Tokat merkezli 4 ilde yürütülen Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında gözaltına alınan 10 şüpheliden 2’si çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Operasyon, örgütün güncel yapılanmasına yönelik sürdürülen kapsamlı soruşturmanın parçası olarak gerçekleştirildi.
FETÖ’nün güncel yapılanmasına operasyon
Tokat Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen soruşturma çerçevesinde, güvenlik güçleri tarafından eş zamanlı operasyon düzenlendi. Yapılan teknik ve fiziki takip sonucu şüphelilerin örgütle bağlantılı faaliyetlerde bulunduğu iddiası üzerine harekete geçildi.
Operasyon kapsamında belirlenen adreslere yapılan baskınlarda 10 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda çok sayıda dijital materyale ve örgütsel dokümana el konulduğu öğrenildi.
2 şüpheli tutuklandı
Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler adliyeye sevk edildi. Savcılık sorgularının ardından mahkemeye çıkarılan zanlılardan 2’si tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diğer şüpheliler hakkında ise adli kontrol hükümleri uygulandığı bildirildi.
Yetkililer, FETÖ’nün güncel yapılanmasına yönelik soruşturmaların kararlılıkla sürdürüleceğini ve benzer operasyonların devam edeceğini vurguladı.
Soruşturma sürüyor
Güvenlik kaynakları, elde edilen dijital verilerin incelenmesinin sürdüğünü ve soruşturmanın genişleyebileceğini belirtti. Operasyonun, örgütün yeniden yapılanma girişimlerine karşı yürütülen çalışmaların bir parçası olduğu ifade edildi.
Tokat merkezli FETÖ operasyonuyla ilgili gelişmelerin önümüzdeki günlerde netleşmesi bekleniyor.