21-05-2023 12:23:52 Son Güncelleme: 21-05-2023 12:36:52

Artistik Buz Pateni Milli Sporcusu Ardahan lı Naz Arıcı, Dünya Şampiyonu Oldu

Artistik Buz Pateni Milli Sporcusu Naz Arıcı, Yetişkinler Artistik Buz Pateni Şampiyonası’nda altın madalya kazanarak 5'inci kez Dünya Şampiyonu oldu.
Artistik Buz Pateni Milli Sporcusu Ardahan lı Naz Arıcı, Dünya Şampiyonu Oldu

Uluslararası Buz Pateni Federasyonu'nun Almanya'da düzenlediği 2023 Uluslararası Yetişkinler Artistik Buz Pateni Şampiyonası'nda Naz Arıcı altın madalya kazanarak büyük bir başarıya imza attı.

Branşında beşinci dünya şampiyonluğunu kazanan milli sporcu Naz Arıcı, “19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramımızı kutluyor aldığım bu birinciliği Türk halkına armağan ediyorum” dedi.

Şampiyonaya aralıksız ve disiplinli bir çalışma süreci ile hazırlandığını anlatan Arıcı, “Ülkece çok zorlu dönemden geçtik. Bu süreçte ben de çok etkilendim. Bu anlamlı günde altın madalyayı alıp ülkeme armağan etmek benim için çok önemliydi ve başardım” diye konuştu

NAZ ARICI KİMDİR

Naz Arıcı Aslen Posof Âşık Zülali Köylü bir ailenin kızı olup 29 Temmuz 1982 yılında Ankara’da doğmuştur. Türkiye’de buz pateni denilince akıllara gelen isim olan Arıcı’nın asıl mesleği Elektrik-Elektronik Mühendisliğidir.

İlk olarak 2011 yılında hobi olarak buz pateni yapan Naz Arıcı, daha sonra vazgeçilmezi olan buz pateni sporunun eğitimini almak istemiştir.

Buz pateni dalında önemli isimlerden olan Duygu Salur’la ve Türkiye Buz Pateni Federasyonu Teknik Kurul Üyesi aynı zamanda milli takım antrenörü Timuçin Özbükücü’den eğitim almıştır.

Hem kendi yeteneği hem de eğitimcilerin sayesinde aldığı derslerle buz pateninde kendisini geliştirmiştir. 18 Mayıs 2015 tarihinde Almanya’da düzenlenen Uluslararası Yetişkinler Artistik Buz Pateni Yarışması’na katılarak 15 ülkeden 35 yarışmacı arasında birinciliğe hak kazanmıştır. Türkiye’de ilk yetişkin buz pateni yarışmasına katılan sporcumuzdur.

Naz Arıcı, birinciliğinden sonra işinden ayrılarak tamamen buz patenine yönelmiştir. Ankara’da buz pateni pistinin kapanmasıyla çalışmak için Erzurum’a gitmiştir. Almanya’da düzenlenen Uluslararası Yetişkinler Buz Pateni Yarışması’ndan sonra Kanada’da yapılan 2016 Vancouver ISU Uluslararası Yetişkinler Buz Pateni Yarışması’na katılarak altın madalya kazanmıştır.

Yetenekli sporcumuz Naz Arıcı, kısa sürede pek çok başarılara ulaşmıştır. Şuan çalıştığı antrenörleri Timuçin Özbükücü ve Ülker Bağışlıyan’dır.

  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI