Halk Sağlığı Haftası etkinlikleri kapsamında Ardahan’da sağlıklı yaşam bilincini artırmak amacıyla yürüyüş programı gerçekleştirildi.
8 Eylül 2025 Pazartesi günü saat 11.00’de İl Sağlık Müdürlüğü önünden başlayan yürüyüş, Milli Egemenlik Parkı’nda sona erdi. Etkinliğe Vali Yardımcısı Mustafa Berat Kasınoğlu, İl Sağlık Müdürü Dr. İshak Askeroğlu, kurum yöneticileri, sağlık çalışanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Katılımcılar, “Sağlığın Anahtarı Hareket”, “Her Gün 10 Bin Adım” gibi sloganlarla sağlıklı yaşam için yürüyüş yaptı. Etkinlikte, hareketin günlük hayatın ayrılmaz bir parçası olması gerektiği vurgulandı.
İl Sağlık Müdürü Dr. İshak Askeroğlu, düzenli fiziksel aktivitenin obezite, kalp-damar hastalıkları ve diyabet gibi kronik hastalıkların önlenmesinde büyük önem taşıdığını belirterek, vatandaşları her gün düzenli yürüyüş yapmaya davet etti.
Yürüyüşe Yeşilay ve Kızılay Ardahan Şubeleri de destek vererek, sağlıklı yaşam bilincinin artırılmasına katkı sundu.