Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteren PTT AŞ, organizasyon yapısında önemli bir değişikliğe gitti. 31 Aralık 2025 tarihi itibarıyla il bazlı yönetim modeli sonlandırılarak bölge merkezli sisteme geçildi.
Yeni düzenleme kapsamında Ardahan; Kars, Ağrı ve Iğdır ile birlikte Erzurum PTT Bölge Müdürlüğü’ne bağlandı. Bu değişiklikle birlikte Ardahan PTT Başmüdürlüğü kapatıldı. Ancak başmüdürlük binasında yürütülen posta dağıtım hizmetlerinin, geçiş süreci tamamlanana kadar mevcut yerinde devam edeceği öğrenildi.
Personel Geçici Olarak İlçelere Dağıtılacak
Edinilen bilgilere göre, Ardahan PTT Başmüdürlüğü bünyesinde görev yapan personel geçici süreyle ilçelere dağıtılacak. İlerleyen süreçte ise personelin, ihtiyaçlar doğrultusunda diğer kamu kurumlarına yönlendirilmesinin planlandığı belirtildi.
Türkiye 18 PTT Bölgesine Ayrıldı
Tasarruf ve verimlilik hedefleri doğrultusunda hayata geçirilen yeni sistemle birlikte Türkiye genelinde 18 stratejik PTT bölge merkezi oluşturuldu. Bölge merkezi olarak belirlenen iller; İstanbul (Avrupa ve Anadolu), Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Konya, Adana, Kayseri, Samsun, Zonguldak, Sivas, Gaziantep, Trabzon, Erzurum, Elazığ, Diyarbakır ve Van oldu.
Yetkililer, yeni yapılanmayla PTT hizmetlerinin daha etkin, hızlı ve sürdürülebilir bir yapıya kavuşturulmasının amaçlandığını ifade etti.