"gazetehaberi/41/s/keywords/gazetehaberi" İLE İLGİLİ HABERLER

DSÖ’den antibiyotik uyarısı: Daha fazla ölüme neden olur
Dünya Sağlık Örgütü Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus Kovid-19 salgını süresince antibiyotik kullanımının arttığı uyarısında bulunarak, antibiyotik kullanmanın ölümleri artıracağını söyledi
Trump’tan ‘orduyu gönderirim’ mesajı
Trump, ülkede devam eden olaylara karşı “hızla ABD ordusunu konuşlandıracağını” açıkladı. Konuşmasının ardından Beyaz Saray yakınındaki kiliseye giden ve elinde İncil’le poz veren Trump’ın bu hareketi ise büyük tartışma yarattı
‘Korkunç bir filmi izlemek gibiydi!’
ABD’nin Minnesota eyaletinde siyahi George Floyd’un polisçe öldürülmesi ve bu olay sonrasında başlayan ve ülkeye yayılan protesto gösterileri, bölgede yaşayan Türklerin de gündeminde.
Libya’da barış umudu
Birleşmiş Milletler Libya Destek Misyonu (UNSMIL), Libya’da Ulusal Mutabakat Hükümeti ile Halife Hafter’e bağlı güçlerin, ateşkes görüşmelerine yeniden başlamayı kabul ettiğini duyurdu.
İngilizlere seks yasağı
İngiliz hükümeti, medya tarafından “seks yasağı” olarak adlandırılan ve iki ya da daha fazla insanın kapalı özel ya da kamusal bir alanda bulunmasını yasaklayan düzenleme nedeniyle alay konusu oldu.
İngiltere’den Hong Kong vatandaşlarına kolaylık
Çin Ulusal Halk Kongresi’nin, önceki gün Hong Kong’da uygulanacak Ulusal Güvenlik Yasası’nı kabul etmesinin ardından İngiltere’nin, uzun vadede bazı Hong Konglulara vatandaşlık almayı kolaylaştıracak düzenleme getirmeyi planladığı belirtiliyor.
Eski başbakanı kurduğu partiden ihraç ettiler
Malezya’nın eski Başbakanı Mahathir Muhammed, 2016 yılında kurduğu Malezya Birleşik Yerli Partisinden (PPBM) ihraç edildi.
Solingen faciasının kurbanları 27. yılda anıldı
Almanya’nın Solingen kentinde 5 Türk’ün yaşamını yitirdiği ırkçı kundaklamanın 27. yıldönümü, yeni tip koronavirüs salgınının gölgesinde anılıyor.
ABD alev alev!
Minneapolis kentinde göstericiler polis merkezini bastı ve ateşe verdi. Bölgeye Ulusal Muhafızlar gönderilirken, eylemler ABD geneline yayıldı. ABD Başkanı Trump, olaylara sert tepki gösterdi
Danimarka’dan Türkiye’yi ilgilendiren karar...
Danimarkan Başbakanı Mette Frederiksen, 15 Haziran’dan itibaren Almanya, Norveç ve İzlanda’dan gelecek turistlere izin verileceğini, sınır komşusu İsveç’in ise bir süre daha beklemesi gerektiğini açıkladı.
HABER ARŞİVİ
BİZİ TAKİP EDİN
YUKARI