12-08-2020 12:13:04

Atalay dan CHP Sivas Milletvekiline Sert Cevap

Ardahan Ak Parti Milletvekili Prof. Dr. Orhan Atalay, CHP Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, TBMM’de yaptığı konuşmasında Ardahan’a bağlı bazı köyler arasında ayrımcılık yapıldığını ve CHP seçmeni ve Alevi köylerde Ak Parti’ye oy çıkmadığı için yol yapım çalışmalarının durduğunu iddialarına Göle ilçesinde yeni yapılan sıcak asfalt köy yolları üzerinde partililer ile birlikte yanıt verdi.
Atalay dan CHP Sivas Milletvekiline Sert Cevap

Ardahan Ak Parti Milletvekili Prof. Dr. Orhan Atalay, CHP Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, TBMM’de yaptığı konuşmasında Ardahan’a bağlı bazı köyler arasında ayrımcılık yapıldığını ve CHP seçmeni ve Alevi köylerde Ak Parti’ye oy çıkmadığı için yol yapım çalışmalarının durduğunu iddialarına Göle ilçesinde yeni yapılan sıcak asfalt köy yolları üzerinde partililer ile birlikte yanıt verdi.

AK Parti Ardahan Milletvekili Prof. Orhan Atalay: Yaklaşık 1 ay önce bir grup CHP milletvekileri ilçemizi ziyaret etmişler. Sonra edindikleri bir takım yalan yanlış bilgileri TBMM’ye taşımış, Göle’de yaşayan, Ardahan’da yaşayan vatandaşlar yaptığımız hizmetleri ve asla ayrım yapmadığımızı iyi biliyorlar ve inanıyorlar. Biz bu memlekette yılardır siyaset yapıyoruz. Ardahan’da kurum müdürlerine bakın bunun ne kadar büyük bir iftira olduğunu görürsünüz. Kurum müdürlerimizin her birisi bu toplumun bir parçasının bir renginin temsilcisidir. Biz bir kuruma müdür atarken mezhebinde bakmadık, etnik kökeninede, yaşadığı bölgeyede bakmadık. Ehliyete ve riyakata sahipse ona tamam demişiz.

BU TOPRAKLARDA ASLA AYRIMCILIĞA İZİN VERMEYECEĞİZ..

Atalay, Bu topraklarda asla asla ayrımcılığa izin vermeyeceğiz. aynı inanç ve felsefey ile yollar yaparken, hizmet götürürken köylrimizi şehir, Köylülerimizi toplumun efendisi yaparken bu topraklarda ayrımcılığa asla izin vermedik vermeyeceğiz. Göle'nin 56 köyü vardır. 4 Köyümüz alevi köyleridir. Gazetecilere söylüyorum keşke gelirken Orhan Atalay'ın köy yollarını da resimlerini çekseydınız ? yollar nereye yapılmış olduğunu görürdünüz.

BU MİLLETİN VEKALETİNİ NAMUS BELLEDİK..

Bu memleketin bu ilin siyasi temsilcisi olarak bu milletin vekaletini namus belleyen bizler Türkü, Kürdü, Lazi, Karapapağı, Çerkezi, Alevisi ve Sunnisi ile bu topraklarda milletin vekaletine en ufak leke düşürmeyen biz ayrımcılık yapmadık. 
Birilerinin vekili olarak Ankara'dan gelenler bu toprakların coğrafyanın dokusunu bilmeden toplumun sınır uçlarını ahlaksızca, aymazca Ankara'da masa başında oturup, gitmedikleri, görmedikleri köyleri meclise taşıyıp, buralarda Alevi, Sünni ayrımı yapıldığını iddia etmeleri alçakça bir düşüncedir. 
Biz hiç bir köyümüzün seçim sonuçlarına bakmadık. iftira atmak oturup beş dakika araştırma yapmaktan daha kolaydır. Çünkü burada yani Ardahan’da, Göle’de, Damal’da, Hanak’ta, Posof’ta, Çıldır’da hiçbir zaman Sivas Katliamı, Çorum, Maraş katliamı gibi katliamlar yaşanmamıştır. Siyaseten bu bölgelerde ve ülkede tükenmiş olan CHP’nin meclise gönderdiklerinden hesap soracağına, bu hizmetleri karalamak için toplumun sinir uçları ile oynuyor.

27 YILLIK İKTİDARLARINDA KÜRT ÇOCUKLARI OKUMASIN DİYE OKUL YAPMAYANLAR AYRIMCIDIR.

Bizi konuşturmasınlar, CHP’nin 27 yıllık iktidarından bu topraklarda nasıl ayrımcılık yaptığını dönüp arşivlere bakmak yeter artar bile. 1936 yılında Diyarbakır’ın 700 köyünde sadece 6 okul vardı. Muş’un 439 köyünde hiç okul yoktu. Kürt çocukları okumasın diye okul açmayanlar asıl ayrımı yapmışlardır, halada yapıyorlar. Biz ise her ilde üniversite açtık, kadınların belini kıran su taşımaya son verdik. Her köy yoluna sıcak asfalt yaptık, arazi, yayla yollarını yaptık. Bu hizmetleri görmeyenlerden özür bekliyoruz. CHP’nin yöneticileri o milletvekilini alıp buraya, bu yollara getirmeliydiler.

BU YOLUN BİR UCU ALEVİ KÖYÜNE BİR UCU KÜRT KÖYÜNE GİDER..

Hiçbiri sadece AK Partili olmayan bu köylere ve diğer köylere yapılan hizmetleri görmeyenlerin bir ucu bir Alevi köyüne, bir ucu Kürt köyüne giden bu sıcak asfaltlı yolları görmüyorlar mı, yoksa körler mi? Ağırlıklı AK Partili olmayan bu köylerin arasında ayrımcılık yapıldığını söylemek hayasizliktir, iftiradır. Varsa arınız çıkıp buraya gelerek inkâr ettiğiniz hizmetleri görüp, tüm milletten, köylülerden, ülkeden özür dilemeliler. Evet, uzun bir süre aldı Ardahan-Göle yolundaki yol yapımı. Bu doğru ama Ardahan’ın diğer ilçelerinde olduğu gibi ülke genelinde, birçok yerinde yol inşaatları var. Ama bu yollarda meydana gelen her kazada sanki suçlu Orhan Atalay’mış gibi imalı haber ve açıklamalar görüyorum.

Her meydana gelen kazada katili, müsebbip o ilin milletvekili mi? Hıza dikkat etmezseniz, alkole bakmazsınız ama yol inşası bitmedi diye bunun suçlusu, müsebbipi vekil mi, yoksa cumhurbaşkanı mı? Bizim yıllardır beklenen hizmetleri gerçekleştirmemiz birilerini rahatsız etse de biz hizmete, işimize bakmaya devam edeceğiz.

  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI