15-02-2022 18:06:25

Dublörlü tapu çetesine operasyon

İstanbul merkezli 4 ilde dublörlü tapu çetesine operasyon düzenlendi. Aralarında tapu müdürü ve emniyet müdürünün de olduğu 15 kişi yakalandı. Başkalarına ait 200 milyon liralık arsayı satan çetenin çalışma yöntemi pes dedirtti. İlginç dolandırıcılık olayının ayrıntılarını CNN Türk İstihbarat Şefi Nihat Uludağ aktardı.
Dublörlü tapu çetesine operasyon

İstanbul merkezli 4 ilde dublörlü tapu çetesine düzenlenen operasyonda aralarında tapu müdürü ve emniyet müdürünün de olduğu 15 kişi yakalandı.

İlginç dolandırıcılık olayının ayrıntılarını CNN Türk İstihbarat Şefi Nihat Uludağ canlı yayında aktardı.

"BİR SABAH UYANIYORSUNUZ, HEPSİ SATILMIŞ"

Uludağ'ın açıklamaları şöyle:

Biz bu haberi ilk araştırmaya başladığımızda böyle bir şey olabileceği hiç aklımıza gelmemişti. Arsanız var, evininiz var... Bir sabah uyanıyorsunuz hepsi satılmış ve bundan sizin haberiniz yok.

ADIM ADIM TAKİP 

İstanbul Mali Suçlarla Şube Müdürlüğü dublörlü tapu dolandırıcılarına 4 ilde operasyon düzenledi. Bu çetede tapu müdürü, emniyet müdür yardımcısı, noter katipleri, emlakçılar, galericiler vardı. Ekipler dolandırıcıları adım adım takip etti. Dublör kullanıp tapu dairesinde başkasına ait 200 milyon liralık arsayı 20 milyon liraya satarken suçüstü yakalandı.

SİSTEMDEKİ HATADAN FAYDALANDILAR

Profesyonel bir dolandırıcılık çetesi bu. Sistemdeki hatadan faydalandılar. 1950 ve 1970 yıllarındaki tapuların oradaki kimlik kayıtlarında fotoğraflı bir kaydı yok. Dolandırıcılar bunu fark ediyor. Buna uyuyan tapu diyorlar. Vergi ödemesi yapılmamış, sahibinin ilgilenmediği tapuları tespit ediyorlar. Sonra bir sahte kimlik çıkarıyorlar. Daha sonra anlaşmalı oldukları bir notere gidiyorlar. Bu noterden bir satış vekaletnamesi çıkıyorlar. Daha sonra gidiyorlar o kişi adına hat alıyorlar. Bu telefonu ilgili kişinin e-devlet'ine kaydediyorlar. Satış işlemleri artık online yapılıyor. Başvuruyorsunuz, telefonunuza şifre geliyor. Ona göre satış yapıyorsunuz. Bütün sistemi harfiyen yapıyorlar. Ancak dolandırıcılık çetesi üyeleri onları takip eden polisi fark edemiyor ve suçüstü yakalanıyor.

  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI