131 ülkeden 3000 dolayında diaspora delegenin katıldığı Dünya Türk İş Konseyi 10. Büyük kurultayı'na Türkiye den de 2 bin dolayında davetli katıldı.
Mustafa Kemal Atatürk'e "Gazilik" unvanı ve "Mareşal" rütbesi verilişinin 102'inci yıl dönümü olan 19 Eylül Türkiye'de Gaziler Günü, Gölcük Anıtpark’ta düzenlenen törenle kutlandı.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek ve Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan ile birlikte 12 şehirden 75 sporcunun yarıştığı Atlı Okçuluk Türkiye Şampiyonası Final Müsabakaları’na katıldı.
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2022 yılına ilişkin Uluslararası Hizmet Ticareti İstatistikleri'ni yayımladı. Hizmet ihracatı 2022 yılında 47,6 milyar dolar, ithalat ise 35,2 milyar dolar olarak gerçekleşti. İthalatta en büyük hizmet ticareti değişim yüzde 175 ile inşaatta olurken, ihracatta ise yüzde 47,2 taşımacılık oldu.
Çin Türkiye Konsolosluğu Foshan Ticaret Odası’nın TÜMKİAD ile ortaklaşa düzenlemiş olduğu Türkiye - Çin Ticaret İş Birliği toplantısına birçok Çin ve Türk iş insanı katıldı.
Tüm dünyada 16-22 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilen “Avrupa Hareketlilik Haftası” Büyükşehir Belediyesi’nin hazırladığı etkinliklerle Balıkesir’de kutlanıyor. TBB ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Türkiye’de yüzlerce belediyenin proje ve etkinliklerle haftaya katılım sağladığını belirterek Balıkesir’in de düzenlediği etkinliklerle öne çıkan şehirlerden biri olacağını ifade etti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, New York’ta İletişim Başkanlığı SETA tarafından düzenlenen ABD’li bazı düşünce kuruluşu temsilcileriyle yuvarlak masa toplantısına katıldı.
Yerel Yönetimler Kamu İşverenleri Sendikası (YERELSEN) Genel Başkanı Ekrem Yüce, sendika yönetim kuruluyla gerçekleştirdikleri toplantıda, "Cennet Türkiye'mizin güzel şehirlerini ve ilçelerini aydınlık geleceğe taşımak için elimizi taşın altına koyduk, var gücümüzle çalışıyoruz" mesajı verdi
Konya Şeker 2023-2024 pancar alım Kampanyasını, Türkiye’nin en büyük tesisi olan Çumra Şeker Fabrikası’nda düzenlenen açılış töreniyle başlattı.
Türkiye’de belediye eliyle ilk uluslararası deniz yolcu taşımacılığı yapan Hatay Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Hatay Deniz Otobüsü (HADO), Mersin Taşucu Limanı’ndan KKTC seferlerine devam ediyor.