beylikdüzü escort
10-01-2026 20:07:53

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Endonezyalı Bakanları Dolmabahçe’de Kabul Etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Endonezya Dışişleri Bakanı Sugiono ile Savunma Bakanı Sjafrie Sjamsoeddin’i Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Ofisi’nde kabul etti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Endonezyalı Bakanları Dolmabahçe’de Kabul Etti
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Endonezya Dışişleri Bakanı Sugiono ile Savunma Bakanı Sjafrie Sjamsoeddin’i Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Ofisi’nde kabul etti.
 
Basına kapalı gerçekleştirilen kabulde, Türkiye ile Endonezya arasındaki ikili ilişkiler, savunma sanayii alanındaki iş birliği, bölgesel ve küresel gelişmelerin ele alındığı öğrenildi.
 
Görüşmede, iki ülke arasındaki siyasi, ekonomik ve askeri ilişkilerin daha da güçlendirilmesine yönelik adımların değerlendirilirken, savunma sanayiinde ortak projeler ve teknoloji paylaşımı konularının da gündeme geldiği belirtildi. Ayrıca Asya-Pasifik bölgesindeki güvenlik dengeleri ile Orta Doğu’daki son gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulunulduğu ifade edildi.
 
Kabulde, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler de hazır bulundu. Türk ve Endonezyalı yetkililerin, iki ülke arasındaki stratejik ortaklığın derinleştirilmesi konusunda karşılıklı kararlılık vurgusu yaptığı kaydedildi.
 
Türkiye ile Endonezya, özellikle savunma sanayii, ticaret, eğitim ve kültürel alanlarda son yıllarda artan iş birliğiyle dikkat çekiyor. Gerçekleştirilen bu üst düzey temasın, mevcut ilişkilerin daha ileri taşınmasına katkı sağlaması bekleniyor.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI