Ardahan Valisi Hayrettin Çiçek, kış mevsiminde yaşanabilecek olumsuz hava koşullarına karşı alınacak trafik önlemlerini değerlendirmek üzere GAMER Toplantı Salonu’nda bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıya, ilgili kurumların temsilcileri de katıldı.
 
Toplantıda, özellikle kar yağışı, buzlanma, yoğun sis, fırtına ve heyelan gibi kış şartlarının yollar üzerindeki etkileri masaya yatırıldı. Vali Çiçek, “Kış aylarında yol güvenliği için alınacak önlemler, sadece sürücülerin değil, vatandaşlarımızın güvenliğini de doğrudan etkiliyor. Bu nedenle tüm kurumlarımızın koordineli çalışması büyük önem taşıyor.” ifadelerini kullandı.
 
Toplantıda ayrıca, kar küreme ve tuzlama çalışmalarının planlanması, yol kontrol noktalarının belirlenmesi, trafik işaretlemeleri ve uyarı sistemlerinin işleyişi detaylı şekilde ele alındı. Kurum temsilcileri, görev ve sorumluluk dağılımlarını gözden geçirerek olası acil durumlara karşı hazırlıklı olmanın yollarını tartıştı.
 
Yetkililer, vatandaşların olumsuz hava koşullarında dikkatli olmaları, araçlarında gerekli kış ekipmanlarını bulundurmaları ve güncel yol durumunu takip etmeleri konusunda uyarılarda bulundu