KOCAELİ – Kocaeli’nin Dilovası ilçesinde bulunan bir fabrikada meydana gelen feci iş kazasında, yaklaşık 10 metre yükseklikten düşen 4 işçiden 3’ü yaşamını yitirdi. Hastaneye kaldırılan diğer işçinin durumunun ise ciddiyetini koruduğu öğrenildi.
Edinilen bilgilere göre olay, Dilovası Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren bir fabrikanın üretim tesisinde meydana geldi. Henüz belirlenemeyen bir nedenle, çalıştıkları sırada dengelerini kaybeden 4 işçi, yaklaşık 10 metre yükseklikten beton zemine düştü.
Çevredeki diğer çalışanların ihbarı üzerine olay yerine hızla sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Ağır yaralanan işçilere ilk müdahale olay yerinde yapıldıktan sonra, ambulanslarla çevredeki hastanelere nakledildiler.
Hastanede tedavi altına alınan işçilerden 3’ü, doktorların tüm çabalarına rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Hayatını kaybeden işçilerin cenazeleri otopsi yapılmak üzere morga kaldırılırken, dördüncü işçinin yoğun bakımdaki tedavisi devam ediyor.
Olayın ardından ilgili fabrikada üretim durdurulurken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı müfettişlerinin inceleme yapması bekleniyor. Emniyet güçleri, kazanın ihmal mi yoksa teknik bir arıza mı olduğunu belirlemek amacıyla geniş çaplı bir soruşturma başlattı.