13-02-2024 08:39:31 Son Güncelleme: 13-02-2024 08:46:31

Ardahanda ağır kış koşulları hüküm sürerken Kars’ta yazdan kalma günler yaşanıyor.

Aralarında 100 km mesafe bulunan Ardahan ve Kars aynı günde ayrı mevsimi yaşıyor. Ardahanda ağır kış koşulları hüküm sürerken Kars’ta yazdan kalma günler yaşanıyor.
Ardahanda ağır kış koşulları hüküm sürerken Kars’ta yazdan kalma günler yaşanıyor.

Ardahan 55 yıl aradan sonra ilk defa bugün bu kadar ağır kış koşullarına maruz kaldı Kars is tarihinde ilk defa bugün bu havayı gördü. İki komşu ilden biri yazı yaşarken biri kış mevsimi yaşıyor. Kars şehir merkezinde gün içerisinde ölçülen en düşük hava sıcaklığı 10 dereceye kadar çıktı. Kars kalesi Gazi Kars Bedesten bölgesine akın eden vatandaşlar sıcak havayı fırsat bilerek bolca güneşlendi. Vatandaşlar ilk defa bu mevsimde kafelerin önünde çay içmenin tadını çıkardı. Aileler çocuklarıyla birlikte şehir merkezinde gezintiye çıkarak kış ortasında yaz sıcağını yaşamanın keyfini sürdü.

Ardahanlı emekli polis Fikret Arslantepeli Ardahan'ın bu mevsimde 55 yıl sonra ilk defa ağır kış koşullarına maruz kaldığını söyledi. Aslantepeli Kars'ta ise yazdan kalma sıcak bir gün geçirdiklerini söyleyerek yöresel türküler seslendirdi.

 

Yasin Bakırhan "Bu güzel günün keyfini çıkarıyoruz. Bu mevsimde bu havaları özlemişiz. Uzun zamandır ilk defa dışarıda çay içiyoruz" dedi.

 

  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI