11-11-2023 22:06:31

İzmir'de, Kars, Ardahan, Iğdır günleri yoğun ilgi gördü

Ege Bölgesi Kars, Ardahan, Iğdır Dernekler Federasyonu, İzmir’de düzenlediği tanıtım günleriyle; Kars, Ardahan ve Iğdır kültürlerini İzmir’de tanıttı. Yoğun ilgi gören tanıtım günlerine katılan vatandaşlar, yöresel lezzetleri de tatma fırsatı yakaladı
İzmir'de, Kars, Ardahan, Iğdır günleri yoğun ilgi gördü

Ege Bölgesi Kars, Ardahan, Iğdır Dernekler Federasyonu, İzmir’de düzenlediği tanıtım günleriyle; Kars, Ardahan ve Iğdır kültürlerini İzmir’de tanıttı. Yoğun ilgi gören tanıtım günlerine katılan vatandaşlar, yöresel lezzetleri de tatma fırsatı yakaladı.

Karşıyaka ilçesi Bostanlı Kapalı Pazar alanında, Ege Bölgesi Kars, Ardahan, Iğdır Dernekler Federasyonu tarafından 2.’si düzenlenen etkinliğe, İzmir ve çevresinde yaşayan; Kars, Ardahan ve Iğdırlı vatandaşların yanı sıra İzmirliler de yoğun katılım gösterdi. Kapalı alanda yapılan tanıtım gününde geleneksel tatlar sunulurken, farklı aktiviteler gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan tanıtım günlerinde Ege kafkas ekibi gösteriler yaptı.
Etkinliğe; AK Parti İzmir Milletvekili Eyüp Kadri İnan, İzmir Vali Yardımcısı Mehmet Sadık Tunç, siyasi partilerin ilçe temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Amacımız; hemşerilerimizle bir araya gelmek’
Ege Bölgesi Kars Ardahan Dernekler Federasyonu Başkanı Çetin Demir, ’Her ne kadar biz burada da ticaretimizi, devam ettirsek biz yöremizi hiçbir zaman es geçmedik. Kars Ardahan Iğdır Dernekler Federasyonu olarak geçen yıl Kars Ardahan Iğdır tanıtım günlerinin 1.’sini düzenledik. İkincisini de bu yıl organize ettik. Bizim amacımız; hemşerilerimizle bir araya gelmek, senede bir defa da olsa birlikte olmak, tarihimizi kültürümüzü paylaşmak. Her ne kadar bizim oradan gelen hemşerilerimiz burada bizlerin tarih ve kültürünü biliyorlarsa buradaki hemşerilerimize de aynı kültür ve örf adetleri yaşatmak için bu tür organizasyonların içerisindeyiz. Ege’de yaşayan vatandaşlarımıza, kardeşlerimize, hemşerilerimize kendimizi tanıtmak amacındayız’ dedi.

Etkinlikleri her yıl düzenlemeyi amaçlıyoruz’
Tanıtım günlerinin 4 gün boyuna süreceğine değinen Demir, ’Hemşerilerimizin yoğun ilgisini gerçekten hissediyoruz. Çok mutluyuz, çok onurluyuz. Resmi açılışımızı 10 Kasım sebebiyle bugüne erteledik. Ciddi bir yoğunluk var. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Her yıl bu tür etkinlikleri geleneksel olarak düzenlemeyi hedefliyoruz’ şeklinde konuştu.
Alana gelen vatandaşların yöresel ürünleri tatma fırsatı bulduğunu söyleyen Demir, sözlerine şöyle devam etti:
’Buraya gelen hemşerilerimiz öncelikle; kaşar peynirimiz, tel peynirimiz, halımız, elmamız, kayısımız, eriştemiz ve her türlü yöresel olan ürünlerimizi tatma fırsatı buluyor. Buraya gelen misafirlerimizi halk ozanlarımızla, halk sanatçılarımızla, Kafkas ekibimizle eğlendireceğiz. İnşallah hep birlikte güzel programlar yapacağız.’
AK Parti İzmir Milletvekili Eyüp Kadri İnan da, ’Öncelikle 6 aydır bu genç kardeşiniz hem İzmirlileri hem de Doğu ve Güneydoğulu vatandaşları temsilen TBMM’de görev yapıyor. İzmir’imiz ve Türkiye’miz için çok çalışma vakti. Doğu bölgesi memleketimizin elmas niteliğinde değerli yerleridir. Çıldır Gölü’müzden tutun Kars’ın engin güzelliklerine kadar turistik olarak gelişmiş yerlerdir. Bugün Kars Meydanı’nda İzmir’den, Samsun’dan bir hemşerimizi görebilirsiniz. Son 20 yılda yapmış olduğumuz icraatlar küçük de olsa bunlara katkı sağlamış oldu. Etkinliğimiz başarıyla devam edecektir. Bizler de elimizden geldiğince desteklemeye devam edeceğiz’ ifadelerine yer verdi.

  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI