01-10-2020 19:55:51

Göle de Bir Kago Aracına Tarihi Eser Operasyonu

İl Jandarma Komutanlığı KOM Şube ve Göle Jandarma ekipleri tarafından Göle İlçesi Erzurum Karayolu Türbe mevkiinde bir kargo aracında gerçekleştirilen tarihi eser operasyonunda tarihi değer taşıyan 695 parça eser ele geçirildi
Göle de Bir Kago Aracına Tarihi Eser Operasyonu

İl Jandarma Komutanlığı KOM Şube ve Göle Jandarma ekipleri tarafından Göle İlçesi Erzurum Karayolu Türbe mevkiinde bir kargo aracında gerçekleştirilen tarihi eser operasyonunda tarihi değer taşıyan 695 parça eser ele geçirildi.

Ardahan İ Jandarma Komutanlığından konu ile ilgili yapılan açıklamada;

“Ardahan Valiliği İl Jandarma Komutanlığı KOM. Ş.Md.lüğü ve Göle İlçe J.K.lığı tarafından yapılan istihbari çalışmalar sonucu C.D. isimli şahsın, bir kargo firmasına ait kargo aracıyla Mersin ilinden Ardahan İline yüklü miktarda tarihi eser göndereceği bilgisi alınmıştır.

01.10.2020 günü saat 09.05 sıralarında Ardahan ili Göle İlçesi Erzurum Devlet Karayolu Türbe mevkiinde; Ardahan İl Jandarma Komutanlığı KOM. Şube Müdürlüğü ve Göle İlçe J.K.lığı ekiplerince müşterek icra edilen yol kontrol ve arama faaliyetinde kargo firmasına ait 25 ……. plakalı kargo aracı durdurulmuş ve araçta yapılan aramada C.D. isimli şahıs tarafından gönderilen şüpheli paket tespit edilmiştir. C.Savcısı huzurunda şüpheli pakette yapılan adli arama neticesinde Limon kolisi içerisine gizlenmiş vaziyette Bizans ve Ortaçağ dönemine ait (680) adet sikke, (14) adet tarihi Obje ve (1) adet tarihi Kandil olmak üzere toplam (695) adet tarihi eser ele geçirilerek tarafımızdan el konulmuştur.

Kars Müze Müdürlüğü tarafından ele geçirilen tarihi eserler üzerinde yapılan inceleme neticesinde; 2863 sayılı Kanun kapsamında oldukları kıymetlendirilmiştir. Şüpheli C.D isimli şahsın kaçık kimlik bilgileri ve adresi tespit edilmiş olup, firari şüpheli şahsı yakalama çalışmalarına devam edilmektedir” denildi.

  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI