beylikdüzü escort esenyurt escort avcılar escort avcılar escort avcılar escort beylikdüzü escort beylikdüzü escort esenyurt escort esenyurt escort şirinevler escort avrupa escort
26-09-2025 16:11:08

'Leman dergisi' soruşturmasında 3 şüpheliye adli kontrol şartıyla tahliye

Hazreti Muhammed ve Hazreti Musa'nın karikatür çiziminin Leman dergisinde yayımlanmasına ilişkin yürütülen soruşturmada Leman dergisi yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 6 şüpheli hakkında soruşturma başlatılmıştı. 3 kişi tutuklanırken 3 kişi ise adli kontrol kararıyla tahliye edildi.
 'Leman dergisi' soruşturmasında 3 şüpheliye adli kontrol şartıyla tahliye
Leman dergisinin 26 Haziran 2025 tarihli sayısında yer alan karikatür ile ilgili dini değerlerin alenen aşağılandığı gerekçesiyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından re'sen soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında 'Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama' suçlamasıyla derginin imtiyaz sahibi ve genel yayın yönetmeni, yazı işleri müdürü, müessese müdürü, grafikerler ve karikatürü çizen kişinin de aralarında bulunduğu 6 şüpheli hakkında gözaltı kararı verilmişti. Çizimi yapan Doğan Pehlevan 'Cumhurbaşkanına hakaret' ve 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama' suçlarından, derginin grafikeri Cebrail Okçu, yazı işleri müdürü Zafer Aknar, yazı işleri müdürü Aslan Özdemir ve müessese müdürü Ali Yavuz ise 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama' suçundan çıkarıldıkları sulh ceza hakimliğince tutuklandı.3 TUTUKLU HAKKINDA ADLİ KONTROLLE TAHLİYELERİNE KARAR VERİLDİBugün yapılan tutukluluk incelemesinde şüpheliler Zafer Aknar, Cebrail Okçu ve Ali Yavuz itiraz üzerine ağır ceza mahkemesince adli kontrol kararıyla tahliye edildi.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI