03-12-2025 11:36:07

Cumhurbaşkanı Erdoğan–Macron Telefon Diplomasisi

Türkiye ve Fransa liderleri gündemdeki kritik başlıkları değerlendirdi
Cumhurbaşkanı Erdoğan–Macron Telefon Diplomasisi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Fransız tarafının isteği üzerine bir telefon görüşmesi yaptı. Görüşmede, iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi, Ukrayna ile Rusya arasındaki savaşın seyri ve dünya gündemindeki diğer önemli gelişmeler masaya yatırıldı.
 
Türkiye–Fransa iş birliğinin güçlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ortak çıkarların korunması ve ilişkilerin ileri taşınması için çalışmaların sürdüğünü söyledi.
 
Barış için diplomasi vurgusu
 
Erdoğan, Ukrayna’daki savaşın sona erdirilmesi için Türkiye’nin aktif diplomatik girişimlere devam ettiğini belirtti. İstanbul sürecinin yeniden canlandırılması yönünde çabalara hız verildiğini ifade eden Cumhurbaşkanı, adil ve kalıcı barışın sağlanması için diplomatik kanalların en etkin şekilde kullanılmasının önemine dikkat çekti.
 
Ateşkes süreci ve sonrasında atılacak adımlara Türkiye’nin destek vermeyi sürdüreceğini belirten Erdoğan, küresel istikrarı riske atan her türlü yaklaşımdan uzak durulması gerektiğini dile getirdi.
 
Bölgesel gelişmeler de gündemdeydi
 
Telefon trafiğinde Kafkaslar’daki durum, Gazze’de yaşanan insani kriz ve Suriye’deki gelişmeler de ele alınan konular arasında yer aldı.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI