09-09-2025 13:22:20

Er-Vak’tan Kazım Yurdalan Ortaokulu’na kültür hizmeti

Erzurum Kalkınma Vakfı (Er-Vak), eğitime destek amaçlı çalışmalarını sürdürüyor. Yeni eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte okul ziyaretlerine devam eden Er-Vak, bu kapsamda Kazım Yurdalan Ortaokulu’nu ziyaret etti.
Er-Vak’tan Kazım Yurdalan Ortaokulu’na kültür hizmeti
Erzurum Kalkınma Vakfı (Er-Vak), eğitime destek amaçlı çalışmalarını sürdürüyor. Yeni eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte okul ziyaretlerine devam eden Er-Vak, bu kapsamda Kazım Yurdalan Ortaokulu’nu ziyaret etti.
 
Ziyarette açıklamalarda bulunan Er-Vak Başkanı Erdal Güzel, okullara kitap ve tiyatro etkinlikleri götürdüklerini, konferanslar ve söyleşiler düzenlediklerini, okul ihtiyaçlarına katkı sunduklarını ve ihtiyaç sahibi öğrencilere destek olduklarını ifade etti. Son yıllarda ise ünlü şahsiyetlerin isimlerini taşıyan okullara giderek, bu kişilerin hatırlatılmasını amaçladıklarını vurguladı.
 
Güzel, daha önce okul müdürü İsrafil Mağ ile yaptıkları görüşmede, Erzurum’un yetiştirdiği değerli şahsiyetlerden Kazım Yurdalan’ın hayatını ve hizmetlerini anlatan bir pano hazırlanmasını teklif ettiklerini belirterek, “Verdiğimiz sözü tuttuk, okula böyle bir kültür hizmeti sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.
 
Okullara ismi verilen şahsiyetlerin yeterince tanıtılmadığına dikkat çeken Güzel, bu konuda farkındalık oluşturmayı hedeflediklerini söyledi. Geçtiğimiz yıl Rıfkı Salim Burçak’ın adını taşıyan okulda konferans düzenlediklerini, Dumlupınar İlkokulu’nda karne dağıtımında etkinlik yaptıklarını, Ertuğrul Gazi İlkokulu’nda hayır çarşısı organize ettiklerini ve Kandilli Güvenç İlk ve Ortaokulu’na tiyatro ile kitap götürdüklerini hatırlatarak, bu çalışmaların devam edeceğini ifade etti.
 
Okul Müdürü İsrafil Mağ ise, şehrin en etkin sivil toplum kuruluşlarından biri olan Er-Vak’ın okullarına böyle anlamlı bir kültür hizmeti sunmasından duydukları memnuniyeti dile getirerek teşekkür etti.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI