09-06-2024 13:49:18

Posof'un tarımsal potansiyelini artırmak için Çiftçilere fide dağıtıldı

Posof ta 300 çiftçiye toplamda 19.200 domates, 7560 salatalık, 22.248 biber ve 4104 patlıcan fidelerinin dağıtımı gerçekleştirildi
Posof'un tarımsal potansiyelini artırmak için Çiftçilere fide dağıtıldı

Ardahan'ın Posof ilçesinde, Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Bakanlığının Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü desteğiyle yürütülen 'Posof Sebzeciliği Geliştirme Projesi' kapsamında önemli bir adım atıldı. Türkgözü köyünde gerçekleştirilen programa, İl Tarım Müdürü Muhammet Fatih Cineviz, Makam Danışmanı Ali Cihat Toydemir, İlçe Müdürü Güneş Tekin, K.T.V. Şube Müdürü Akın Saraçoğlu ve çiftçiler katılım sağladı.

Programda, 300 çiftçiye toplamda 19.200 domates, 7560 salatalık, 22.248 biber ve 4104 patlıcan fidelerinin dağıtımı gerçekleştirildi. Dağıtılan fidelerin özellikleri ve üreticilerin dikim ve bakım konusunda dikkat etmesi gerekenler hakkında detaylı bilgilendirme yapıldı.

İl Tarım Müdürü Muhammet Fatih Cineviz, projenin amaçlarına yönelik olarak, "Posof'un tarımsal potansiyelini artırmak ve çiftçilerimize daha iyi bir yaşam sağlamak için bu projeyi başlattık. Bugün dağıttığımız fideler, yerel ekonomiye katkı sağlayacak ve çiftçilerimizin gelir düzeyini artıracaktır." Cineviz, çiftçilere, "Bu fideleri en iyi şekilde değerlendirerek, bereketli bir sezon geçirmenizi temenni ediyoruz. Unutmayın, tarım geleceğimizdir." ifadelerini kullandı.

Programın sonunda çiftçilere fidelerin dikim ve bakımıyla ilgili soruları için yetkililerle iletişim kurabilecekleri iletişim bilgileri de verildi. Posof'un tarımsal potansiyelini artırmaya yönelik bu tür projelerin önümüzdeki dönemlerde de devam edeceği belirtildi.

  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI