13-04-2023 03:57:44

Ünlü oyuncuların 'öpücük' davası sonuçlandı!

'Özel Bir Kadın' filmi ile geniş bir hayran kitlesi elde eden ABD'li aktör Richard Gere, yaklaşık 2007'de Hint aktris Shilpa Shetty'i Hindistan'da halka açık bir etkinlikte öpmüş ve büyük protestolarla karşılanan bu olay, ünlü isimlere dava açılmasına sebep olmuştu. Yaklaşık 16 yıldır devam eden dava, geçtiğimiz gün sonuçlandı.
Ünlü oyuncuların 'öpücük' davası sonuçlandı!

'Özel Bir Kadın', 'İlk Korku' ve 'Hachi: Bir Köpeğin Hikayesi' gibi filmlerle dünya çapında üne kavuşan ABD'li aktör Richard Gere'in, 2007’de AIDS ile mücadele için düzenlenen bir etkinlikte Bollywood yıldızı Shilpa Shetty’i sahnede öpmesi büyük yankı uyandırmıştı.

Haberin Devamı

PROTESTO EDİLDİLER

Etkinlikten kısa bir süre sonra dava konusu olan olay, Gere'in eylemlerinin Hint değerlerine aykırı olduğunu düşünen radikal Hindular tarafından protesto edilmişti. Hatta Shetty'nin öpücüğe itiraz etmeyerek müstehcen bir davranışta bulunduğunu iddia edenler de olmuştu.

TUTUKLAMA KARARI ÇIKARILDI

O dönemde Hindistan Yüksek Mahkemesi de Gere'i 'ucuz reklam' yapmakla suçlayarak, hakkında tutuklama kararı çıkarmıştı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRRichard Gere 71 yaşında ikinci kez baba olduHaberi Görüntüle

KAMUOYUNDAN ÖZÜR DİLEDİ

Tepkilerin ardından Gere, öpüşmenin HIV'in bulaşmasında etkili olmadığını göstermeye çalıştığını iddia etmiş ve kamuoyundan özür dilemişti.

SUÇLAMALARIN ASILSIZ OLDUĞUNA KARAR VERİLDİ

Ocak 2022’de, Shilpa Shetty’ye yöneltilen suçlamanın asılsız olduğuna karar verildi. Ancak toplum içinde öpüşmenin suç sayılması ve öpüşmenin karşılıklı bir eylem olması nedeniyle, Shetty’nin Richard Gere’in öpücüğüne itiraz etmemesinin yasa dışı ihmal olduğu belirtildi.

Haberin Devamı
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRRichard Gere onları kendi villasında ağırlasın!’Haberi Görüntüle

DİLEKÇEYİ REDDETTİ

Geçtiğimiz günlerde ise yargıç SC Jadhav, bu ifadelerin yer aldığı dilekçeyi reddederek, Gere ve Shetty'i tahliye etti. Yargıç, ünlü isimlere yöneltilen suçlamaların güçlü bir dayanağı olmadığı açıkladı.

Böylelikle yaklaşık 16 yıldır devam eden davada, Shetty ile birlikte 73 yaşındaki aktör de suçsuz bulunmuş oldu.

  FACEBOOK YORUM
Yorum

  Diğer Haberler

YUKARI