11-08-2022 08:34:03

Ardahan Haberi: 6 ilde orman yangını

Antalya, Kocaeli, Balıkesir, Tokat, Hatay ve Manisa’nın iki ayrı noktasında dün orman yangınları çıktı.  Şehzadeler ilçesi Turgutlu-Manisa kara yolu Yukarı Çobanisa Mahallesi’nde, saat 11.30 sıralarında orman yangını çıktı. Havadan ve karadan müdahale ile yangın 50 dakika içinde kontrol altına alındı.
Ardahan Haberi: 6 ilde orman yangını

Saruhanlı ilçesi Lütfiye Mahallesi yakınlarındaki ormanda çıkan yangın da kısa sürede kontrol altına alındı. Tokat’ta girişin yasak olduğu ormandan yükselen alevleri görenler, durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. Yangın, bir saatte kontrol altına alındı.

Gebze’ye bağlı Tavşanlı Mahallesinde saat 13.45 sıralarında ormanda yangın çıktı. Havadan müdahaleyle yamaç bölgede, 40 dönüm alanda etkili olan yangın, kontrol altına alındı.
Ekiplerin söndürme çalışmaları sürüyor.

Hatay’ın Antakya ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangında üç dönüm alanın zarar gördü. Antalya’nın Manavgat ilçesinde çıkan orman yangını havadan ve karadan müdahaleyle kısa sürede söndürüldü. Yaklaşık 1 saatte söndürülen yangından 5 dekarlık ormanlık alan zarar gördü.

  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI