beylikdüzü escort esenyurt escort avcılar escort avcılar escort avcılar escort beylikdüzü escort beylikdüzü escort esenyurt escort esenyurt escort şirinevler escort avrupa escort
02-04-2026 09:06:10

Karla Örtülü 4 Ayın Sonu: Bülbülan Geçidi Yeniden Açılıyor

7 Aralık 2025 tarihinde yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle güvenlik gerekçesiyle trafiğe kapatılan Ardahan-Ardanuç kara yolu, yaklaşık 120 günlük aranın ardından yarın itibarıyla araç geçişine açılıyor. Kenti Karadeniz Bölgesi’ne bağlayan en önemli geçitlerden biri olan güzergahta, ekiplerin doğayla mücadelesi zaferle sonuçlandı.
Karla Örtülü 4 Ayın Sonu: Bülbülan Geçidi Yeniden Açılıyor

​7 Aralık 2025 tarihinde yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle güvenlik gerekçesiyle trafiğe kapatılan Ardahan-Ardanuç kara yolu, yaklaşık 120 günlük aranın ardından yarın itibarıyla araç geçişine açılıyor. Kenti Karadeniz Bölgesi’ne bağlayan en önemli geçitlerden biri olan güzergahta, ekiplerin doğayla mücadelesi zaferle sonuçlandı.

Metrelerce Kar, Haftalarca Mesai

​Karayolları 183. Şube Şefliği ekipleri, yolun ulaşıma açılması için 25 Mart tarihinde düğmeye basmıştı. Özellikle Artvin sınırında yer alan 2 bin 581 rakımlı Bülbülan Geçidi bölgesinde yoğunlaşan çalışmalarda:

  • Kar Kalınlığı: Bazı noktalarda yer yer 4 metreyi bulan kar kütleleri iş makineleriyle temizlendi.
  • Zorlu Şartlar: Ekipler, yüksek rakımın getirdiği dondurucu soğuk ve sisli havaya rağmen hummalı bir çalışma yürüttü.
  • Stratejik Önem: Yolun açılmasıyla birlikte Ardahan ile Artvin arasındaki ticaret ve ulaşım hattı yeniden canlanacak.

"Son Aşamaya Geldik"

​Çalışmaların başında bulunan Ekip Sorumlusu Özkan Karabağ, Anadolu Ajansı’na yaptığı açıklamada sürecin zorluğunu vurgulayarak şu ifadeleri kullandı:

"Günlerdir bölgede karla kaplı yolu ulaşıma açmak için yoğun bir mesai harcıyoruz. Kar kalınlığı yer yer 4 metreyi buldu ancak ekiplerimizin özverili çalışmasıyla artık çalışmaların son aşamasına geldik. Yarın sabah saatlerinden itibaren yolu güvenli bir şekilde araç geçişine açmayı planlıyoruz."

 

Yolun Geçmişi ve Beklenti

​Yoğun kış şartları nedeniyle her yıl Aralık ayı başlarında ulaşıma kapatılan yol, bölgedeki yaylacılar ve Karadeniz turuna çıkacak olanlar için büyük önem taşıyor. 7 Aralık 2025'te kapısına kilit vurulan yolun açılmasıyla birlikte, sürücülerin alternatif uzun yollar yerine bu kısa ve manzaralı güzergahı kullanmaya başlaması bekleniyor.

Yetkililerden Uyarı: Yolun açılacak olmasına rağmen, yüksek kesimlerde sabah saatlerinde oluşabilecek gizli buzlanmaya karşı sürücülerin tedbirli olmaları istendi.

  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI