25-05-2023 23:08:29 Son Güncelleme: 25-05-2023 23:09:29

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu- Ümit Özdağ anlaşmasıyla ilgili dikkat çeken sözler!

Cumhurbaşkanı Erdoğan katıldığı canlı yayında Kılıçdaroğlu Ümit Özdağ anlaşmasına ilişkin dikkat çekici bilgiler paylaştı.
Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu- Ümit Özdağ anlaşmasıyla ilgili dikkat çeken sözler!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçime 2 gün kala Kanal D - CNN TÜRK ortak yayınında Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan ve Hürriyet Gazetesi Ankara temsilcisi Hande Fırat'ın sorularını yanıtladı.

Haberin Devamı

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na desteğinde yorumlayan Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

"ÖZDAĞ'IN İÇİŞLERİ BAKANLIĞI TALEBİ OLDU"

"Ümit Özdağ’ın pazarlığı oldu mu?" sorusuna ilişkin konuşan Erdoğan, “Kılıçdaroğlu’ndan 3 bakanlık teklifi yapılmış. Numan Bey'e de özellikle AFAD gibi veya İçişleri Bakanlığı bunun yanında da işte terörle mücadele de atılması gereken adımlar atılırsa kabul edebilirim gibi. Numan Bey de bu akşamki programda açıkladı. Böyle bir teklifi böyle bir talebi olmuş. Cumhurbaşkanımız bu tür tekliflere kapalıdır, demiş Numan Bey de. Biz kesinlikle pazarlık siyaseti yapmayız. Demek ki istediği şey İçişleri Bakanlığı’ydı” diye konuştu.

Haberin Devamı

HDP’li Sırrı Süreyya Önder’in yaptığı açıklamalara ilişkin konuşan Erdoğan, “Bunların kendi arasındaki görüşmelerde bir yerde Kılıçdaroğlu’na aba altından sopayı göstermişler demek ki. Kapalı kapılar arkasında kendilerine verdiği sözler de bu arada hatırlatıyorlar. Terör örgütleriyle pazarlık yaparsan onlar da senin iradeni bu şekilde ipotek altına alırlar. Kılıçdaroğlu aslında Selo’nun serbest kalmasını istiyorsanız bize oy vereceksiniz derken açıktan da bunu söyledi zaten. Ya sen kimsin ki kalkıp da yargının verdiği kararın üstüne bir kararla suçluları serbest bırakma vaadinde bulunuyorsun. Adaletin gereği neyse ancak bu olur. Malum Taksim Gezi olaylarının baş aktörlerinden bir tanesi onu da sürekli açıklıyor. Bırakacağım suçu yok onun da diyor. Tamam da Ali kıran baş kesen misin sen” dedi.

  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI