Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, 2025-2026 akademik yılı için GSB yurt başvuru sonuçlarının açıklandığını duyurdu.
Bakan Bak, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, üniversitelerin örgün eğitim programlarına ilk kez kayıt yaptıran öğrenciler ile ara sınıf öğrencilerinin başvuru sonuçlarının açıklandığını belirtti. Öğrencilerin sonuçlara e-Devlet üzerinden ulaşabileceğini aktaran Bak, “Hepinize hayırlı olsun. Yurdunuza, yuvanıza hoş geldiniz.” ifadelerini kullandı.
Kayıtlar için son gün 13 Eylül
Yurtlara yerleşmeye hak kazanan öğrenciler, 13 Eylül saat 23.00’e kadar e-Devlet kapısında yer alan “Yurt Kayıt İşlemleri” hizmetindeki taahhütnameyi onaylamak ve Ziraat Bankası şubeleri, ATM’leri veya kyk.ziraatbank.com.tr üzerinden ilk kayıt ücretini yatırmak zorunda olacak.
Yedek listelerden yerleştirme işlemleri ise devam edecek. Öğrenciler, her hafta pazartesi, çarşamba ve cuma günleri güncellenen yedek sırasını takip edebilecek.
Kayıt işlemlerinde sorun yaşayan öğrenciler, ALO GSB (444 0 472) hattı ile KYK_DESTEK ve GSB_DESTEK platformları üzerinden yardım alabilecek.