seks hikayesi escort beylikdüzü beylikdüzü escort esenyurt escort avcılar escort esenyurt escort esenyurt escort beylikdüzü escort beylikdüzü escort beylikdüzü escort beylikdüzü escort beylikdüzü travesti beylikdüzü escort şirinevler escort
21-06-2026 10:19:40 Son Güncelleme: 21-06-2026 13:32:40

Kalkınma Yerelden Başlar: Bakan Işıkhan Ardahan'ın Gizli Potansiyeline Dikkat Çekti

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Ardahan Üniversitesi Aşık Şenlik Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda önemli açıklamalarda bulundu. AK Parti’nin seçim odaklı değil, sürekli sahada olan bir hareket olduğunu vurgulayan Işıkhan, bölgedeki istihdam ve işsizlik rakamlarına dair güncel verileri paylaştı.
Kalkınma Yerelden Başlar: Bakan Işıkhan Ardahan'ın Gizli Potansiyeline Dikkat Çekti

ARDAHAN — Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Ardahan Üniversitesi Aşık Şenlik Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda önemli açıklamalarda bulundu. AK Parti’nin seçim odaklı değil, sürekli sahada olan bir hareket olduğunu vurgulayan Işıkhan, bölgedeki istihdam ve işsizlik rakamlarına dair güncel verileri paylaştı.

​"Bizim Siyasi Ahlakımız Bu"

​Bakan Işıkhan, il danışma meclislerini devlet ile millet arasındaki bağı güçlendiren en önemli istişare mekanizmaları olarak gördüğünü belirtti. Teşkilatların sahadaki göz ve kulak olduğunu ifade eden Işıkhan, şu değerlendirmelerde bulundu:

​"Seçimden seçime değil, attığı her adımda her an aziz milletimizle bir arada olan tek parti, AK Parti’dir. AK Parti’nin kaderini Türkiye’nin kaderiyle birleştiren, bizi bu ülkeye hizmetkar kılan, işte bu siyasi ahlaktır. Bizler durmadan, duraksamadan çalışmaya devam ediyoruz."

 

​Bakan Işıkhan konuşmasında ayrıca tüm babaların ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Babalar Günü'nü de tebrik etti.

​Bölgede İşsizlik Oranı Yüzde 8 Seviyesinde

​Ardahan’ın da içinde yer aldığı TRA2 Bölgesi’ndeki güncel ekonomik göstergeleri açıklayan Işıkhan, bölgede istihdam oranının yüzde 47,2, iş gücüne katılımın yüzde 51,3 ve işsizlik oranının yüzde 8 olduğunu duyurdu. Ardahan ekonomisinde tarımın ağırlığına dikkat çeken Bakan, istihdamın yüzde 46’sının tarımda, yüzde 14’ünün sanayide, yüzde 40’ının ise hizmetler sektöründe gerçekleştiğini söyledi.

​Teşvik ve Desteklerin Bilançosu Açıklandı

​2002 yılından bugüne kadar Ardahan'da yürütülen çalışma hayatı desteklerine ilişkin rakamları paylaşan Bakan Işıkhan, İŞKUR aracılığıyla 2002'de sadece 43 kişinin işe yerleştirildiğini, bu sayının 2025 yılında 477’ye ulaştığını ve toplamda 13 bin 201 vatandaşın iş sahibi yapıldığını belirtti.

​Işıkhan, kentteki diğer destekleri şu verilerle aktardı:

  • ​Mesleki Eğitim: 7 bin 930 vatandaş mesleki eğitim kursları ve işbaşı eğitim programlarından yararlandı.
  • ​Geçici İstihdam (TYP): 2009 yılından bu yana 21 bin 767 vatandaşa geçici istihdam ve gelir desteği sunuldu.
  • ​Sosyal Ödemeler: İşsizlik ödeneği kapsamında 6 bin 985 kişiye yaklaşık 94 milyon lira, kısa çalışma ödeneğiyle de 652 kişiye 6 milyon 450 bin lira destek verildi.
  • ​SGK Teşvikleri: İl genelindeki 1.379 aktif iş yerinden bugüne kadar 4 bin 334 iş yeri teşviklerden faydalandı ve sağlanan toplam teşvik tutarı 355 milyon lirayı aştı.

​"Kalkınma Yerelden Başlar"

​Ardahan'ın tarım, hayvancılık, kış turizmi ve yöresel ürünler noktasında büyük bir potansiyeli barındırdığını ifade eden Bakan Işıkhan, "Kalkınmanın, gelişmenin ve büyümenin yerelden başladığı gerçeğinden hareketle öncelikle yereldeki unsurları güçlendirdik. Çıldır'ın kış turizminden Posof'un elma bahçelerine, dünyanın en iyi peynirini ve balını üreten bu coğrafyaya yapılacak her yatırım, geleceğimize yapılan bir yatırım olacaktır. Türkiye Yüzyılı hedefimizi, başta Ardahan olmak üzere tüm şehirlerimizdeki AK teşkilatlarımızla birlikte gerçekleştireceğiz" diyerek sözlerini tamamladı.

  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI