11-03-2021 21:52:36 Son Güncelleme: 11-03-2021 22:02:36

Atalay dan Bu Defa Kürtçe Dil Çıkışı

KADES uygulamasında Kürtçe dil seçeneğinin olmamasına tepki gösteren AK Parti Ardahan Milletvekili Prof. Dr. Orhan Atalay, "Bir dilin yok sayılması asgari o dili konuşanların yok sayılmasıdır." diye tepkide bulundu
Atalay dan Bu Defa Kürtçe Dil Çıkışı

KADES uygulamasında Kürtçe dil seçeneğinin olmamasına tepki gösteren AK Parti Ardahan Milletvekili Prof. Dr. Orhan Atalay, "Bir dilin yok sayılması asgari o dili konuşanların yok sayılmasıdır." diye tepkide bulundu.

          
Türkiye'de yaşanabilecek kadın cinayetlerini ve istismarlarını önlemek amacıyla yapılan KADES uygulamasında Kürtçe dil seçeneğinin olmaması AK Parti Ardahan Milletvekili Prof. Dr. Orhan Atalay tarafından tepkiyle karşılandı.
                    
Uygulamanın hayata geçirilmesi ardından yaygın bir şekilde kullanılmaya başlanan ve İos ve Android kullanıcılarının kendi uygulama marketlerinden telefonlarına indirebildikleri KADES uygulamasında yapılacak çağrı ve ihbarlar esnasında kullanılacak diller diyerek sıraladığı 'Türkçe, İngilizce, Arapça ve Fransızca' dilleri arasına neden Kürtçe'nin eklenmediğini soran ve bu uygulamada link verilen diller arasına Kürtçe'nin de alınmasını isteyen ve bu isteğini twitter aracılığı ile duyuran AK Parti Ardahan Milletvekili Prof. Dr. Orhan Atalay'ın twitleri  şöyle; ‘Dillerinizin ve renklerinizin farklı farklı oluşu O'nun ayetlerinden birer ayettir.' (Rum 22) Bir dilin yok sayılması asgari o dili konuşanların yok sayılmasıdır. Bu ülkenin en kadim unsurunu teşkil eden bir halkı yok saymanın ise, hiçbir izahı olamaz. Umarım KADES uygulamasındaki eksiklik en kısa sürede giderilerek Kürtçe de kardeş diller arasındaki yerini alır.”

  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI