21-05-2024 17:58:41

Ensar Öğüt ün Ardahan daki Otelini Belediye Mühürledi

Ardahan’ın tarihi Halilefendi Mahallesi'nde eski Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt tarafından turizme yönelik Baltık mimarisi projesine göre yapılan otel inşaatı Ardahan Belediyesi tarafından mühürlendi
Ensar Öğüt ün Ardahan daki Otelini Belediye Mühürledi

Ardahan’ın tarihi Halilefendi Mahallesi'nde eski Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt tarafından turizme yönelik Baltık mimarisi projesine göre yapılan otel inşaatı Ardahan Belediyesi tarafından mühürlendi. Otel inşaatı sırasında Kura Nehrine bakan cephede ki alanda yapılan düzenleme esnasında bisiklet yoluna kaya parçası düştüğü ve şelaleye zarar verildiği gerekçesiyle inşaat durduruldu.

Otel işletmecisi Ensar Öğüt, “Şahsi çıkarları için Ardahan’a yatırım yapılmasını istemeyen bazı kötü niyetli insanlar 15 sene önce yapılmış şelalenin üzerine betonla yapıştırılmış süs betonlarını ve inşaatımızın istikametinde olmayan etrafı yosun tutmuş bisiklet yolundaki kayaları bizim inşaattan düşmüş gibi göstererek drone ile çekim yaptırıp kayalıkları montaj yapmışlar. Bizim çevre düzenlememiz sırasında herhangi bir taş düşmemiştir ve orada bulunan şelaleye zarar verilmemiştir. 15 gün önce inşaatımız belediye tarafından mühürlendi. Yatırımımızı engellemesinler bizlere yardımcı olsunlar” dedi.

Yatırımın engellendiğini ifade eden Öğüt şöyle konuştu; “Ardahan’da 15 yıla yakın milletvekilliği yaptım ve önemli görevlerde bulundum. Memleketim Ardahan’da turizme yönelik baltık mimarisine uygun proje ile otel inşaatı yapıyorum. Bu proje Türkiye’de ender rastlanan bir projedir. İnşaatımız bitme aşamasına geldi. Ancak çevre düzenlemesi yaparken kayalar düştü, etrafa zarar verildi, Kalenin görüntüsü bozuldu gibi bazı haber sitelerinde haberler yapıldı. Bizim inşaat alanımız Ardahan Kalesinin dışında bir yerdir. Kalenin siluetine uygun bir bina yaptım. Binanın ön tarafını ise kalenin surlarına uygun bir duvar yapmak istiyorum. Bu duvarı yaparken de harfiyat yaptık ve sağa sola taşmalar oldu. Kesinlikle aşağıda bulunan bisiklet yoluna herhangi bir kaya düşmedi. Orada bulunan şelaleye zarar verilmedi. Çekilen fotoğraflarda bizim inşaat alanımızdan düşmüş diye bir kaya parçası gösteriliyor. Biz orada çalışma yaparken görevli arkadaşlarımız vardı tekrar vurguluyorum bizim inşaat alanımızdan kaya parçası düşmemiştir. Bizi çekemeyenler mi var yada Ardahan’a yatırım yapılmasını istemeyenler mi var bu yüzden benim inşaatım durdu. Kimseyi suçlamıyorum ama burada bir yatırım engelleniyor. Ardahan Göle karayolunda devletimiz yolun kenarına toprak kayması olmasın diye toprağı tutmak için tahkimatlı şev yapılmış. Bizde otelimizin söz konusu alanında aynı şekilde daha kaliteli tahkimatlı şev yapacağız ve Kalenin silüeti ile aynı olacak. Çünkü ben önemli bir harcama yapmışım, önemli bir yatırım yapmışım, ben o masraftan kaçacak birisi değilim. Bana müsaade etseler yapacağım. Bana herkesi herkesin yardımcı olması gerekirken 15 gündür inşaatım durmuş vaziyette. İmkan verirlerse yaparız, vermezlerse kapıyı kapatır gideriz. Ben bundan sonra Ardahan’a da sadece eşimi dostumu görmeye gelirim. Tutanak tuttular ve inşaatımızı durdurdular. Sayın Valimiz Hayrettin Çiçek’e bu konuda teşekkür ediyorum. Kendisi otel inşaatımıza geldi baktı burada bir sorun olmadığını söyledi. İnşaatımızı engellemesinler bizlere yardımcı olsunlar. İnşaatımızın mühürlenip durduruldu. Şahsi menfaatleri için halkımızı aldatan şahıslar hakkında mahkemeye suç duyurusunda bulunarak şahsıma ve şirketime verdikleri zararlar hakkında dava açacağım” diye konuştu.

 

  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI