19-07-2022 18:00:00

Dijitalleşen dünyada veri merkezlerinin önemi arttı

Serban İnşaat Genel Müdürü Mehmet İlker Akdeniz, veri merkezlerine olan ihtiyacın her geçen gün arttığını söyleyerek, “Kurulduğu günden bu yana gerçekleştirdiği tüm projelerinde sahip olduğu teknolojinin ve tecrübenin gücünden yararlanan Serban İnşaat, geleceğe değer katmaya devam ediyor” dedi.
Dijitalleşen dünyada veri merkezlerinin önemi arttı

Günümüzde üretilen verilerin miktarı katlanarak artıyor. Yapılan araştırmalar, son birkaç yıl içerisinde üretilen verilerin toplamının, insanlık tarihi boyunca var olan verilerden bile fazla olduğunu ortaya koyuyor. Dünya hızla dijitalleşiyor ve bu dijitalleşme yolculuğu içerisinde verilerin önemi şirketler için kritik bir noktayı temsil ediyor. Serban İnşaat Genel Müdürü Mehmet İlker Akdeniz, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Verilerin depolanabilmesi ve sistematik bir biçimde işlenebilmesi, veri merkezlerine olan ihtiyacı artırmaktadır. Veri merkezleri, şirketlerin Bilgi Teknolojileri (BT) operasyonlarını ve ekipmanlarını sağlam ve güvenli bir merkez haline getiren çok büyük miktarda verinin toplanıp saklanabilmesine olanak tanıyan son derece kritik yapılardır. Barındırdığı sunucuların problemsiz ve kesintisiz çalışabilmesinden sorumlu olan bu yapıların görevlerini başarıyla sürdürebilmelerinin birçok koşulu bulunmaktadır” diye konuştu.

YENİLİKÇİ VE KAPSAMLI ÇÖZÜMLER SUNUYOR

Veri merkezlerinin, şirket ve kurumların verilerini saklayabilmeleri, koruyabilmeleri ve işleyebilmeleri açısından hayati öneme sahip olduğunu belirten Akdeniz, “Bu noktada veri merkezlerine olan ihtiyaç da her geçen gün artıyor. Kurulduğu günden bu yana gerçekleştirdiği tüm projelerinde sahip olduğu teknolojinin ve tecrübenin gücünden yararlanan Serban İnşaat, geleceğe değer katmaya devam ediyor. Serban İnşaat bu doğrultuda, profesyonel bakış açısını teknolojinin akılcı kullanımlarıyla birleştirerek çağın ihtiyaçlarına yenilikçi ve kapsamlı çözümler sunmaktadır. Sahip olduğu bilgi birikiminin gücü ve Açık Holding’in bünyesinde olmanın güvencesi ile uluslararası standartlarda, doğaya saygılı ve verimli veri merkezi projelerini anahtar teslim olarak hayata geçirmektedir” dedi.

DEVAM EDEN TÜM PROJELERİNDE YARINLARA DEĞER KATMAKTA

Türkiye’nin saygın kuruluşları için üstün kalite, verimlilik ve işlevsellik bakış açısı ile veri merkezi projelerinin en başından en sonuna kadar tüm süreçleri yönetip anahtar teslim hizmet sağladıklarını ifade eden Akdeniz, “Etkin kaynak kullanımı ve ileri teknolojileri ile veri merkezi projeleri için uçtan uca çözümler üreten Serban İnşaat, fizibilite çalışmalarından proje yönetimine, tasarımdan uygulamaya geniş kapsamlı hizmet sağlayarak ihtiyaca yönelik konsept projeler sunmaktadır. Tamamlamış olduğu büyük ölçekli veri merkezleri ile projelendirme, inşaat, denetim ve devreye alma aşamalarının tümünde yetkin bir tecrübeye ve hizmet kapasitesine sahiptir. Veri merkezlerinden kritik tesislere, sanayi tesislerinden altyapı projelerine, ofis ve otellerden konut ve karma yapılara kadar oldukça geniş bir kulvarda faaliyetlerini sürdüren Serban İnşaat, devam eden tüm projelerinde tecrübesinin ve yüksek teknolojisinin gücünden yararlanmakta, yarınlara değer katmaktadır” dedi. (DHA)

Your browser does not support the video tag.

  •   Etiket
  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI