Ardahan Fen Lisesi öğrencileri, “2025 Aile Yılı” etkinlikleri kapsamında Ardahan Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’ni ziyaret etti.
Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından hazırlanan “Üniversite İzleme ve Değerlendirme Genel Raporu 2025” kamuoyuyla paylaşıldı. Türkiye genelinde 201 üniversitenin 67 farklı performans göstergesi üzerinden değerlendirildiği raporda Ardahan Üniversitesi, elde ettiği sonuçlarla dikkatleri üzerine çekti.
FETÖ’ye yönelik jandarma ekiplerince son iki haftada düzenlenen operasyonlarda 76 şüpheli yakalanırken, bunlardan 50’si tutuklandı. 2025 yılı içerisinde gerçekleştirilen FETÖ operasyonlarında ise toplam 1601 şüpheli tutuklanırken, 1524 şüpheli hakkında adli kontrol kararı uygulandı.
Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir, makamında basın mensuplarıyla bir araya gelerek 2025 yılına ilişkin değerlendirmelerde bulundu, 2026 yılında hayata geçirilmesi planlanan projeleri kamuoyuyla paylaştı. Demir, göreve geldikleri günden bu yana belediyenin mali yapısında ve hizmet kapasitesinde köklü bir dönüşüm gerçekleştirdiklerini vurguladı.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Kuzeydoğu Anadolu için kuvvetli yağış uyarısında bulundu. Açıklamaya göre 13 Aralık 2025 Cumartesi günü sabah saatlerinden itibaren Trabzon, Rize, Artvin ve Ardahan çevreleri ile Giresun’un doğu kesimlerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli yağışların (20–75 kg/m²) etkili olması bekleniyor.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2025 yılının Birleşmiş Milletler tarafından “Uluslararası Barış ve Güven Yılı” ilan edilmesi ve Türkmenistan’ın daimi tarafsızlığının 30’uncu yıl dönümü dolayısıyla Aşkabat’ta düzenlenen Uluslararası Barış ve Güven Forumuna katılmak üzere gittiği Türkmenistan’da peş peşe diplomatik temaslarda bulundu.
2025–2026 Eğitim Öğretim Yılı kapsamında düzenlenen Genç AR-GE Ortaokullar Arası Bilgi Yarışması İl Finali, Ardahan Valisi Hayrettin Çiçek’in katılımıyla Gençlik Merkezi’nde gerçekleştirildi
İletişim Başkanı Burhanettin Duran, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 11-12 Aralık 2025 tarihlerinde Türkmenistan’a resmi bir ziyaret gerçekleştireceğini duyurdu.
Çıldır Kaymakamlığının katkılarıyla, Çıldır Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından 2025 Aile Yılı etkinlikleri kapsamında “Teknoloji Kullanımı, Güvenli İnternet ve Sağlıklı Yaşam Dengesi” başlıklı bir seminer gerçekleştirildi.
Tarım ve Orman Bakanlığının ülke genelinde başlattığı eş zamanlı denetim programı kapsamında, Ardahan İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri gıda işletmelerine yönelik kontrollerini sürdürüyor. 19 Kasım – 5 Aralık 2025 tarihleri arasında il genelinde yürütülen çalışmalar, vatandaşlara güvenli gıda ulaştırılması hedefiyle gerçekleştiriliyor.