beylikdüzü escort esenyurt escort avcılar escort avcılar escort avcılar escort beylikdüzü escort beylikdüzü escort esenyurt escort esenyurt escort şirinevler escort avrupa escort
04-04-2026 14:33:27

Ardahan'da Filistin İçin Tek Ses: Zulme Karşı Omuz Omuza

Ardahan halkı ve sivil toplum kuruluşları, İsrail’in Filistinli esirler için gündeme getirdiği "idam yasası" tasarısına tepki göstermek ve Filistin halkına destek vermek amacıyla bir araya geldi. Merkez Camisi önünde toplanan kalabalık, İsrail’in politikalarını sert bir dille eleştirdi.
Ardahan'da Filistin İçin Tek Ses: Zulme Karşı Omuz Omuza

ARDAHAN – Ardahan halkı ve sivil toplum kuruluşları, İsrail’in Filistinli esirler için gündeme getirdiği "idam yasası" tasarısına tepki göstermek ve Filistin halkına destek vermek amacıyla bir araya geldi. Merkez Camisi önünde toplanan kalabalık, İsrail’in politikalarını sert bir dille eleştirdi.

Eylemden Detaylar

​Öğle namazının ardından Merkez Camisi önünde toplanan gruba; siyasi temsilciler, sivil toplum kuruluşu (STK) üyeleri ve çok sayıda vatandaş destek verdi. Ellerinde dövizler ve Filistin bayraklarıyla İsrail aleyhine sloganlar atan grup, bölgede yaşanan insanlık dramına dikkat çekti.

"Gün Kudüs’ün Özgürlüğü İçin Harekete Geçme Günüdür"

​Grup adına basın açıklamasını okuyan İlim Yayma Cemiyeti Ardahan Şube Başkanı Osman Erdem, konuşmasında birlik ve beraberlik vurgusu yaptı. Erdem’in açıklamasından öne çıkan başlıklar şunlar oldu:

  • Zulme Karşı Dayanışma: Filistin halkının hiçbir zaman yalnız bırakılmayacağı ve İsrail’in hukuksuz uygulamalarının kabul edilemez olduğu belirtildi.
  • Tarihi Sorumluluk: Erdem, "Gün Hazreti Ömer'in, Selahattin'in, Fatih'in evlatları olarak Kudüs'ün özgürlüğü için harekete geçme günüdür," diyerek tarihi köklere atıfta bulundu.
  • Küresel Direniş Çağrısı: Yaşananların tüm İslam dünyasını derinden yaraladığını ifade eden Erdem, küresel işgale karşı saf tutma vaktinin geldiğini vurguladı.

Geniş Katılımlı Destek

​Basın açıklamasına sadece sivil toplum kuruluşları değil, siyasi kanattan da katılım sağlandı. AK Parti Ardahan İl Başkanı Hakan Aydın ve çok sayıda STK temsilcisi, yapılan açıklamada hazır bulunarak Filistin direnişine destek mesajı verdiler.

​Grup, yapılan duaların ardından sessizce dağıldı.

  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI