08-05-2021 12:10:43 Son Güncelleme: 08-05-2021 12:19:43

Doğu Ekspresinin Son Durağı Ardahan Olsun kampanyasına videolu destek

Kars’ta son bulan Doğu Ekspresinin Ardahan’a kadar uzatılması için başlatılan kampanyaya Ardahan Gürçayır Köyü Derneği de destek verdi.
Doğu Ekspresinin Son Durağı Ardahan Olsun kampanyasına videolu destek

Kışın kar beyazının süslediği eşsiz manzaralar içinde rüya gibi bir yolculuğa çıkılan, seyahat ve gezi tutkunlarının yanı sıra yabancı turistlerin de ilgi odağı olan, vağonlarında yer bulmanın mümkün olmadığı Doğu Ekspres treninin Ardahan’a kadar uzamasını isteyen GÜR-DER Derneği Başkanı Hikmet Şero ”Doğu Ekspres’inin son durağı Ardahan olsun” paylaşımında bulunarak dernek üyeleri ile birlikte bir video hazırladı.

Almanca ve İngilizce dillerinde de çağrıların yapıldığı videoda İstanbul Gürçayır Köyü Derneği (GÜR-DER) TCDD tarafından Ankara-Kars hattında hizmete sunulan turistik Doğu Ekspresi güzergâhına Ardahan’ın da dahil edilmesi istendi.

Çok sayıda dernek üyesinin katılımıyla hazırlanan video, Dernek Başkanı Hikmet Şero’nun konuşması ile başlamış ve kısa sürede çok sayıda tv kanallarında yayınlanmıştır. Bingöl Emniyet Müdürü iken PKK saldırısında ağır yaralanan emekli gazi emniyet müdürü Şair Atalay Ürker’in Ardahan için yazdığı şiiri de okuduğu bu video oldukça ilgi çekti.

Kışın donan ve üzerinde atlı kayak yapılan çıldır gölü, Yalnızçam ormanları, Yalnızçam kayak tesisleri, tarihi Ardahan kalesi, bal ve kaşar festivali ile bin bir çeşit çiçeklerden üretilen balı ile meşhur Ardahan, Doğa, Tarih, Çevre ve Gastronomi alanlarında bir çok özelliğe sahiptir.

Ardahan'ın yaz ve kış turizmi açısından önemli alanları bulunmasıyla birlikte misafirlerini 25 saatlik yolculukta, güzergahtaki eşsiz manzaralar içinde masalsı yolculuğa çıkartan ve Kars’a kadar sefer yapan Doğu Ekspresi'nin son durağının Ardahan olması ilin turizm ve ekonomisine önemli katkılar sağlayacaktır. Daha önce Ardahan Milletvekillerinin hazırlayıp meclise sunduğu projenin hayata geçmesi halinde Ardahan’a gelecek doğu ekspresi turizmi canlandıracak, ulaşıma ve nakliyeye olanak sağlayacak ve bölgenin kalkınmasına destek verecektir.

  •   Etiket
  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI