"gazetehaberi/101/s/keywords/gazetehaberi/14/ilanlar/s/keywords/gazetehaberi/101/s/keywords/gazetehaberi" İLE İLGİLİ HABERLER

55 milyon dolarlık teslim edilmemiş silah!
Libya’da gayrimeşru güçlerin lideri Halife Hafter’in, Ulusal Mutabakat Hükümeti’ne karşı kullanmak için 55 milyon dolarlık silah siparişi verdiği, ancak bunların işadamları tarafından teslim edilmediği ortaya çıktı...
Norveç’te cami saldırganına 21 yıl
Norveç’te geçtiğimiz yıl 10 Ağustos tarihinde Çin asıllı üvey kız kardeşi Johanne Zhangjia İhle Hansen’i evinde öldürdükten sonra Baerum semtindeki El-Nur Camii’ne silahlı saldırıda bulunan ve kendisini durdurmaya çalışan bir kişiyi de yaralayan aşırı sağ eğilimli Philip Manshaus, “terör ve cinayetten” 21 yıl hapse mahkum edildi.
Polis şiddetine yasa arayışı...
ABD’de George Floyd’un hayatını kaybetmesinin ardından tartışılan ve polis şiddetine karşı gündeme getirilen yasa tasarısının netleşmeye başladığı kaydediliyor.
Hindistan’da güçlü deprem olacak
Hindistan’ın başkenti Yeni Delhi’nin yanı sıra Haryana, Uttar Pradeş ve Racastan gibi büyük eyaletlerin yer aldığı merkez bölgesinde güçlü bir deprem meydana gelebileceği iddia edildi.
Geyiğe hayat öpücüğü
ABD’nin Teksas Eyaleti’ndeki Tyler Gölü’nde cansız bir şekilde suyun üzerinde bulunan bir geyik yavrusunu kurtarmak için çevredekiler seferber oldu.
ABD’de polise yetki kısıtlaması
ABD’de siyahi George Floyd’un polis tarafından öldürülmesinin ardından başlayan ‘polis şiddeti’ tartışması sürüyor.
Floyd ve Avrupa’nın sömürgecilik tarihi
ABD’nin Minneapolis kentinde bir polis memurunun kelepçeli şekilde yüzüstü yere yatırmış olduğu şüpheli George Floyd’u boynuna diziyle 8 dakikayı aşkın bir süre bastırarak öldürmesi, doğal olarak ABD’de olduğu kadar Avrupa’da da infial yarattı. ABD’deki tepkilerin nedenleri arasında, Floyd’un Afro-Amerikalı olması bir başka deyişle siyahi olması, ölüme sebep olan polis memurunun da Amerika’da “Kafkaslı beyaz” olarak tarif edilen beyaz olması vardı.
Banksy protestosu
Gizemli İngiliz grafiti sanatçısı Banksy, ABD’de siyahi George Floyd’un polis tarafından öldürülmesini Instagram’da paylaştığı resmiyle protesto etti.
Ağlatan buluşma
İngiltere’nin Washington kentinde 87 yaşındaki Peter Foster ile 91 yaşındaki eşi Doreen Foster, koronavirüs nedeniyle huzurevinde beş ay boyunca ayrı yaşadıktan sonra birbirine kavuştu.
HABER ARŞİVİ
BİZİ TAKİP EDİN
YUKARI