11-11-2022 21:27:44

Pervin Buldan Ardahan dan Meral Akşener'e kılıcını çekti: Kürt düşmanısın.

İYİ Parti'nin HDP'ye yaklaşımına tepki gösteren Pervin Buldan, İYİ Parti Lideri Akşener'e seslenip Kürt düşmanlığı yapmakla suçladı. Buldan açıklamasında "“6’lı masanın içerisinde bulunan o kadın başkan, her gün HDP ve Kürtlere hakaret etmeyi kendisine bir görev edinmiş." ifadelerini kullandı..
Pervin Buldan Ardahan dan Meral Akşener'e kılıcını çekti: Kürt düşmanısın.
HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Ardahan'da esnaf ziyaretinde bulundu. Esnafla görüştükten sonra parti teşkilatını ziyaret eden Buldan, İnönü Caddesi'nde halka seslendi. Buldan, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in AK Parti ve HDP arasındaki görüşmeler hakkında "Uzun bekleyiş artık sona erdi. Karşınızda; 'Açılımcılar kumpanyası', yeniden seyircisiyle buluşuyor" sözlerine tepki gösterdi.
 
İYİ Parti'nin HDP'ye yaklaşımına tepki gösteren Pervin Buldan, İYİ Parti Lideri Akşener'e seslenip Kürt düşmanlığı yapmakla suçladı. Buldan açıklamasında "“6’lı masanın içerisinde bulunan o kadın başkan, her gün HDP ve Kürtlere hakaret etmeyi kendisine bir görev edinmiş." ifadelerini kullandı.

Siyaset arenasındaki çekişmeler, seçim süreci yaklaştıkça artmaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde AK Parti heyeti, başörtüsü konusunda hazırlanacak anayasa değişikliği için MHP, CHP, HDP ve İYİ Parti gruplarını ziyaret etmişti.

AK Parti heyetinin HDP ile görüşmesi, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener tarafından bir 'kumpanya' olarak nitelendirilmişti.

HDP'li Pervin Buldan, bu açıklamaların ardından Akşener'e sert tepki gösterdi. Akşener'i Kürt düşmanlığı ile suçlayan HDP'li Buldan, İYİ Parti Lideri'ne kaybedeceğini söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

 

"NEFRET TOHUMLARI SAÇMAKTAN BAŞKA..."
"6'lı masanın içerisinde bulunan o kadın başkan, her gün HDP ve Kürtlere hakaret etmeyi kendisine bir görev edinmiş. Kürt, belki gün yüzü görür diye nefret tohumları saçmaktan geri durmayan bir kadın başkan var. 6'lı masadaki bu kadın başkanın son grup toplantısında yağmış olduğu açıklamalar, bir kez daha Kürt düşmanlığını ortaya koyduğunu bizlere açık açık göstermiştir. Bize kumpanya kuruyor diye iftira attılar. Oysa HDP'liler kumpanya bilmezler.

"KÜRT DÜŞMANLIĞI YAPARAK BİRBİRLERİ İLE YARIŞANLAR KAYBEDECEKLER"
HDP'lilerin kumpanya bilmediğini cezaevlerinin HDP'liler ile dolu olduğunu göstererek ona ispat ederiz. Ancak onlar kumpanyanın ne demek olduğunu Susurluk'tan 28 Şubat'tan bilirler. Buradan ona vereceğimiz cevap şimdilik bununla sınırlı kalsın. Kürt düşmanlığı yaparak birbirleri ile yarışanlar şunu iyi bilsinler ki kaybedecekler, kaybedecekler, kaybedecekler."

 

.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI