Ardahan’da bir apartman dairesinde meydana gelen piknik tüpü patlamasında 1 kişi yaralandı. Patlama, Karagöl Mahallesi Nehir Sokak’ta bulunan bir apartmanın ikinci katında yaşandı.
Ardahan Valisi Hayrettin Çiçek, Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanlığına seçilen Mahmut Avşar ve beraberindeki yönetim kurulu üyelerini makamında kabul ett
Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Öztürk Emiroğlu, Bulgaristan’da düzenlenen Dünya Bilek Güreşi Şampiyonası’nda sol kolda dünya ikinciliği, sağ kolda ise dünya üçüncülüğü elde ederek Türkiye’ye bir gümüş ve bir bronz madalya kazandıran Ardahanlı milli sporcu Aybüke Yıldız’ı makamında ağırladı.
2025-2026 Eğitim-Öğretim yılı öncesinde, taşımalı eğitimde öğrencilerin güvenliğini sağlamak amacıyla Çıldır’da geniş katılımlı bir toplantı gerçekleştirildi. Çıldır Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonu’nda yapılan toplantıya İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mete Coşkun başkanlık etti.
Ardahan'da şap karantinasının sona ermesiyle birlikte hayvan sevkiyatları yoğun bir şekilde devam ediyor. Türkiye'de büyükbaş hayvan varlığı açısından öne çıkan bu kentte, 10 Eylül tarihinde karantinanın kaldırılmasıyla hayvan hareketliliği arttı.
Ardahan’ın geniş ve bereketli meralarında özgürce dolaşan yılkı atları, havadan dron kameralarıyla görüntülendi. Bölgenin doğal simgelerinden biri haline gelen yılkı atları, özellikle kış aylarının zorlu şartlarına uyum sağlayarak vahşi yaşamlarını sürdürüyor.
Çıldır’da AK Parti İlçe Teşkilatı, Eylül Ayı Daraltılmış İlçe Danışma Meclisi Toplantısı’nı gerçekleştirdi. Toplantıya İlçe Başkanı Kürşat Gündoğdu ile partililer katıldı.
Ardahan Üniversitesi, öğrenciler arasında son yıllarda giderek artan flört şiddeti ve siber şiddet konularına dikkat çekmek amacıyla önemli bir etkinliğe ev sahipliği yapacak.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ardahan İl Başkanlığı’nda yapılacak olan 39. Olağan İl Kongresi için geri sayım başladı
Ardahan’ın Göle ilçesinde, Tigem Kalesi’nde başlatılan arkeolojik kazılar, bölgenin 3.500 yıllık geçmişini gün yüzüne çıkarıyor. Kars Müze Müdürlüğü ile Ardahan Üniversitesi’nin bilimsel iş birliğiyle yürütülen çalışmalarda, Geç Tunç ve Erken Demir Çağı’na (M.Ö. 1500–1100) ait seramik buluntulara ulaşıldı. Kazıların, Urartu Krallığı ile bölge arasındaki ilişkilerin izlerini de ortaya çıkarabileceği düşünülüyor.