Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Suudi Arabistan’ın ev sahipliğinde başkent Riyad’da düzenlenen uluslararası toplantıya katıldı. Dün gerçekleştirilen toplantıda bölgesel gelişmeler ve küresel meseleler masaya yatırıldı.
Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgilere göre, toplantıda özellikle Orta Doğu’daki güncel krizler, güvenlik konuları ve ekonomik iş birliği başlıkları ele alındı. Bakan Fidan, Türkiye’nin bölgesel barış, istikrar ve diyalogdan yana tutumunu vurgulayarak, sorunların diplomasi yoluyla çözülmesi gerektiğinin altını çizdi.
Toplantı kapsamında ikili temaslarda da bulunan Fidan’ın, birçok ülkenin dışişleri bakanlarıyla bir araya gelerek karşılıklı ilişkiler ve ortak projeler üzerine görüş alışverişinde bulunduğu öğrenildi. Görüşmelerde enerji, ticaret ve savunma alanlarında iş birliğinin geliştirilmesi konuları öne çıktı.
Öte yandan toplantının, bölgesel sorunlara ortak çözüm arayışlarını güçlendirmesi ve ülkeler arasındaki diplomatik diyaloğun artırılmasına katkı sağlaması bekleniyor