Çıldır Kaymakamlığı’nın destekleriyle Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çerçevesinde 06-10 Ekim 2025 tarihleri arasında Amatör Spor Haftası etkinlikleri gerçekleştirilecek.
Program kapsamında, Çıldır Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri arasında satranç, masa tenisi ve dart turnuvaları yapılacak. Ayrıca, Emepınar köyünden başlayıp Tarım Kredi Kooperatifi önünde sona erecek atletizm (kros) yarışması ile spor heyecanı ilçe geneline taşınacak.
Dereceye giren öğrencilere ödülleri, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı töreninde takdim edilecek. Organizasyonun gençlerin fiziksel gelişiminin yanı sıra sosyal, kültürel ve ahlaki değerlerine de katkı sağlaması hedefleniyor.
Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Adnan Korkut, etkinliğin önemine değinerek şunları söyledi:
“Amatör Spor Haftası, sadece yarışmaktan ibaret değil; gençlerimizin özgüven kazanmaları, disiplinli bir yaşam tarzı edinmeleri ve sağlıklı bir geleceğe hazırlanmaları açısından büyük anlam taşıyor. Spor, gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutarken aynı zamanda toplumla kaynaşmalarına da vesile oluyor.”