Ardahan – Kent genelinde etkisini artıran yoğun kar yağışı ve tipi, ulaşımı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Ardahan’ı Karadeniz’e bağlayan Ardahan-Şavşat kara yolu, görüş mesafesinin düşmesi ve buzlanma nedeniyle geçici olarak ulaşıma kapatıldı.
Özellikle yolun Sahara mevkisinde etkili olan yoğun tipi, sürücüler için ciddi risk oluşturdu. Görüş mesafesinin yer yer birkaç metreye kadar düşmesi ve yolda oluşan buzlanma nedeniyle yetkililer, güvenlik gerekçesiyle trafiğe izin vermedi.
Öte yandan kapatılan yolun Yaylalar mevkisinde çığ düştüğü öğrenildi. Olayda can ya da mal kaybı yaşanmadığı bildirildi.
Karayolları ekiplerinin bölgede karla mücadele ve temizlik çalışmalarını sürdürdüğü, hava şartlarının normale dönmesinin ardından yolun yeniden ulaşıma açılmasının planlandığı belirtildi. Yetkililer, sürücüleri zorunlu olmadıkça yola çıkmamaları konusunda uyardı.