7 33 42 34 -9
14 Manisa FK 30 7 11 12 36 37 33 -1
15 Tuzlaspor 30 8 14 8 31 45 32 -14
16 Adanaspor 30 9 16 5 24 42 32 -18
17 Altay 30 5 22 3 14 68 15 -54
18 Giresunspor 30 2 24 4 13 62 7 -49
Takım O G M B A Y P AV
1 Esenler Erokspor 33 23 5 5 74 28 74 +46
2 Bucaspor 1928 33 20 4 9 50 22 69 +28
3 Van Spor FK 32 21 5 6 53 32 69 +21
4 1461 Trabzon FK 33 19 6 8 62 33 65 +29
5 Yeni Mersin İdman Yurdu 33 16 7 10 47 27 58 +20
6 Ankaraspor 33 15 7 11 41 30 56 +11
7 Karacabey Belediye Spor 33 12 10 11 37 31 47 +6
8 Beyoğlu Yeniçarşıspor 33 13 13 7 42 34 46 +8
9 Ankara Demirspor 33 13 15 5 35 37 44 -2
10 Kırklarelispor 34 11 13 10 29 35 43 -6
11 Diyarbekir Spor 33 11 13 9 35 35 42 0
12 Altınordu 33 9 13 11 38 34 38 +4
13 Hes İlaç Afyonspor 33 9 13 11 21 34 38 -13
14 Nazilli Belediyespor 34 11 15 8 37 54 38 -17
15 Serik Belediyespor 33 9 14 10 28 37 37 -9
16 Zonguldak Kömürspor 33 9 16 8 35 53 32 -18
17 Kırşehir Futbol SK 33 5 21 7 29 65 22 -36
18 Bursaspor 33 5 20 8 24 59 20 -35
19 Adıyaman FK 33 3 24 6 22 59 15 -37
Takım O G M B A Y P AV
1 Kepezspor FAŞ 26 21 1 4 61 13 67 +48
2 Aliağa Futbol A.Ş. 27 18 0 9 54 15 63 +39
3 Ayvalıkgücü Belediyespor 26 13 6 7 36 23 46 +13
4 52 Orduspor FK 26 13 7 6 36 25 45 +11
5 İnegöl Kafkas GK 26 12 6 8 32 25 44 +7
6 Edirnespor 26 13 9 4 44 26 43 +18
7 K.Çekmece Sinopspor 27 10 10 7 38 28 37 +10
8 Mardin 1969 Spor 26 11 11 4 35 31 37 +4
9 Artvin Hopaspor 26 9 10 7 32 26 34 +6
10 Karabük İdmanyurdu Spor 26 10 12 4 24 38 34 -14
11 Talasgücü Belediyespor 26 8 14 4 28 41 28 -13
12 Kırıkkalegücü FK 26 7 14 5 25 35 26 -10
13 Gümüşhanespor 26 4 12 10 22 42 22 -20
14 Malatya Arguvanspor 26 2 20 4 13 51 10 -38
15 Tarsus İdman Yurdu 26 2 21 3 18 79 9 -61
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
 19/04/2024 Beşiktaş vs MKE Ankaragücü
 20/04/2024 İstanbulspor vs Fatih Karagümrük
 20/04/2024 Konyaspor vs Alanyaspor
 20/04/2024 Kayserispor vs Trabzonspor
 20/04/2024 Samsunspor vs Adana Demirspor
 21/04/2024 Başakşehir FK vs Çaykur Rizespor
 21/04/2024 Antalyaspor vs Hatayspor
 21/04/2024 Galatasaray vs Pendikspor
 21/04/2024 Gaziantep FK vs Kasımpaşa
 22/04/2024 Sivasspor vs Fenerbahçe
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
 19/04/2024 Altay vs Manisa FK
 20/04/2024 Bandırmaspor vs Tuzlaspor
 20/04/2024 Giresunspor vs Göztepe
 20/04/2024 Eyüpspor vs Boluspor
 21/04/2024 Bodrum FK vs Şanlıurfaspor
 21/04/2024 Çorum FK vs Adanaspor
 21/04/2024 Gençlerbirliği vs Erzurumspor FK
 21/04/2024 Sakaryaspor vs Keçiörengücü
 22/04/2024 Ümraniyespor vs Kocaelispor
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
 17/04/2024 Van Spor FK vs Ankaraspor
 21/04/2024 Adıyaman FK vs 1461 Trabzon FK
 21/04/2024 Altınordu vs Yeni Mersin İdman Yurdu
 21/04/2024 Ankara Demirspor vs Diyarbekir Spor
 21/04/2024 Beyoğlu Yeniçarşıspor vs Van Spor FK
 21/04/2024 Bucaspor 1928 vs Esenler Erokspor
 21/04/2024 Bursaspor vs Hes İlaç Afyonspor
 21/04/2024 Kırşehir Futbol SK vs Kırklarelispor
 21/04/2024 Nazilli Belediyespor vs Karacabey Belediye Spor
 21/04/2024 Adıyaman FK - 1461 Trabzon FK 1461 Trabzon FK ligdeki son 7 maçında hiç kaybetmedi  1461 Trabzon FK yenilmez
 21/04/2024 Altınordu - Yeni Mersin İdman Yurdu Altınordu ligde evindeki son 6 maçında hiç kaybetmedi  Altınordu yenilmez
 21/04/2024 Beyoğlu Yeniçarşıspor - Van Spor FK Van Spor FK ligdeki son 6 maçında hiç kaybetmedi  Van Spor FK yenilmez
 21/04/2024 Bucaspor 1928 - Esenler Erokspor Bucaspor 1928 ligde evindeki son 15 maçında hiç kaybetmedi  Bucaspor 1928 yenilmez
 21/04/2024 Serik Belediyespor - Zonguldak Kömürspor Zonguldak Kömürspor ligde deplasmandaki son 7 maçında hiç kazanamadı  Serik Belediyespor yenilmez
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
 21/04/2024 Edirnespor vs Mardin 1969 Spor
 21/04/2024 İnegöl Kafkas GK vs Tarsus İdman Yurdu
 21/04/2024 Karabük İdmanyurdu Spor vs Malatya Arguvanspor
 21/04/2024 Kepezspor FAŞ vs Ayvalıkgücü Belediyespor
 21/04/2024 Kırıkkalegücü FK vs Gümüşhanespor
 21/04/2024 Talasgücü Belediyespor vs Artvin Hopaspor
 21/04/2024 52 Orduspor FK vs K.Çekmece Sinopspor
HABER ARŞİVİ
ŞANS OYUNLARI
BİZİ TAKİP EDİN
GAZETEMİZ
YUKARI