13-08-2022 12:39:06

Ardahan Haberi: ‘MERNİS’te hiçbir olumsuzluk olmadı’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Bizim elimizdeki seçmen bilgileri Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) elinde yok” demesiyle başlayan tartışmada son perde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve bakanlığına bağlı Nüfus Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nün açıklamasıyla yaşandı.
Ardahan Haberi: ‘MERNİS’te hiçbir olumsuzluk olmadı’

Bakan Soylu, önceki gece sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Kılıçdaroğlu’nun ifadelerinin Genel Başkan Yardımcıları tarafından yalanlanamadığı için düzeltilmeye çalışıldığını ifade etti. Soylu şöyle devam etti: “CHP Genel Başkan Yardımcıları kendilerinde YSK’dan daha fazla bilgi olmadığını net bir şekilde ortaya koymuş, ellerinde bulunan bilgilerin YSK’nın siyasi partiler ile paylaştığı seçmen kütüğü bilgisi analizi olduğunu ifade etmeye çalışmışlardır. Aslında bu ‘Bizim Genel Başkanımız yanlış bir cümle söyledi ve biz bunu temin ediyoruz düzeltiyoruz’ demektir. Keşke seçmen listeleri konusunda büyük bir iddia ile şaibe oluşturmaya çalışan Kılıçdaroğlu çağrımıza cevap verip özür dileseydi.” 

‘Üzüntüyle karşıladık’ 

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri (NVİ) Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada da Merkezi Nüfus İdaresi Sistemi’nde (MERNİS) bugüne kadar herhangi bir olumsuz durum yaşanmadığı belirtildi. Açıklamada, “Kurumumuzun, sorumluluk sahibi olması gereken Ana Muhalefet Partisi tarafından hedef alınması ve gerçeğe aykırı beyanlarla gündem oluşturulmaya çalışılması üzüntüyle karşılanmıştır” denildi. Seçmen kütüğüne esas verilerin YSK tarafından her seçim döneminde iki kez olmak kaydıyla talepleri halinde seçime giren siyasi partilerle paylaşıldığı ve varsa maddi hataların düzeltilmesi amacıyla seçim öncesi seçmen kütüklerinin askıya çıkarıldığı kaydedildi. 

  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI