DÜNYA HABERLERİ

İsrail ordusu, Lübnan'ın kalbine bomba yağdırdı
7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze'yi kan gölüne çevirip on binlerce sivili katleden İsrail ordusu geçtiğimiz günlerde Lübnan'a kara harekatı başlattığını duyurmuştu. Bu gece Beyrut'un merkezine düzenlenen saldırıda 22 kişi hayatını kaybederken ölenlerden biri..
Beyaz Saray'dan Netanyahu'nun
Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre, "Lübnan yeni bir Gazze olabilir" tehdidi savuran İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun açıklamasına katılmadıklarını kaydetti. Sözcü Jean-Pierre "Bu soru ile ilgili çok açık konuşacağım, Lübnan'ın bir başka Gazze'..
Hamas, 7 Ekim saldırılarının yıl dönümünde Tel Aviv'e füze saldırısı başlattı
Abluka altındaki Gazze'den İsrail'e füzeler fırlatıldı. İsrail ordusu, başkent Tel Aviv'de hava saldırısı sirenlerinin duyulduğunu açıkladı. Hamas'ın silahlı kanadı El-Kassam Tugayları ise İsrail'in başkenti Tel Aviv'e füzelerle saldırdığını doğruladı...
İsrail, Hizbullah Karargah Başkanı Süheyl Hüseyni'yi öldürdü
7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze'yi kana bulayan İsrail, Hizbullah lideri Nasrallah'ı 72 saat süren bir operasyonla öldürüp Lübnan'a kara harekatı başlattığını duyurmuştu. Bu sabah saatlerinde Başkent Beyrut'a operasyon düzenleyen İsrail ordusu, Hizbullah Ka..
2 aydır kayıp olarak aranıyordu, cesedi 3,5 yıllık çıktı
İngiltere'de iki aydır kayıp olarak aranan Laura Winham isimli kadın, evinde ölü olarak bulundu. Winham'a ait cesedin 3,5 yıl önce ortaya çıkarken aile, kadının, sosyal ve ruh sağlığı hizmetleri tarafından 'ölüme terk edildiği iddiasında bulundu...
İsrail, Lübnan'da itidal çağrısı yapan BM Genel Sekreteri'nin ülkeye girişini yasakladı
Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, Lübnan'da artan gerginlikten derin endişe duyduğunu söylemiş ve acil itidal çağrısında bulunmuştu. İsrail bu çağrı sonrası Guterres'i "istenmeyen adam" ilan ettiklerini ve ülkeye girişine yasak koydukl..
ABD’den İsrail’e tam destek vurgusu
ABD’den İsrail’e tam destek vurgusu
İran İsraili 200 Füzeyle vurdu..
İran Devrim Muhafızları Ordusu İsrail'e onlarca balistik füzeyle saldırı başlattığını duyurdu
25 ülkeye mektup gönderdiler! İsrail'den Hizbullah'la ateşkes için 2 şart
Hizbullah lideri Nasrallah'ı 72 saatlik bir operasyon sonucu öldüren İsrail'den dikkat çeken bir açıklama geldi. Aralarında Almanya ve İngiltere'nin de bulunduğu 25 ülkenin bakanlarına mektup gönderen İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz "İsrail, Lübnan'd..
Nijerya'da bir kilise ayininde verilen yemek 5 kişiyi öldürdü
Nijerya'da bir kilisede pazar ayini sonrası verilen yemeğin ardından zehirlenme şüphesiyle hastaneye kaldırılan yaklaşık 50 kişiden 5'i hayatını kaybetti. Olayın nedeni araştırılıyor.
İsrail toplantısında bir fotoğraf dikkatlerden kaçmadı! Sinvar'ın resmine
İsrail'de Genelkurmay Başkanı Korgeneral Herzi Halevi'nin toplantısından servis edilen bir fotoğraf, Hamas lideri Yahya Sinvar'ın durumu hakkındaki belirsizlikleri artırdı. Toplantı odasındaki televizyonda Hamas ve Hizbullah liderlerinin fotoğrafları yer ..
Kara operasyonuyla birlikte harekete geçtiler! ABD, Orta Doğu'ya ek asker ve savaş uçağı gönderecek
İsrail Lübnan'da sınırlı kara harekatına başlarken, ABD'den eş zamanlı olarak dikkat çeken bir karar geldi. Bir yandan ateşkes çağrısı yapan Washington, bir yandan ise Orta Doğu'da mevcut güçlerine ek olarak savaş uçakları ve birkaç bin takviye asker gönd..
Korkulan oldu! İşte tüm dünyanın dikkatini çevirdiği Lübnan'dan ilk görüntüler
İsrail, Lübnan'da sınırlı kara harekatına başlarken, bölgeden de ilk görüntüler geldi. Çok sayıda İsrail askerinin sınır boyu ilerlediği, tankların da sınırdan girdiği görüldü.
ABD üssüne saldırı! Katyuşa roketleri art arda fırlatıldı
ABD kuvvetlerine ev sahipliği yapan Bağdat Uluslararası Havalimanı yakınlarında bir askeri üsse en az iki katyuşa roketi atıldı Saldırıda yaralanan olmadı. Güvenlik güçleri, bölgedeki bir araçta füze fırlatma rampası buldu.
Yağış ve seller felaketi getirdi! Kolera nedeniyle ölenlerin sayısı 535'e yükseldi
Sudan'da haziran ayından bu yana etkili olan yağışlar ve seller koleranın yayılmasına neden olurken salgında hayatını kaybedenlerin sayısı 535'e yükseldi. Sudan Sağlık Bakanlığı ülkede toplam vaka sayısının ise 17 bini aştığını kaydetti...
Nepal'de şiddetli yağışlar 100 can aldı
Nepal'in başkenti Katmandu ve çevresinde meydana gelen sel ve toprak kaymalarında 100 kişi hayatını kaybetti, 67 kişi kayboldu. Arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.
ABD New Jersey'de yolcu ücreti krizi!
ABD New Jersey'de yolcu ücreti krizi!
Savaşın ayak sesleri! Hizbullah'ın misillemesi sonrası İsrail yeniden Beyrut'u vurmaya başladı
İsrail'in Lübnan'da çağrı cihazları ve telsizleri patlatarak yaptığı siber saldırıların ardından Hizbullah'tan ilk misilleme geldi. İsrail sınır bölgesi, 150 roketle vuruldu. Hizbullah bu saldırılarda katyuşa füzelerini kullandı. Hizbullah'ın bu misilleme..
ABD’de haftalık işsizlik maaşına başvuran sayısı belli oldu
ABD’de haftalık işsizlik maaşına başvuran sayısı belli oldu
Lukaşenko açık açık uyardı: Belarus'a yapılan saldırı Üçüncü Dünya Savaşı olur
Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko, ABD'nin ülkelerini Ukrayna ile çatışmaya ittiğini ifade ederek "Tarih tekerrür ediyor. Ancak bunu anlamayanları, rakiplerimizi, düşmanlarımızı bu konuda uyarmak istiyorum. Bunu yapmaya gerek yok. Bu Avrupa ve tüm..
Temmuz ayında suikast girişiminden son anda kurtulan Cumhuriyetçilerin başkan adayı ve eski ABD Başkanı Donald Trump'ın golf oynadığı alanın dışında silah sesleri duyuldu. Kampanya sözcüsü, "Donad Trump'ın yakınında silah ateşlendi, kendisi güvende, durum..
Netanyahu kendini malum sona hazırlamış! Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin kararı çıkmadan kınadılar
İsrail Dışişleri Bakanlığı, Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin Başbakan Binyamin Netanyahu hakkında henüz çıkarmadığı yakalama kararını "yanlışlıkla" kınadı. Açıklama kısa sürede kaldırılırken, bakanlık yetkilisi bunun hata sonucu olduğunu belirtti...
Kanada'da ırkçı saldırı: Türk ailenin restoranı kundaklandı
Kanada Quebec bölgesinde bulunan sahibinin Türk olduğu pizza restoranı kundaklandı. Geçtiğmiz ağustos ayında bir kez daha kundaklanan restoranla ilgili araştırma başlatan polis, ırkçı bir saldırı olma olasılığı üzeinde duruyor.
Yemen ve Lübnan'dan İsrail'e balistik füze saldırısı! Demir Kubbe hata verdi, halk sığınaklara akın etti
İsrail ordusu, Yemen'den ülkeye balistik füze saldırısı düzenlendiğini duyurdu. Demir Kubbe'nin füzeleri önlemekte yetersiz kaldığı ve füzelerin açık araziye düşmesiyle çok sayıda kişinin yaralandığı öğrenilirken sirenlerin çalmasıyla birlikte halkın sığı..
Anlaşmaya varıldı! Amerikan askerleri, 2 yıl içinde Irak'tan çekilecek
Irak ve ABD arasında, "Amerikan askerlerinin ülkeden çekilmesine" yönelik görüşmeler sona erdi. Amerikan askerinin Irak'tan iki yıl içerisinde tamamen çekilmesi konusunda anlaşmaya varıldı.
Cezayir'de mevcut lider Abdülmecid Tebbun yeniden cumhurbaşkanı seçildi
Cezayir Cumhurbaşkanı Abdülmecid Tebbun, yapılan erken seçimlerde yüzde 94,65 oy oranıyla cumhurbaşkanlığını kazandı. Tebbun, bir dönem daha görevine devam edecek.
Yemen'de yolcu otobüsü devrildi: 16 ölü
Yemen'de Aden şehrinden Taiz şehrine giden yolcu otobüsünün yoldan çıkarak devrilmesi sonucu 2'si çocuk 16 kişi hayatını kaybetti. Kazanın otobüsün fren sistemindeki arıza sonucu kaynaklandığı öğrenildi.
Sosyal medya fenomeni sevgilisinin ifşaları başını yaktı! İtalya'da kültür bakanı istifa etti
İtalya'da Kültür Bakanı Gennaro Sangiuliano, kendisine danışman yapmaya çalıştığı ve sonradan sevgilisi olduğunu itiraf ettiği sosyal medya fenomeni olan kadının fotoğraf ve özel yazışmaları ifşa etmesinin ardından görevinden istifa etmek zorunda kaldı...
Hamas'tan yeni esir takası duyurusu: Aksi olursa canlı dönmeyecekler
Hamas, İsrail'in saldırıları durmadıkça esirlerin Gazze'den canlı dönmeyeceğini duyurdu. Video mesajla yapılan açıklamada, "Netanyahu'nun iktidarda kaldığı her gün yeni bir tabut anlamına gelebilir" denildi.
Afganistan ve Pakistan sınırında çatışma çıktı! Ağır silahları devreye aldılar
Orta Doğu'da yaşanan çatışmalar 3. Dünya Savaşı söylemlerine neden olurken bir diğer kriz de Afganistan ve Pakistan sınırında patlak verdi. 2 ülke sınırında saat 19.00 sularında çatışma çıktığı ve halen devam eden çatışmalar sırasında ağır silahlar kullan..
Hamas görüntüleri yayınladı! Esirler ölmeden önce Netanyahu'ya böyle yalvarmış
Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları, Gazze Şeridi'nde cesetlerine ulaşılan İsrailli esirlerin ölmeden önceki görüntülerini yayınladı. Esirler, İsrail hükümetini başarısızlıkla suçlayarak, canlı olarak serbest kalmak için yapılan her girişi..
Beyaz Saray Yetkilisi: Gazze'de ateşkes anlaşması yüzde 90 tamamlandı
ABD yönetimi, Gazze'de ateşkes anlaşmasının yüzde 90'ının tamamlandığını ve tutuklularla esirlerin takası ile Philadelphi Koridoru ile ilgili müzakerelerin sürdüğünü açıkladı.
Japonya kavruluyor! Yüksek sıcaklık nedeniyle ölü sayısı 248'e yükseldi
Japonya'nın başkenti Tokyo'da yüksek hava sıcaklığı nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının 248'e yükseldiği bildirildi. Ölenlerin çoğunun yaşlı olduğu ve yalnız yaşadığı belirtilirken yapılan uyarılarda klima kullanımının önemi vurgulandı...
ABD Adalet Bakanlığı duyurdu: Maduro'nun kullandığı uçağa el koyduk
ABD Adalet Bakanlığı, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun kullandığı uçağa, yaptırımları deldiği gerekçesiyle Dominik Cumhuriyeti'nde el koyduklarını bildirdi.
Hindistan'da kurt saldırıları: Son 49 günde 10 kişi hayatını kaybetti
Hindistan'ın Uttar Pradeş eyaletinde kurt sürüsünün son saldırısında 3 yaşındaki bir çocuğun daha hayatını kaybetmesiyle bölgede son 49 günde ölenlerin sayısı 10'a çıktı. Kurt saldırılarına karşı önlemler alınmaya devam ediyor...
İsrailli rehinelerin aileleri gemileri yaktı! Gazze'ye gitmek için yola çıktılar
Gazze'de on binlerce masum sivili katleden Netanyahu yönetiminin ateşkese yanaşmaması İsrailli rehinelerin aileleri çileden çıkardı. Duruma tepki gösteren aileler, son çare olarak Gazze'ye gitmek üzere yola çıktı.
İsrailli bakan Ben-Gvir'den skandal
İsrail'in aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, Mescid'i Aksa'ya sinagog inşa etmenin yasal olarak mümkün olduğunu söylerken, skandal çıkışı Başbakanlık Ofisi, ''Mescid-i Aksa'daki statükoda bir değişiklik yok'' diyerek yalanladı. İçişleri B..
Hindistan'da raylarda uyuyan adam ölümden döndü
Hindistan'ın Uttar Pradesh eyaletinde raylarda uyuyakalan bir adam, makinistin dikkati sayesinde ölümden döndü. Makinist, treni durdurarak adamı uyandırdı ve faciayı engelledi. O anlar kameraya yansıdı.
Hollanda Veri Koruma Kurumu, Uber'e 290 milyon avro para cezası kesti
Hollanda, AB Genel Veri Koruma Tüzüğü'nü "ciddi şekilde" ihlal ettiği belirlenen Uber'e 290 milyon avro para cezası verdi.
Pakistan'da 3 ayrı saldırıda 53 kişi can verdi
Pakistan'da Belucistan Kurtuluş Ordusu, polis karakolu, demiryolu hattı ve otoyolda saldırılar düzenledi. 3 ayrı saldırıda can kaybı 53'e çıktı.
Almanya'da 3 kişiyi bıçakla katleden saldırgan tutuklandı
Almanya'nın Solingen kentinde 3 kişinin hayatını kaybettiği, 8 kişinin de yaralandığı bıçaklı saldırıyı gerçekleştirdiğinden şüphelenilen ve gözaltına alınan Issa Al H. tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Ukrayna, sınırına asker, tank ve top yığan ülkeyi uyardı: Vururuz
Ukrayna, tatbikat adı altında sınırlarına asker, teçhizat, tank, top ve hava savunma sistemleri yığan Belarus'u tehdit etti. Ukrayna Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada "Sınırın ihlali durumunda Ukrayna'nın kendini savunmak için gerekli tüm tedbir..
Botsvana'da devasa elmas bulundu
Botsvana'daki Karove Elmas Madeni'nden 2 bin 492 karatlık (yaklaşık 499 gram) elmas çıkarıldı. Hasarsız çıkarılan ham elmasın "olağanüstü ve yüksek kalitede" olduğu belirtildi. Söz konusu elmas ağırlığıyla, Güney Afrika'da 1905'te bulunan 3 bin 106 karatl..
F-35 ve F-18'lerle donatılan ABD'nin devasa uçak gemisi Orta Doğu'ya ulaştı
ABD, İran'ın İsrail'e yönelik beklenen misilleme saldırısı nedeniyle, İsrail'in savunmasına destek amacıyla nükleer güçle çalışan uçak gemisi USS Abraham Lincoln'ü Orta Doğu'ya gönderdi. Üzerinde F-35 ve F-18 savaş uçaklarının bulunduğu devasa gemi, görev..
Ukrayna, Rusya'nın Kavkaz Limanı'ndaki bir feribotu vurdu
Ukrayna, Rusya'nın güneyindeki Krasnodar bölgesindeki Kavkaz Limanı'na düzenlediği saldırıda yakıt tankı taşıyan feribotu vurdu.
Putin, Çeçenistan'da kendisine hediye edilen Kur'an-ı Kerim'i öptü
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 13 yıl sonra ilk kez ziyaret ettiği Çeçenistan'da kendisine hediye edilen Kur'an-ı Kerim'i öptü. Bu görüntüler büyük beğeni topladı.
İsrail'den Lübnan'da suikast! Otomobili havaya uçurdular
İsrail, Lübnan'ın güneyindeki saldırılarını sürdürüyor. Filistinli Fetih Hareketi'nin silahlı kanadı El Aksa Şehitleri Tugayları generali, aracının hava saldırısında hedef alınması sonucu hayatını kaybetti.
Biden, orduya talimatını verdi: Nükleer çatışmalara hazır olun
ABD Başkanı Joe Biden'ın Amerikan ordusuna Rusya, Çin ve Kuzey Kore ile olası koordineli nükleer çatışmalara hazırlanma talimatı verdiği iddia edildi. Biden'ın mart ayında ABD'nin caydırıcı stratejisini yeniden düzenlediği ve Çin tehdidine odaklandığı, gi..
Filistin Devlet Başkanı Abbas, Gazze'ye geçiş için İsrail'den izin istedi
Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın yakın zamanda İsrail işgali altındaki Gazze Şeridi'ni ziyaret etmesi beklenirken, Filistin yönetimi İsrail'den Abbas'ın Gazze'ye geçişi için izin istedi.
ABD Dışişleri Bakanı Blinken: Netanyahu, ateşkes formülünü kabul etti
ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, geçen hafta Katar'ın başkenti Doha'da Gazze'de ateşkes ve esir takasına ilişkin "aradaki boşlukları kapatacak" yeni anlaşma teklifi sunduklarını ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun bunu kabul ettiğini duyurdu...
Tel Aviv'de meydana gelen patlamada 1 kişi hayatını kaybetti
İsrail'in başkenti Tel Aviv'de bir kamyonda patlama meydana geldi. Olayda 1 kişi hayatını kaybederken yaralıların olduğu belirtildi. Saldırıyı kimin gerçekleştirdiği henüz netlik kazanmadı.
Üst düzey yönetici kaçırıldı! Libya Merkez Bankası'nda tüm işlemler durduruldu
Libya Merkez Bankası, Bilgi Teknolojileri Müdürü Musab Muslim'in kaçırılması ve tehdit edilmesi üzerine tüm işlemlerini durdurduğunu duyurdu. Kaçırılma olayı, Temsilciler Meclisi'nin bankanın ele geçirilme girişimlerini reddetmesi sonrası gerçekleşti...
ABD ve İngiltere'ye ait savaş uçakları Yemen'i vurdu
ABD ve İngiltere'ye ait savaş uçakları, İran destekli Husiler'in kontrolündeki Yemen'e hava saldırısı düzenledi. Saldırıda ülkenin batısındaki Hudeyde kentine bağlı Salif bölgesinin hedef alındığı belirtildi.
Amerikalı astronotlar uzayda mahsur kaldı! Ne olacağı hakkında kimsenin fikri yok
Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi, Boeing mekiğinin arızalanması sonucu yaklaşık iki aydır uzay istasyonunda mahsur kalan iki astronotunun gelecek yıla kadar uzay istasyonunda tutulup tutulmayacağına henüz karar vermediklerini açıkladı.
Trump'ın Virginia'daki seçim ofisine hırsız girdi
Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adayı Donald Trump'ın Virginia'daki seçim ofisine hırsız girdi. Hırsızın ofisten bir şey çalıp çalmadığı bilinmezken, Trump'tan da açıklama gelmedi.
ABD, İsrail'e 20 milyar dolarlık silah satışına onay verdi
ABD, Gazze'de katliama devam eden İsrail'e toplam değeri 20 milyar doları aşan silah ve mühimmat satışına onay verdi. 5 ayrı pakette savaş uçaklarının yanı sıra havadan havaya füzeler, tank ve top mühimmatları ile taktik araçlar bulunuyor...
İran'ın yeni lideri Pezeşkiyan'ın sağ kolu Cevad Zarif istifa etti
İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan'ın Stratejik İşlerden Sorumlu Yardımcısı Muhammed Cevad Zarif, kabine listesinden memnun olmadığını belirterek görevinden istifa etti. 2013-2021 yılları arasında İran Dışişleri Bakanı olarak da görev yapan Zarif akademi..
Beyaz Saray: İran'ın İsrail'e yönelik misilleme saldırısı bu hafta olabilir
İsmail Haniye'nin, İran'ın başkenti Tahran'da İsrail tarafından suikastla öldürülmesi sonrası iki ülke arasındaki gerilim hiç olmadığı kadar yükseldi. İran'ın İsrail'e misilleme saldırısı beklenirken ABD'den de çarpıcı bir açıklama geldi. Beyaz Saray, İra..
Hamas'ı karıştıran olay! 1 İsrailli esir öldü, 2'si ağır yaralı
Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde, İsrailli esirleri korumakla görevlendirilen iki Kassam üyesinin bir esiri ateş açarak öldürdüğünü, iki kadın esiri de ağır yaraladığını duyurdu. Ebu Ubeyde, oluşturulan komitenin olay..
Rusya ve Ukrayna birbirini suçladı! Zaporijya Nükleer Santrali'nde yangın
Rusya'nın Ukrayna'dan ilhak ettiği Avrupa'nın en büyük nükleer santrali olan Zaporijya'da yangın çıktı. Rusya, Ukrayna ordusunun yaptığı saldırı sonucu nükleer santralde yangın çıktığını duyurdu. Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ise, "Aldığımız ..
ABD'den Nicolas Maduro'ya dikkat çeken teklif: Başkanlığı bırak, bize sığın
ABD Başkanı Joe Biden hükümetinin, seçimleri kazanan Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'ya başkanlıktan feragat etmesi karşılığında siyasi sığınma teklifinde bulunduğunu ileri sürdü. ABD'nin, gelecekte yargılanmaları halinde Maduro ve üst düzey hüküm..
Atina'da çıkan yangın nedeniyle 9 köy tahliye edildi
Yunanistan'ın başkenti Atina'nın doğusunda bulunan Varnava bölgesinde çıkan yangın nedeniyle 9 köy tahliye edildi. Şiddetli rüzgarın etkisiyle hızla yayılan yangına 26 hava aracı ve 120 itfaiyeci müdahale ediyor.
Rus istihbaratından Sırbistan için darbe uyarısı! Cumhurbaşkanı Vucic ilk kez açıkladı
Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, Rus istihbaratının ülkede Batılı güçlerin desteğiyle darbe yapılabileceği konusunda kendisini uyardığını söyledi. Vucic "Rusya'dan resmi bilgi aldık. Bununla ilgileniyoruz. Bir şey yapmayı hayal edenler, yapamazla..
İsrailliler evlerine kapandı! Misilleme korkusuyla yiyecek stoklayan halk içki ve sakinleştiriciye yöneldi
İsrail ordusunun son dönemde düzenlediği suikastların ardından İsrailliler olası bir misilleme saldırı endişesiyle yatıp kalkıyor. İsrail basınında çıkan habere göre Hamas lideri Haniye'ye düzenlenen saldırı sonrası halk eve yiyecek stoklamaya başlayarak ..
İran bütün askerlerini komşu ülkenin sınırına yığdı
İran'dan, İsrail'in Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye ve Hizbullah komutanlarından Fuad Şükür'ü öldürmesi sonrası ilk somut hamle geldi. Tel Aviv yönetimini intikamla tehdit eden İran, Irak sınırında askeri tatbikata başladı. Ülkenin batısındaki Kir..
İsrail, Gazze Şeridi'ndeki okullara saldırdı: 15 ölü, 30 yaralı
İsrail'in Gazze Şeridi'nde yerinden edilmiş Filistinlilerin sığındığı okullara düzenlediği saldırıda 15 kişi hayatını kaybetti, 30 kişi de yaralandı. Okulları vurduğunu doğrulayan İsrail ordusu, yerleşkelerin Hamas tarafından komuta-kontrol merkezleri ola..
Netanyahu: Gazze'deki saldırılarda 15 bin Hamas üyesi ve 15 bin sivil öldü
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Gazze Şeridi'nde 7 Ekim'den bu yana düzenlenen saldırılarda 15 bin Hamas üyesi ve 15 bin sivilin öldüğünü iddia etti. Netanyahu, Gazze'de sivil kayıpların diğer ülkelerdeki şehir çatışmalarına oranla "Düşük olduğunu" ö..
ABD, hiç kimseye satmadığı F-22 savaş uçaklarını Orta Doğu'ya konuşlandırdı
ABD, hiç kimseye satmadığı F-22 savaş uçaklarını İran-İsrail gerilimi nedeniyle Orta Doğu'ya konuşlandırdı. Bölgeye kaç tane F-22 jetinin geldiği, hangi ülke veya ülkelere konuşlandırıldığına ilişkin ise bilgi paylaşılmadı.
İsrail Güvenlik Kabinesi, yeraltı komuta odasında toplandı
İsrail Güvenlik Kabinesinin başkent Tel Aviv'de Genelkurmay Başkanlığının "çukur" olarak da adlandırılan yer altı komuta odasında toplandığı bildirildi. Yerel basında çıkan haberlerde, İran ve Hizbullah ile devam eden gerilimin gölgesinde Güvenlik Kabines..
İsrail, Suriye'nin Humus kentindeki askeri havaalanını vurdu
İsrail'e ait savaş uçakları, Suriye'nin Humus ilinde bulunan Şuayerat Askeri havaalanına saldırı düzenledi. Saldırıda 1 çocuk öldü, 10 sivil yaralandı. İsrail makamlarından henüz bir açıklama yapılmadı.
İtalya'nın Napoli kenti açıklarında milyonlarca dolarlık iki süper yat çarpıştı
İtalya'nın Napoli kenti açıklarında Apple'ın kurucusu Steve Jobs'un eşi Laurene Powell Jobs'a ait olan 78 metrelik süper yat ile Meksikalı milyarder Ricardo Salinas'a ait 105 metrelik süper yat çarpıştı.
Donald Trump meydan okudu, rakibi Kamala Harris'ten yanıt geldi
Eski ABD Başkanı ve Cumhuriyetçi Parti'nin adayı Donald Trump, eylülde canlı yayınlarda Demokratların adayı Kamala Harris'le tartışmaya hazır olduğunu bildirdi. Harris'in ise 10 Eylül'de yapılacak canlı yayına katılma konusunda mutabık olduğu bildirildi...
Maduro sosyal medyaya savaş açtı! Önce WhatsApp'ı sildi, şimdi X'e erişim yasağı getiriyor
Canlı yayında telefonundaki WhatsApp'ı sildiği görüntülerle gündem olan Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, ABD'li milyarder Elon Musk'ın sahibi olduğu X platformuna 10 günlüğüne erişim yasağı getirilmesi talimatını verdi. Maduro "Elon Musk'ın sahibi..
Aşırı sağcıları galeyana getiren paylaşım! 55 yaşındaki iş insanı gözaltına alındı
İngiltere'de 29 Temmuz'da yaşanan ve 3 çocuğun ölümüyle sonuçlanan bıçaklı saldırı sonrası başlayan protestolar ülkeyi yangın yerine çevirirken, polis sokak olaylarının fitilini ateşlediği iddiasıyla 55 yaşındaki iş insanı Bernadette Spofforth'ı gözaltına..
Mısır uyardı: İran hava sahasından uzak durun
Orta Doğu'da İran-İsrail gerilimine ilişkin sıcak bir gelişme yaşandı. İran Devrim Muhafızları'nın İsrail'e saldırısı beklenirken Mısır, yayınladığı güvenlik uyarısında tüm hava yolu şirketlerinden bugün Türkiye saati ile 03.00-07.00 arasında İran hava sa..
2 doktor gözaltında! Romanya'da bir hastanede dört günde 17 hasta hayatını kaybetti
Romanya'daki başkenti Bükreş'te bir hastanede 4 gün içerisinde 17 hasta hayatını kaybetti. Başlatılan soruşturma kapsamında 2 doktor, cinayet şüphesiyle gözaltına alındı. Doktorların yoğun bakımda kan basıncını muhafaza etmek için kullanılan bir ilacın do..
Polis DEAŞ'ın izini buldu! Taylor Swift'in Viyana konserleri iptal edildi
ABD'li ünlü şarkıcı Taylor Swift'in Avusturya'nın başkenti Viyana'da vermesi beklenen konserleri, 'saldırı' endişesiyle 2 kişinin gözaltına alınmasının ardından iptal edildi. Gözaltına alınan şüphelilerden biri terör örgütü DEAŞ ile bağlantılı olduğu iddi..
Yemen'de sel felaketinde 45 kişi hayatını kaybetti
Yemen'in batısında meydana gelen şiddetli yağışların neden olduğu sel felaketinde 45 kişi hayatını kaybetti, 5 kişiden ise haber alınamıyor. Hudeyde vilayetinde 500'den fazla ev tahliye edildi ve birçok yol trafiğe kapandı.
Maduro'nun WhatsApp öfkesi dinmiyor! Canlı yayında sildiği uygulama için casusluk suçlamasında bulundu
Katıldığı canlı yayında telefonundaki WhatsApp uygulamasını sildiği görüntülerle gündem olan Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro uygulamaya nefret kusmaya devam ediyor. WhatsApp'ın bir casusluk sistemi olduğunu, Venezuela'da sahip olduğu listeyi casus..
ABD'de 3 aylık bebek, pitbull saldırısında feci şekilde can verdi
ABD'nin New York eyaletinde bir evde, pitbull cinsi iki köpeğin saldırısına uğrayan 3 aylık bebek feci şekilde can verdi.
Nobel Barış Ödüllü Muhammed Yunus, Bangladeş'te geçici hükümetin başkanı oldu
Bangladeş'te hükümet karşıtı protestolarda resmi konutu basılan Başbakan Şeyh Hasina'nın ülkeden kaçmasının ardından yeni lider belli oldu. Parlamentonun feshedildiği ülkede kurulacak olan geçici hükümete Nobel Barış Ödüllü Muhammed Yunus başkanlık edecek..
Kamala Harris, başkan yardımcılığı adayı olarak Minnesota Valisi Tim Walz'u seçti
ABD'de Demokratların başkan adayı Kamala Harris, başkan yardımcılığı adaylığı için Minnesota Valisi Tim Walz'u seçtiğini duyurdu. Harris'in Walz'u seçmesindeki ana etkenin, ülkenin iç kesimlerindeki beyaz Amerikalı orta sınıfın oylarını alabilmek olduğu b..
Başbakan istifa edip ülkeden kaçmıştı! Bangladeş'teki protestolarda 231 kişi hayatını kaybetti
Bağımsızlık Savaşı'na katılanların ailelerine kamuda kontenjan ayrılmasının ardından başlayan ve Başbakan Şeyh Hasina Vecid'in istifasıyla sonuçlanan protestolarda son iki günde 231 kişi hayatını kaybetti. Çok sayıda resmi binanın ateşe verildiği, çatışma..
ABD, Nijer'deki son askerlerini de geri çekti
Nijer'de darbeyle yönetime el koyan cuntanın 12 yıl önce imzalanan askeri iş birliği anlaşmasını feshettiğini ilan etmesinin ardından ABD, kalan birliklerini de ülkeden çekerek son askeri üssünü yerel makamlara devretti. Pentagon ve Nijer Savunma Bakanlığ..
İsrail ordusu, Lübnan'ın kalbine bomba yağdırdı
7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze'yi kan gölüne çevirip on binlerce sivili katl..
Beyaz Saray'dan Netanyahu'nun
Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre, "Lübnan yeni bir Gazze olabilir" te..
Hamas, 7 Ekim saldırılarının yıl dönümünde Tel Aviv'e füze saldırısı başlattı
Abluka altındaki Gazze'den İsrail'e füzeler fırlatıldı. İsrail ordusu, başk..
İsrail, Hizbullah Karargah Başkanı Süheyl Hüseyni'yi öldürdü
7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze'yi kana bulayan İsrail, Hizbullah lideri Nasr..
2 aydır kayıp olarak aranıyordu, cesedi 3,5 yıllık çıktı
İngiltere'de iki aydır kayıp olarak aranan Laura Winham isimli kadın, evind..
PUAN DURUMU
Takım O G M B A Y P AV
1 Galatasaray 9 8 0 1 27 8 25 +19
2 Samsunspor 8 6 2 0 14 7 18 +7
3 Beşiktaş 7 5 0 2 15 5 17 +10
4 Fenerbahçe 7 5 1 1 16 5 16 +11
5 Eyüpspor 9 4 2 3 14 10 15 +4
6 Başakşehir FK 8 4 2 2 14 10 14 +4
7 Trabzonspor 8 2 0 6 8 6 12 +2
8 Göztepe 8 3 2 3 14 10 12 +4
9 Konyaspor 8 3 3 2 10 11 11 -1
10 Bodrum FK 8 3 4 1 8 10 10 -2
11 Alanyaspor 8 2 3 3 7 10 9 -3
12 Kasımpaşa 8 1 2 5 9 11 8 -2
13 Sivasspor 8 2 4 2 8 11 8 -3
14 Antalyaspor 9 2 5 2 10 19 8 -9
15 Çaykur Rizespor 8 2 5 1 5 16 7 -11
16 Gaziantep FK 8 1 4 3 9 13 6 -4
17 Kayserispor 8 0 3 5 8 15 5 -7
18 Hatayspor 7 0 4 3 5 11 3 -6
19 Adana Demirspor 8 0 7 1 7 20 1 -13
Takım O G M B A Y P AV
1 Kocaelispor 9 6 2 1 12 7 19 +5
2 Bandırmaspor 9 4 2 3 11 8 15 +3
3 Erzurumspor FK 8 5 3 0 11 6 15 +5
4 Fatih Karagümrük 9 4 2 3 15 10 15 +5
5 Manisa FK 8 4 2 2 14 9 14 +5
6 Ümraniyespor 9 4 3 2 16 13 14 +3
7 Keçiörengücü 8 3 1 4 9 6 13 +3
8 MKE Ankaragücü 9 4 4 1 11 9 13 +2
9 Amed SK 9 3 2 4 10 9 13 +1
10 Şanlıurfaspor 9 4 4 1 14 14 13 0
11 İstanbulspor 8 4 3 1 11 8 13 +3
12 Gençlerbirliği 9 3 3 3 7 7 12 0
13 Esenler Erokspor 8 4 4 0 15 10 12 +5
14 Iğdır FK 8 3 3 2 11 7 11 +4
15 Pendikspor 8 3 4 1 11 14 10 -3
16 Çorum FK 8 2 2 4 9 8 10 +1
17 Boluspor 8 2 3 3 8 8 9 0
18 Sakaryaspor 8 1 3 4 8 13 7 -5
19 Adanaspor 9 1 5 3 10 23 6 -13
20 Yeni Malatyaspor 9 0 9 0 4 28 3 -24
Takım O G M B A Y P AV
1 GMG Kastamonuspor 7 5 1 1 12 6 16 +6
2 Beykoz Anadolu 7 5 1 1 13 8 16 +5
3 Batman Petrolspor 7 5 2 0 15 3 15 +12
4 Sarıyer 7 4 0 3 10 1 15 +9
5 Altınordu 7 4 0 3 9 3 15 +6
6 24Erzincanspor 7 4 1 2 12 3 14 +9
7 İskenderunspor A.Ş. 7 4 1 2 12 4 14 +8
8 Kırklarelispor 8 3 2 3 9 7 12 +2
9 Adana 1954 Futbol Kulübü 7 3 3 1 11 9 10 +2
10 Fethiyespor 7 3 3 1 9 11 10 -2
11 İnegölspor 7 2 2 3 5 6 9 -1
12 Kepezspor FAŞ 8 2 4 2 9 8 8 +1
13 1461 Trabzon FK 7 2 4 1 7 9 7 -2
14 Isparta 32 Spor 7 1 4 2 5 11 5 -6
15 Karaköprü Belediyespor 8 1 5 2 6 15 5 -9
16 Sincan Belediyesi Ankaraspor 8 1 5 2 4 13 5 -9
17 Altay 8 1 5 2 6 18 5 -12
18 Hes İlaç Afyonspor 8 0 7 1 4 23 1 -19
Takım O G M B A Y P AV
1 Bursaspor 6 5 0 1 12 0 16 +12
2 Karşıyaka 6 5 0 1 12 1 16 +11
3 Silifke Belediye Spor 6 4 1 1 12 5 13 +7
4 Belediye Kütahyaspor 6 4 2 0 8 4 12 +4
5 Muş Spor Kulübü 6 3 0 3 5 2 12 +3
6 Bornova 1877 6 3 1 2 14 6 11 +8
7 Düzcespor 6 2 1 3 6 2 9 +4
8 Kahramanmaraşspor 6 3 3 0 6 7 9 -1
9 23 Elazığ Futbol Kulübü 6 1 2 3 1 3 6 -2
10 Tokat Bld Plevnespor 6 1 2 3 3 6 6 -3
11 Artvin Hopaspor 6 1 2 3 3 9 6 -6
12 Bulvarspor 6 1 3 2 3 13 5 -10
13 Kırşehir Futbol SK 6 0 2 4 3 6 4 -3
14 Anadolu Üniversitesi 6 1 4 1 3 9 4 -6
15 Ergene Velimeşe 6 0 5 1 2 10 1 -8
16 Kuşadasıspor 6 0 6 0 3 13 0 -10
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
 20/10/2024 Beşiktaş vs Konyaspor
 20/10/2024 Alanyaspor vs Kasımpaşa
 20/10/2024 Samsunspor vs Fenerbahçe
 21/10/2024 Bodrum FK vs Çaykur Rizespor
 25/10/2024 Adana Demirspor vs Sivasspor
 26/10/2024 Hatayspor vs Kayserispor
 26/10/2024 Kasımpaşa vs Samsunspor
 26/10/2024 Göztepe vs Trabzonspor
 27/10/2024 Gaziantep FK vs Konyaspor
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
 20/10/2024 Boluspor vs Çorum FK
 20/10/2024 Iğdır FK vs Manisa FK
 20/10/2024 Sakaryaspor vs İstanbulspor
 21/10/2024 Esenler Erokspor vs Keçiörengücü
 25/10/2024 Fatih Karagümrük vs Adanaspor
 26/10/2024 Çorum FK vs Gençlerbirliği
 26/10/2024 Ümraniyespor vs Yeni Malatyaspor
 26/10/2024 Şanlıurfaspor vs Iğdır FK
 26/10/2024 MKE Ankaragücü vs Kocaelispor
 27/10/2024 Bandırmaspor vs Sakaryaspor
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
 20/10/2024 GMG Kastamonuspor (H:1) vs Sarıyer
 20/10/2024 Beykoz Anadolu vs Altınordu
 20/10/2024 24Erzincanspor vs İnegölspor
 20/10/2024 Batman Petrolspor vs 1461 Trabzon FK
 20/10/2024 Fethiyespor vs Adana 01 Futbol Kulübü
 20/10/2024 Isparta 32 Spor vs İskenderunspor A.Ş.
 26/10/2024 1461 Trabzon FK vs Altay
 26/10/2024 Adana 01 Futbol Kulübü vs Batman Petrolspor
 26/10/2024 İskenderunspor A.Ş. vs Karaköprü Belediyespor
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
 20/10/2024 Anadolu Üniversitesi vs Bulvarspor
 20/10/2024 Düzcespor (H:1) vs Karşıyaka
 20/10/2024 Silifke Belediye Spor vs Bursaspor (H:1)
 20/10/2024 Belediye Kütahyaspor vs Kuşadasıspor (H:1)
 20/10/2024 Ergene Velimeşe vs Artvin Hopaspor
 26/10/2024 23 Elazığ Futbol Kulübü vs Anadolu Üniversitesi
 26/10/2024 Artvin Hopaspor vs Muş Spor Kulübü
 26/10/2024 Kırşehir Futbol SK vs Silifke Belediye Spor
 26/10/2024 Bursaspor - Belediye Kütahyaspor Bursaspor ligdeki son 6 maçında hiç kaybetmedi  Bursaspor yenilmez
 26/10/2024 Karşıyaka - Tokat Bld Plevnespor Karşıyaka ligdeki son 6 maçında hiç kaybetmedi  Karşıyaka yenilmez
HABER ARŞİVİ
ŞANS OYUNLARI
BİZİ TAKİP EDİN
YUKARI