14-04-2023 03:13:43

Fransa'da gerilim tırmanıyor! Bu kez katılım 1 milyonu aştı

Fransa'da bir kez daha sokaklara inen binlerce kişi, tartışmalı emeklilik reformuna karşı düzenlenen 12. kitlesel protestoda polisle çatıştı.
Fransa'da gerilim tırmanıyor! Bu kez katılım 1 milyonu aştı

Fransa'da parlamentoda oylamaya sunulmadan geçirilen tartışmalı emeklilik reformuna karşı protestolar devam ediyor. Fransa'da bir kez daha sokaklara inen öfkeli kalabalık emeklilik yaşını kademeli olarak 64'e yükselten reformun geri çekilmesini talep etti. Göstericiler, bugün 12'ncisi düzenlenen kitlesel protestoda "Macron istifa", "Başbakan istifa", "Hakkımızı kazanan kadar devam edeceğiz", "Kahrolsun siyasi faşistlik" ve "Anayasa Konseyi'ne çağrıda bulunuyoruz, çoğunluğun yanında durun" gibi sloganlar attı. Başkent Paris'teki Bastille Meydanı'nda ise göstericiler ve polis arasında zaman zaman gerilim yükseldi. Polis, öfkeli kalabalığı dağıtmak için göz yaşartıcı gazla müdahalede bulundu.

Haberin Devamı



Katılım 1 milyonu aştı

Fransa İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, ülke genelindeki protestolara en az 380 bin kişinin katıldığı kaydedildi. Genel Emek Konfederasyonu (CGT) ise protestolara katılım oranının 1 milyondan fazla olduğunu duyurdu.

  FACEBOOK YORUM
Yorum

  Diğer Haberler

YUKARI