03-06-2023 11:29:17 Son Güncelleme: 03-06-2023 11:38:17

Çıldır dan Çalınan Hayvanlar Ardahan da Yakalandı

Cumhurbaşkanlığı seçimlerini fırsat bilen hayvan hırsızlığı suç örgütüne jandarmanın dedektifleri tarafından ağır darbe vuruldu
Çıldır dan Çalınan Hayvanlar Ardahan da Yakalandı

Cumhurbaşkanlığı seçimlerini fırsat bilen hayvan hırsızlığı suç örgütüne jandarmanın dedektifleri tarafından ağır darbe vuruldu. Cumhurbaşkanlığı seçimi akşamı 28.05.2023 günü Ardahan/Çıldır/Semihaşakir köyünde A.K. isimli şahsa ait 400.000 TL değerinde 8 adet büyükbaş hayvanın çalınması olayı ile ilgili olarak jandarmanın dedektifleri tarafından sıkı ve titiz bir araştırma başlatıldı.

       

İz takip köpekleri yardımı ile hayvanları gidiş istikametlerinin tespit edilmesi üzerine, JASAT ekiplerince 28.05.2023 günü hava karardıktan sonra şüpheli şahısların ve hayvanların yakalanması için start verildi. Merkez ilçeye bağlı Çağlayık köyünde saklandığı tespit edilen hayvanların yakalanmasına yönelik yapılan kontrollerde 3 şahsın çalınan hayvanları kaçırdıklarının tespit edilmesi üzerine, hayvanlar ve şüpheli şahıslar arazide suçüstü yakalandı. 

     

Suçüstü yakalanan şahıslar ile sonradan örgütün içinde olduğu ve birlikte faaliyet yürüttüğü tespit edilen 3 şahıs da olmak üzere toplam (6) şahıs gözaltına alınmıştır. 31.05.2023 günü Ardahan Cumhuriyet Başsavcılığına mevcutlu olarak sevk edilen şahıslardan İ.Y. Cumhuriyet Savcılığından serbest bırakılırken, S.Y. ve G.Y. isimli şahıslara adli kontrol kararı uygulanmış, M.Y., M.H., ve İ.Y., isimli şahıslar mahkemece tutuklanarak Ardahan Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna teslim edilmiştir.

     

Bölgenin gözdesi jandarma dedektifleri (JASAT) hırsızlara göz açtırmamakla kalmayıp, her hafta bir olayı aydınlatarak hem bölge halkının takdirini kazanırken hem de hırsızlara nefes aldırmıyor

  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI