17-10-2022 20:20:12

Posof Belediyesi ilçede alt yapı çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor

Posof Belediyesi ilçede alt yapı çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Posof ilçesinde 5 proje çalışmaları aynı anda yürütülüyor. Posof Belediye Başkanı Cahit Ulgar, ilçenin alt yapısını yeniden şekillendiriyor.
Posof Belediyesi ilçede alt yapı çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor

Posof Belediyesi ilçede alt yapı çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Posof ilçesinde 5 proje çalışmaları aynı anda yürütülüyor. Posof Belediye Başkanı Cahit Ulgar, ilçenin alt yapısını yeniden şekillendiriyor.

Posof Belediyesinin yağmur suyu, içme suyu, kanalizasyon ve yol çalışmalarının yanı sıra Aras EDAŞ ekiplerinin de alt yapı çalışmaları aralıksız devam ediyor.

Çalışmalar hakkında gazetemize bilgiler veren Posof Belediye Başkanı Cahit Ulgar, alt yapı çalışmaları kapsamında, bilinçli olarak 5 projesi bir araya topladıklarını belirterek, boz yap boz yap değil, hepsini birden yap mantığıyla hareket ederek çalışmaları tamamlayacaklarını ifade etti.

Doğalgaz çalışmalarının yakın zamanda başlayacağını söyleyen Başkan Ulgar şöyle konuştu; “Posof 2 bin 500 nüfuslu bir ilçemiz. Biz ilçemize baştan sona ilçeye ne lazım olursa camisi, okulu, yüksek okulu, betonu, aracı, kepçesi, santrali, TOKİ’si, turizme yönelik birçok projeyi hayata geçirdik. İlçemizde en temel iş olan alt yapı çalışmalarını sürdürüyoruz. Bir memlekette alt yapı yoksa üste ne yaparsanız yapın iflah olması mümkün değil. Doğalgaz konusunu vatandaşlarımız çok fazla önemsiyor fakat doğalgazı yapmış olsaydık alt yapı çalışmalarını yapamayacaktık. Çalışmalarımızı gerçekleştirdik, bütün projeleri bir araya getirdik. Şuanda ilçemizde Aras EDAŞ’ın çok ciddi alt yapı yatırımı devam ediyor. Aras EDAŞ’ın bu yıl Posof’ta yapmış olduğu yatırım yaklaşık olarak 22 milyon TL. Bununla birlikte, yağmur suyu, içme suyu ve kanalizasyon çalışmalarımız devam ediyor. Çalışmalarımız yüzde 90 tamamlanmış durumda. Doğalgaz borularını bekliyoruz. KARGAZ firması en yakın zamanda çalışmalara başlayacak. Bilindiği gibi bölgemizde inşaat sezonu çok kısıtlı. Nisan ayında karla mücadele çalışmaları yapıyorduk. İşlerimiz planladığımız gibi gitmedi, çalışmalarımıza biraz geç başlamak zorunda kaldık. Sezonun 2 ay gerisinde kaldık, ama şuanda ana arterler toparlandı, ana arterlerde doğalgaz çalışması yapılacak. KARGAZ’a şimdiden teşekkür ediyorum. Doğalgaz planlamasında borular geçerdi, ilgili konut sahipleri, işyerleri projesini çizerdi, prosedürleri yerine getirerek doğalgaz alımı için müracaat ederdi. Ardından asfalttan boru yeri açılırdı, asfalt tekrardan yapılırdı. Bunları ortadan kaldırmak kaydıyla doğalgaz geçişinde abonelerin kutularını binalarına monte ederek gideceğiz. Yani bir daha bir daha yolu bozmayacağız. Burada ki en önemli şey, ilçemizde ki bütün yollarımız bozuldu. Biz bunu bilinçli olarak beş projeyi bir araya toparladık, çünkü biz bunları teker teker yapsaydık yollarımız yine bozulacaktı. Boz yap boz yap değil hepsini birden yap mantığıyla hareket ederek tek hamlede de sağlıklı bir şekilde yolumuzu yapacağız. Çalışmalar tamamlandığında çok güzel bir Posof elde etmiş olacağız. Bu çalışmalar süresince halkımıza biraz sıkıntılar yaratmış olabiliriz ama yaşanan işlerin büyüklüğünden kaynaklanan sıkıntılardır. En kısa zamanda çözmüş olacağız” diye konuştu.

Ana arterlerin kilit parke taş ile kaplanacağını ifade eden Başkan Ulgar; “Vatandaşımız sürekli soruyor, kazılan yollar yeniden asfalt mı yapılacak yoksa kilit parke taş mı yapılacak. Asfalt yapmak bizim açımızdan çok kolay, çok hızlı. Ama bölgemiz kış bölgesi asfaltlar bozuluyor. Ana arterlerimizde kilit parke taşın yapımı zor olmasına rağmen, maliyeti asfalttan yüksek olmasına rağmen biz bir defaya mahsus enerjimizi sağlayacağız ki bunu uzun yıllar kullanabilelim. Çünkü rantabl olan kilit parke taşı, ekonomik olan kilit parke taşı, yapım aşamasında pahalı olacak ama kullanım süresi açısından değerlendirdiğimiz zaman belediyemize yoldan dolayı ekstra bir külfet gelmeyecek. Kilit parkeden dolayı alt yapıda zaman zaman bozulmalar meydana gelecektir. Bu bozulmaları kendi imkanlarımızla söküp yapabilme kabiliyetine sahip olacağız. Bölgemizde sıcak asfalt sezonda bir kez kullanılabiliyor, kış aylarında bozulmalar meydana geldiği zaman yerine yeniden sıcak asfalt yapamıyorsun. Bizim tercihimiz, beton yol, kilit parke taş. Aşama aşama bunları gerçekleştireceğiz” şeklinde konuştu.

  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI