08 Ağustos 2025RÜZGAR ÇATILARI UÇURDU, YAĞMUR SU BASKINLARINA NEDEN OLDUErzincan'da şiddetli rüzgar çatıları uçurdu, ağaçlar köklerinden devrildi. Rüzgar sonrası etkili olan sağanak cadde ve sokakları göle çevirdi.Erzincan ve çevresinde akşam saatlerinde başlayan ve giderek etkisini artıran sağanak yağış ve şiddetli rüzgar günlük yaşamı felç etti. Şiddetli rüzgar, Akşemsettin, Fatih, Cumhuriyet ve Barbaros Mahallelerinde ağaçları kökünden sökerken Akşemsettin Mahallesi'nde bazı evlerin çatıları uçtu. Bazı evlerde ve yollarda su baskınları yaşandı. Akşemsettin, Fatih, İzzetpaşa, Barbaros ve Atatürk Mahallelerinde ise yağmurla birlikte caddeler sele döndü, evlerde su baskınları yaşandı. Yağış sebebiyle çok sayıda hasarlı trafik kazası meydana geldi.
08 Ağustos 2025ESKİŞEHİR'İN BAZI İLÇELERİNE SAĞANAK UYARISIEskişehir'in güney kesimleri için gök gürültülü sağanak uyarısında bulunuldu.Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Eskişehir'in güney kesimlerinde Seyitgazi, Han, Mahmudiye, Çifteler, Sivrihisar ve Günyüzü ilçelerinde 19.15 ile 21.00 saatleri arasında kısa süreli ve yerel olarak kuvvetli gök gürültülü sağanak bekleniyor.Vatandaşların ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.
08 Ağustos 2025METEOROLOJİ İSTANBUL İÇİN UYARDIMeteoroloji Genel Müdürlüğü’nün bugüne ait hava tahmin haritasına göre; sabah saatlerinde Marmara, Karadeniz’in batısı ve İç Anadolu’nun kuzeybatısında yerel sağanak yağışlar bekleniyor. Öğle saatlerinde yağış alanı genişleyerek Batı ve Orta Karadeniz’in iç kesimleri ile İç Anadolu’nun kuzeyine yayılıyor. Akşam saatlerinde ise yağış etkisini azaltarak yalnızca Karadeniz’in kıyı kesimlerinde ve sınırlı bölgelerde görülüyor. Ülkenin büyük bir bölümünde ise parçalı ve az bulutlu bir hava hakim.Gece saatlerinde ülkenin neredeyse tamamında açık ve az bulutlu hava görülürken, sadece Doğu Karadeniz kıyılarında hafif yağış ihtimali devam ediyor. Hava sıcaklıklarında önemli bir değişim beklenmezken, yağış alan bölgelerde kısa süreli serinleme gözlenebilir. Özellikle Marmara ve Karadeniz’in yağış alan kesimlerinde rüzgarın zaman zaman kuvvetli esmesi muhtemel.Öte yandan yarından itibaren ise yeniden sıcak hava dalgası yurdu etkisi altına alacak.
08 Ağustos 2025AKOM’DAN UYARIAKOM verilerine göre İstanbul genelinde yerel kuvvetli sağanak ve gök gürültülü yağış geçişleri görülecek. Yağış miktarının 3-10 kilogram arasında olması bekleniyor. Gün içinde sıcaklıkların 31 dereceyi bulurken, hafta sonu ise havanın az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.
08 Ağustos 2025ANKARA'YA SAĞANAK UYARISIAnkara'nın Mamak, Haymana ve Polatlı ilçeleri için gök gürültülü sağanak uyarısı yapıldı.Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Ankara'nın Mamak, Haymana ve Polatlı ilçelerinde 19.00 ile 21.00 saatleri arasında yerel olarak kuvvetli gök gürültülü sağanak bekleniyor.
Ani sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.
08 Ağustos 2025METEOROLOJİK GÖRÜNÜMMeteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan tahminlere göre: Ülkemizin kuzey, iç ve doğu kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, İç Ege, Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusu, Isparta ve Burdur, Eskişehir, Ankara, Ordu, Artvin, Tunceli, Erzincan, Bingöl, Gaziantep ve Adıyaman çevreleri ile Samsun'un doğu kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Afyonkarahisar çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.HAVA SICAKLIĞI: Hava sıcaklığının, güney ve batı kesimlerde mevsim normalleri üzerinde, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.RÜZGAR: Genellikle kuzey, güney kesimlerde güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara’nın güneybatısı ile Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.
08 Ağustos 2025UYARILARKUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların, Afyonkarahisar çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın, Marmara’nın güneybatısı ile Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.
08 Ağustos 2025BÖLGELERİMİZDE HAVAMARMARAParçalı ve az bulutlu, doğusunun yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgârın, bölgenin güneybatısında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.BALIKESİR 21°C, 34°CParçalı ve çok bulutluEDİRNE 20°C, 35°CParçalı ve az bulutluİSTANBUL 22°C, 30°CParçalı ve az bulutluKIRKLARELİ 19°C, 32°CParçalı ve az bulutlu
08 Ağustos 2025EGEParçalı ve az bulutlu, iç kesimlerinin yer yer çok bulutlu, bu akşam saatlerinde Denizli, Afyonkarahisar, Uşak, Kütahya çevreleri ile Muğla'nın iç, Manisa'nın doğu kesimlerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Afyonkarahisar çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgârın, Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak eseceği tahmin ediliyor.A.KARAHİSAR 18°C, 32°CParçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde kuvvetli olmak üzere yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlıDENİZLİ 24°C, 40°CParçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlıİZMİR 25°C, 38°CParçalı ve az bulutluMUĞLA 23°C, 40°CParçalı ve yer yer çok bulutlu, bu akşam saatlerinde iç kesimleri yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı
08 Ağustos 2025AKDENİZParçalı ve az bulutlu, batısının yer yer çok bulutlu, Burdur ve Isparta çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.ADANA 26°C, 46°CParçalı ve az bulutluANTALYA 30°C, 39°CParçalı ve az bulutluHATAY 26°C, 43°CParçalı ve az bulutluISPARTA 20°C, 35°CParçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı
08 Ağustos 2025İÇ ANADOLUParçalı ve az bulutlu, kuzeybatısının yer yer çok bulutlu, bu akşam saatlerinde Eskişehir ve Ankara çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.ANKARA 21°C, 33°CParçalı ve yer yer çok bulutlu, bu akşam saatlerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlıÇANKIRI 18°C, 36°CParçalı ve yer yer çok bulutluESKİŞEHİR 19°C, 34°CParçalı ve yer yer çok bulutlu, bu akşam saatlerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlıKONYA 22°C, 33°CParçalı ve az bulutlu
08 Ağustos 2025BATI KARADENİZParçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.BOLU 16°C, 32°CParçalı ve az bulutluDÜZCE 21°C, 32°CParçalı ve az bulutluSİNOP 24°C, 35°CParçalı ve az bulutluZONGULDAK 21°C, 28°CParçalı ve az bulutlu
08 Ağustos 2025ORTA ve DOĞU KARADENİZParçalı ve çok bulutlu, Doğu Karadeniz'in kıyı kesimleri, Ordu ve Artvin çevreleri ile Samsun'un doğu kesimlerinin yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.AMASYA 20°C, 34°CParçalı ve çok bulutluARTVİN 21°C, 27°CParçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlıSAMSUN 25°C, 32°CParçalı ve çok bulutlu, doğu kesimleri yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlıTRABZON 24°C, 28°CParçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı
08 Ağustos 2025DOĞU ANADOLUParçalı ve az bulutlu, zamanla kuzeydoğusunun çok bulutlu, bölgenin kuzeydoğusu ile Erzincan, Tunceli ve Bingöl çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.ERZURUM 15°C, 29°CParçalı ve çok bulutlu, yarın (Cumartesi) öğle saatlerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlıKARS 14°C, 29°CParçalı ve çok bulutlu, yarın (Cumartesi) öğle saatlerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlıMALATYA 23°C, 38°CParçalı ve yer yer çok bulutluVAN 19°C, 29°CParçalı ve az bulutlu
08 Ağustos 2025GÜNEYDOĞU ANADOLUParçalı ve az bulutlu, batısının yer yer çok bulutlu, bu akşam saatlerinde Gaziantep ve Adıyaman çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.DİYARBAKIR 27°C, 43°CParçalı ve az bulutluGAZİANTEP 27°C, 41°CParçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlıMARDİN 29°C, 39°CParçalı ve az bulutluSİİRT 26°C, 41°CParçalı ve az bulutlu
08 Ağustos 2025DENİZLERDE HAVAKuzey Ege'de fırtına; Karadeniz, Marmara ve Güney Ege'de fırtınamsı rüzgar bekleniyor.KARADENİZHava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, doğusu sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı Rüzgar: Batı Karadeniz'de kuzey ve kuzeydoğudan, 3 ila 5, akşam batısı 4 ila 6; Doğu Karadeniz'de batı ve kuzeybatı, doğusu güneybatıdan 4 ila 6, yer yer 7 kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0 m, doğusu yer yer 3,0 m, Görüş: İyi, yağış anında orta.MARMARAHava Durumu: Parçalı ve az bulutlu, Rüzgar: Kuzey ve kuzeydoğudan 4 ila 6, yer yer 7 kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0 m yer yer 2,5 m, Görüş: İyi.EGEHava Durumu: Az bulutlu ve açık, Rüzgar: Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeydoğudan 5 ila 7, öğle saatlerine kadar yer yer 8; Güney Ege'de batı ve kuzeybatıdan 4 ila 6, kuzeyi 5 ila 7 kuvvetinde, Dalga: 2,0 ila 3,0 m, kuzeyi yer yer 3,5 m Görüş: İyi.AKDENİZHava Durumu: Az bulutlu ve açık, Rüzgar: Batı Akdeniz'de batı ve kuzeybatı, zamanla güneybatıdan 3 ila 5, Antalya Körfez’de 6, Doğu Akdeniz'de batı ve güneybatıdan 3 ila 5 kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0 m, Görüş: İyi.VAN GÖLÜHava Durumu: Parçalı ve az bulutlu, Rüzgar; Batı ve güneybatıdan, kuzeyi kuzeydoğudan 3 ila 5 kuvvetinde; Dalga: 0,25 ila 0,5 m, Görüş: İyi.